Na Fazaneriji so pred kratkim postavili reflektorje, zdaj pa potekajo elektroinštalacijska dela, da bodo črno-beli lahko že čez slab mesec dni odigrali prvo tekmo pod umetnim soncem.

Vsi tisti, ki jim je črno-bela barva pri srcu z nestrpnostjo pričakujejo dan, ko bodo Muraši odigrali prvo tekmo pod reflektorji na Fazaneriji. Na to so morali čakati leta, a zdaj se bodo želje vendarle uresničile.

Toda s tem se vlaganje v infrastrukturo na Fazaneriji naj ne bi zaključilo. Na občini namreč nameravajo tudi v prihodnje del proračunskih sredstev nameniti urejanju stadiona.

Prihodnji teden je na vrsti seja mestnega sveta soboške občine, ena izmed točk pa je vezana tudi na proračun za leto 2019. V predlogu proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2019 pa so tudi načrti razvojnih programov za obdobje 2019-2022, med njimi pa je tudi nadgradnja Fazanerije.

"Na proračunski postavki se načrtujejo tudi sredstva za ureditev razsvetljave na stadionu Fazanerija z vso potrebno dokumentacijo in drugimi stroški, kjer večina stroška zaradi gradnje med decembrom 2018 in januarjem 2019 zapade v proračunsko leto 2019. Kot nujno potrebno investicijsko vzdrževanje in izboljšave v letu 2019 je potrebno izvesti zasilno varnostno razsvetljavo v primeru nočnih tekem, ki ni bila predmet projekta izgradnje reflektorjev," je uvodoma zapisano v obrazložitvi načrta razvojnih programov.

Dograditev tribun, prestavitev igrišča in še kaj

Toda to seveda ni vse. Na občini si želijo, da bi Fazanerijo dogradili, kar je bila želja že v preteklih letih, ko so obstajali tudi načrti, kako naj bi izgledala "nova", posodobljena Fazanerija.

"V naslednjih letih je planirana izvedba dograditev tribune, prestavitev igrišča, novega vhoda in drugih komunalnih ureditev, ki bo omogočala nadgradnjo športnih aktivnosti na stadionu, boljše komunikacijske poti ter izgradnjo manjkajoče komunalne infrastrukture," še piše v omenjenem dokumentu.

Na občini imajo očitno velike načrte, spomnimo, da so pred časom zamenjali tudi travo na umetnem igrišču, investicija pa je znašala približno 280 tisočakov. Posodobitve je potrebna tudi travnata površina na glavnem igrišču, kar pa bo verjetno stalo vsaj dvakrat toliko. Za primerjavo vzemimo Stožice in Ljudski vrt, kjer je menjava zelenice stala več kot pol milijona evrov. Ob tem je na Fazaneriji predvidena še selitev igrišča, investicija bi zato lahko bila še nekoliko višja kot v Ljubljani in Mariboru.

Od leta 2019 do 2022 nekaj več kot dva milijona evrov

Projekt "Stadion Fazanerija", kot so ga uradno poimenovali naj bi bil vreden 2.666.781 evrov, oziroma toliko sredstev je zanj predvidenih na občini. Skupna vrednost projekta naj bi bila višja. Ob tem je bilo pred letom 2019 vloženih 373.651 evrov, letos je predvidenih 543.130 evrov, v prihodnjih treh letih pa še 1.750.000 evrov (750 tisoč v letu 2020, 700 tisoč v letu 2021 in 300 tisoč v letu 2022). Seveda na občini ob tem računajo tudi na sofinanciranje s strani države s področja sofinanciranja športnih objektov in sredstev Nogometne zveze Slovenije. 

Kot smo uspeli izvedeti pa naj bi tudi UEFA že v kratkem začela vlagati več denarja v nogometno infrastrukturo, na katerega naj bi računali tudi v Murski Soboti. Po nekaterih neuradnih informacijah pa bi lahko skupna vrednost projekta na Fazaneriji znašala med štirimi in petimi milijoni evrov.
 

