FOTO: Jan Vitez
Včeraj je Občinska športna zveza Moravske Toplice organizirala 25. rekreativni kolesarski maraton po Občini Moravske Toplice, ki se ga je udeležilo 96 kolesarjev.

Najstarejši kolesar je bil Sigi Schubert iz Sv. Tomaž pri Ptuju star 90 let, najstarejša kolesarka pa Anica Kuferšin iz Sebeborec stara 81 let. Najštevilčnejša šestčlanska skupina je prišla iz Zagorske doline iz Zagorja ob Savi.

Najštevilčnje družina:

1.    Starovasnik iz Maribora, 4 člani
2.    Čolig iz Murske Sobote, 3 člani
3.    Čegovnik iz Slovenj Gradca, 3 člani 

Najhitreši rekreativci:
•    49 km – ženske
o    Anja Drnovšek
o    Jožica Šiftar, G.Radgona
o    Zvonka Rošar in Marta Sevčnikar, Celje

•    49 km – moški
o    Domenik Ketiš, M.Sobota
o    Patrik Drvarič, Mačkovci
o    Dušan Horvat, Banuta

•    22 km – ženske
o    Silvija Sambt, Mlajtinci
o    Majda Laznik
o    Suzana Kovačič, M.Sobota

•    22 km – moški
o    Simon Žitnik, M.Sobota
o    Franc Smoljko, G.radgona
o    Maksi Beranič, M.Sobota

Vsi omenjeni so bili nagrajeni, nagrade je prispeval generalni sponzor maratona Terme 3000

Komentarji (7)

Vipko
Truplo

Dobesedno kozlarija, da se na tekem vaško-rekreativnem maratonu objavljajo neki rezultati. Marsikoga to odvrne od udeležbe... v smislu, da če že imajo dirko, potem jo naj imajo, vendar brez... Velik podatek je, da je zmagal Dominik Ketiš kot rekreativec na "rekreativnem" maratonu, saj on je vse prej drugo, kakor neki rekreativec. Če človek živi od neke službe, katera ni vezana na kolesarstvo oz. hodi v službo, še ne pomeni, da je neki popoldanski kolesar! Taki kot je Ketiš veliko trenirajo, trenirajo načrtno, za nameček še tečejo, morda plavajo...

Da podeljujejo na takih maratonih nagrade za neke največje skupine, pa najstarejše... bo čisto v redu. S tem se rekreacija vseeno nekako vzpodbuja. Dobro je tudi, da se ne podeljujejo nagrade za najmlajše, saj so svoj čas vozili nekateri svojo deco v tistih prikolicah. Sicer vse lepo in prav... dokler se kaj ne zgodi.

Landini

Top komentar. Se popolnoma strinjam. Potem pa srečuješ na nekaterih drugih maratonih po Sloveniji dopigirance (in verjemite, ni jih malo), ki hočejo takim konkurirat. Samo zato, da bodo potem boljši od njih. Rekreativnosti na teh dogodkih že dolgo ni več.

In reply to by Truplo

Nikita1953 (ni preverjeno)

Čisti profi.

Nikita1954 (ni preverjeno)

V svoji sluzbi. Of course ?

Stari biciklista (ni preverjeno)

Katastrofa ka ma rekreativni maraton razglasitev vrstnega reda udeležencev !

kolesar07 (ni preverjeno)

Rekreativnega maratona se lahko udeleži kdorkoli! Kaj zdaj ma to veze če so objavljeni uradni rezultati, kdo bil najhitrejši?! Saj to je stvar prireditelja če bo objavil ali ne! Maratoni so fajn za družbo in malo dirkanja s okoliškimi kolesarji ziher ne škodi! :)

Vipko
Truplo

Bolj ne, kakor da! Sicer moje mnenje! Rekreativni tekmovalci, kakor je npr. Ketiš imajo svoje dirke. Tam se dokazujejo in tako on, kakor ostali člani Turbo Team Tropovci dosegajo lepe rezultate. Ne vem, kaj jim je treba, da se potem udeležujejo takih maratonov... in morda odnesejo tisto nagradico kakšnemu lokalnemu, vendar res rekreativnemu kolesarju? Ne se slepiti... med stoterico morda en, največ dva lahko konkurirata "natreniranim" rekreativcem. Nekateri so že prestopili mejo (upam, da ne med našo sredino) dopinga... in kam to potem vodi? Morda celo zmagam na vaških maratonih? Na večjih maratonih (Franja) obstaja že doping kontrola... in nekateri so se že ujeli.

Za en tak, povdarjeno rekreativni maraton, pa je čisto odveč, da sploh vozijo in to "tekmovalno". Če že podeljujejo nagrade... a ne bi bilo lepše, da dobi nagrado za najhitrejšega neki lokalni, gorički, morda soboški, mariborski, celjski... čisto rekreativni kolesar. Tako bi tudi ostali udeleženci imeli neki občutek, da je to bolj njihov maraton, kakor da je prilagojen tekmovalno-amaterskim tekmovalcem... Nekdaj so prihajali iz večjega dela Slovenije, dandanes v to močno dvomim. Tudi zaradi takih zadev. Moje mnenje!

Tudi vidimo, da udeležba na teh maratonih zelo, zelo pada. Organizatorji več ali manj z nekimi novimi prijemi ne pritegnejo predvsem domačega, lokalnega kolesarskega prebivalstva. Marsikateri bi samo rekel, čemu bi šel, ko jih pride deset, dvajset takih, kateri dirkajo in kaj bom tam počel jaz zraven? Potem so lahko problem tudi proge: da naredijo maraton z razglasitvijo rezultatov v razdalji 49 km... pa saj je to več ali manj šprint. Nekateri organizatorji desetletje ne menjajo bistveno trase... pa se naveličaš... ker moraš zato seveda tudi nekaj plačati.

In reply to by kolesar07 (ni preverjeno)

Starejše novice