"Cilj je, da občina pridobi moderni športni objekt in ustvari pogoje za nadaljnji razvoj tovrstne športne dejavnosti tudi na mednarodnem področju. Obenem to pomeni tudi kakovostnejšo turistično ponudbo in razvojne priložnosti občine na področju športa, rekreacije in turizma," so še zapisali v dokumentu.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
moja bejla z varaša (nepreverjen)

normalno da je treba še tribune osvetliti in okrok stadijona in rasvetljavo od stadijona mimo kopališča kjer so parkir placi intd

kadilec (nepreverjen)

Tudi vse sedeze zamenjati in vstopnino gledalcem placati z obcinskim denarjem.

In reply to by moja bejla z varaša (nepreverjen)

Spin podnevi (nepreverjen)

Lepo :)

Old gringos (nepreverjen)

Mura ima za Mariborom in Olimpijo iz Ljubljane kjer je dosti več prebivalcev takoj tretji obisk !

Gost Gost (nepreverjen)

Olimpije si je te gledalce nabrala na derbiji proti Maribori pa seveda mi smo jin donirali 2.000 gledalcev, ostalih 5.000 je prišlo tudi zaradi nas v Stožice, ostane torej rednih 1000 obiskovalcof. Za zjokati, kakšno velemesto mamo v ton pogledi

In reply to by Old gringos (nepreverjen)

luzermurin (nepreverjen)

ALI PA PAMETNE LJUDI, KI VEDO KAJ JE SPORT.

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

Marko MB (nepreverjen)

Super me veseli, upam, da se Mura razvije v stabilnega prvoligaša, ki bo zmeraj v top 3, to si MS zasluži. Lp iz MB. Se vidimo 23. ;)

Kmet iz Kungote (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kak te nebi ce je pol nasoga Maribora tam.

In reply to by Marko MB (nepreverjen)

štajerecbreznoža (nepreverjen)

tak se to dela biznis dečkec... srečen boj ka van bar nešče tribune pune...

In reply to by Kmet iz Kungote (nepreverjen)

Pišta 1964 (nepreverjen)

Čestitke župan vsa čast. MURA ŠAMPION

khk (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

to so samo pobožne želje župana ki zopet naklada kot že dosedaj še te razsvetljave ne more speljati do kraja ne da bi kaj drugo--sama laž !

blekota (nepreverjen)

Ponovno do drugi športi izviseli, ka de se težke milijone metalo v tej beden šport ge celo na državnon nivoji nega nikšoga vidnoga dosežka, uvrstitve, lovorike..... Po drugi strani bi pa tou že vse meli porihtano, če nebi pameten Štihec zajebo cejlo stvar in Polaniča odvrno od načrtov kere je meo s Fazanarijo.

14111 (nepreverjen)

Beden šport.. ma keri drugi šport v prekmurji vsaj 10% gledalcev povprečne murine tekme?

In reply to by blekota (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

Naprimer kolesarska dirka po Sloveniji!? Po drugi strani bi pa lejko pito, če ma Mura vsaj 10% dosežkov na Evropski in svetovni ravni kak določeni drugi športi v Prekmurji? Ja beden šport je.... v bistvi je tou že dugo nej več šport ampak eno samo navadno šminkejranje. Što že tou gleda???

In reply to by 14111 (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

što gleda? ...ge, un pa njeni pojep....

In reply to by blekota (nepreverjen)

Gol (nepreverjen)

Tak se dela nej kak prlej same lopove so vodile klup .vijde se ka precednik pa uprava dobro sodelujejo z občino prlej pa samo žepe punile igralce bres plač

Odvetnik (nepreverjen)

Dečko drage, če bi tij znal , kakšni interese tu špilajo, bi nej na pamet lapo. Jevšek samo štango drže oziroma je vez med različnimi interese. Od Polaniča, Kuzmiča in Rusa. Tij pa na pamet žališ, ka se lekko preganja po sodišče.

In reply to by Gol (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi moj domnevni fiškališ! Polanič, Kuzmič in Rus lejko s svojimi pejnazami delajo ka ščejo. To nas ne briga, a tu se računa z občinskimi pejnezami. Pri pejnezaj pa niti Bog brata nema.

In reply to by Odvetnik (nepreverjen)

blekota (nepreverjen)

klup, precednik, bres..... slika in prilika pravoga fuzbalskoga navdušenca.

In reply to by Gol (nepreverjen)

tozilec (nepreverjen)

evropske volitve idejo cuj pa trbej malo ovčkam dati iger. smešni smo mi, pa sobotainfo tudi kaj je pripravljena za 50€ včasik skočiti za promocijo

MOFO (nepreverjen)

Tako igrišče igrišče trbej uredite ka se nedo žabare pa štajerce norca delale ka na njive špilajo :)

Toaleta (nepreverjen)

Ja pa fajn bi bilo ka bi pod južno tribuno, kak ovi odavle sladoled pa kokice napravili kakšn WC. Nej ka te odijo med polčason eni opravljat malo potrebo direkt pod tribune......mislin toga nega nindri. 1 dixi za polovico južne tribune.
Pa fajn bi bilo napraviti eno primerno tribuno za gostujoče navijače, ker mi kamorkoli pridemo na gostovanje imamo super pogoje. Kar pa za Fazanerijo nemremo povedati.

Vüžgi te jih (nepreverjen)

Hmm. Zasilno razsvetljavo šele planirajo? A bodo reflektorji brez tega dobili uporabno dovoljenje? Ne vem kak je s tem ali malo mi je čudno.

butalec (nepreverjen)

Ja, končno povezani, vij samo delajte reflektore, expanoje, teniška igrišča, motorične parke ob avtocesti, premale rondoje, te si napravite še občinsko rezidenco s pozlato, marmorjem in ogledali;
qurc gleda pločnike, luknjaste ceste, od drv zasmrajeni zrak, .....

sandor (nepreverjen)

tij butalec, tan ge je slabsa cesta prilagodi hitrost pa de vse v redi, lahko noc, ceden si kak..

In reply to by butalec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kot nujno potrebno investicijsko vzdrževanje in izboljšave v letu 2019 je potrebno izvesti zasilno varnostno razsvetljavo v primeru nočnih tekem, ki ni bila predmet projekta izgradnje reflektorjev," je uvodoma zapisano v obrazložitvi načrta razvojnih programov

Kakšen je to projekt, ka nega v njem varnostne razsvetljave. Brez toga se nede smelo špilati. Zopet cecanje pejnez. Nej mi je pa jasno kak lejko "občina" želi vreči v te stadion dva, tri, mogoče celo pet milijonov. Pa igrišče bi selili. Za te rekreativce, ki špilajo za Muro je to igrišče zadosta dobro. Vsekakor se mora izvesti o takšni investiciji širša javna razprava, ne pa samo da svetniki roko vzdignejo. To so pejnezi vseh nas občanov.

Parsifal (nepreverjen)

Jesi bolan...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

faca (nepreverjen)

DF spet si brusiš ta tvoj jezik ge nej trbej.

Parsifal (nepreverjen)

Eni samo stenkajo..ponavadi sami socialci keri vec kak zlico nemrejo zdignoti..losem k.... i dlaka smeta..nesternin zgleda smeta vse po vrsti..rejsan so obvinski pejnezi v pitanji..samo ci do se znali iti..do potegnoli se kaksa drujga stedstva..se pa strinjan seveda ka bi se moglo v vso infrastrukturo vlagati..pa idnouk de van naj jasno..nede polanic pa rus pa kuzmic nic seof nesel..nej se lepse pripelati na stadion ge je vse porihtano? Samo..na zalost..zeleni pa ovi kerim dlaka smeta ne dovolijo ka bi se se se kaj drujgo okoli stadijona zrihtalo..recimo kaksi hrast keri je ze 20 lejt suji bi lejko podrli..mogoce san se malo oddaljo od bistva..scen povedati..ka je fajn ka se stadijon pa okolica ze idnouk zrihtata..samo na zalost vse nejde naidnouk..pomali..pa vse bou...aja..pa me dela se stadion samo za eno dvej leti.
Dwla se ga za 20 lejt..lejko bi se nastevao..pa se mi me da vec ka eni do itak meli svoj prav...nesterni nazalost v vsen vijdijo samo slabo pa kelko de tou davkoplacevalskih oz.njuvih pejnez kostalo..zanijmle me ka tej stenkasi dobroga za ostalo drujzbo napravijo..

aa (nepreverjen)

Dobra dobra, ka se pa eni nemrejo sprijazniti ka je NŠ Mura zakon.

Scania (nepreverjen)

Za ceste nega penez a za murin stadijon pa so peneze takoj na plane... sran vas je lejko metali te ta peneze koma nej trbej ta koma pa trbej pa nej žalostno ...

/ (nepreverjen)

Gda te pa uredili cesto do stadiona?:)

-.- (nepreverjen)

Cesto pa pločnik do stadiona nan župan že od predlani obečavle. Ampak koga briga varnost pešcov, nej? Važno ka de stadium zrihtani

DF-PUF-BUM (nepreverjen)

Mura bo morala imeti rdeče drese. Zdaj da bodo igrali pod umetno svetlobo in če de TV prenos televizija tudi zahteva menjavo dresov. Črno beli niso dobri ker pri barvnih TV sprejemnikih se bo potem to videlo kot da snemajo v črno beli tehniki torej so predlagani KRVAVO RDEČI DRESI ki bodo bolj vidni, s tem se strinja tudi Jevšek.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem če maš prav. Kelko znam ima Juventus črno-bele drese pa se na TV dobro vidi.

In reply to by DF-PUF-BUM (nepreverjen)

3, 4 MURA! (nepreverjen)

Podpiram, da se stadion Fazanerija že enkrat dokonča in bo tako fertik!
Bi pa ob teh vseh investicijah, ki so že bile in še bojo, si želel, da se prenovi tudi sama okolica stadiona, od samih rjavečih ograj, le te naj se nadomesti s novimi, panelnimi.
Kot tudi gozd oziroma drevesa okrog stadiona, nekatera so že povešena, druga zaraščena s bršljanom ,kateri jih izsuševa in bodo slej ko prej padla, bog ne daj na koga, da ga še ubije ali poškoduje!
Prav tako, bi si želel, da se prenovi Razlagova ulica v celoti(pločniki, javna razsvetljava, morda kanalizacija in vodovod pod njo, ter seveda preplastitev ceste).
Župan mi ni ravno pri srcu, ampak roko na srce, je naredil in bo še veliko naredil za stadion Fazanerija!

MURA JE VEČNA!!

čarnobejli (nepreverjen)

Točno tak, stadion trbej končati. Či de pol tak dober kak je štihecov pa polaničov projekt bil napravleni mo srečni!
Tude ta nova ideja o novon whode z kopališke je vrede

muraš89 (nepreverjen)

A je sploh dovolj prostora med bazeni in stadionom?
Bodo za to ploščad oziroma vhod, morali rušiti ali odstraniti kakšen bazen ali večji objekt?

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

black panter

ne paničari,seveda je zadosta mesta

In reply to by muraš89 (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Kaj pa televizijski prenosi? Boste kaj napravili? To kar je zdaj je sramota za Prekmurje.

denar (nepreverjen)

Napravimo prostovoljno akcijo, da jim uredimo cesto do stadiona? Zgleda, da nimajo denarja za to.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice