FOTO: Niko Časar
Mura je s težavami preskočila Gančane, četrtoligaša Čarda in Veržej pa sta se opekla v dvoboju z petoligaškima nasprotnikoma, Serdico in Cvenom. Hotiza je izločila Panonijo, Slatina Rakičan, Nafta pa Polano.

Nogometaši Mure so se v Gančanih dolgo igrali z imenom kluba, saj so zadetek za napredovanje zabili šele v 91. minuti, ko je bil z bele točke uspešen Martin Šroler.

Če je v Gančanih dišalo po izvajanju enajstmetrovkah - do drugega kroga pokalnega tekmovanja o napredovanju v primeru izenačenega izida po 90 minutah odločajo kazenski udarci - je do presenečenja prišlo na Cvenu in v Martjancih.

Petoligaš Cven je namreč dobil sosedski obračun z Veržejem, v Martjancih pa so se zmage veselili nogometaši Serdice. Hotiza je s preobratom v drugem polčasu ugnala Panonijo, Radenčani pa niso imeli težav z Rakičanom.

Zadnje dejanje sredinega sporeda je bilo odigrano v Veliki Polani, kjer je gostovala Nafta, ki po treh ligaških porazih ni dopustila presenečenja.

Petoligaša boljša od četrtoligašev

Medobčinsko nogometno zvezo Murska Sobota bosta v tretjem krogu Pokala Pivovarna Union zastopala kar dva petoligaška kluba.

Cven, ki v Medobčinski nogometni ligi Murska Sobota zaostaja zgolj za vodilnimi Križevci, je v sosedskem prleškem spopadu podaljšal niz slabih rezultatov Veržeja. 

Nekdanji drugoligaš v Pomurski nogometni ligi še čaka na prvo zmago, tudi s Cvena pa se je vrnil praznih rok. Alen Meznarič je domače v vodstvo popeljal v 15. minuti, devet minut kasneje pa je Rok Kosi izkoristil najstrožjo kazen, izid pa se nato ni več spreminjal.

V Martjancih so se najprej veselili gostitelji, na koncu se je smejalo gostom z Goričkega. Sašo Gašpar je domače v deveti minuti tekme popeljal v vodstvo, a je Serdica do preobrata prišla še pred polčasom. Anton Šinko je najprej izenačil v 29., v 32. minuti pa je goste povedel v prednost. 

V peti minuti drugega polčasa je zaostanek Čarde povišal Aljaž Bagola, drugi gol Saša Gašparja četrt ure pred koncem tekme pa ni preobrnil srečanja. Na petkovem žrebu bo jasno, koga bosta petoligaša dobila za nasprotnika v tretjem krogu Pokala Pivovarna Union.

Hotiza po preobratu, Radenčani s sedmico

Radenska Slatina ni imela težav z Rakičanom, ki je na desni breg reke Mure pripotoval z dvema rezervistoma. Gostje so prvič klonili v 11. minuti, ko je v polno meril Jan Šoštarec, v 44. minuti pa je prednost podvojil Luka Lesjak

Isti igralec je v 56. minuti zadel za 3:0, ekipi Rakičana pa so nato očitno pošle moči, saj so po 70. minuti prejeli še štiri zadetke. Uspešni so bili Adam Štelcl, Marsel Želodec, Žiga Berden in Tilen Pintarič.

Odranci so napredovali brez boja, saj Turnišče ni imelo zadostnega števila nogometašev. Hotiza je ligaški niz zmag podaljšala tudi na pokalni preizkušnji v Kapci, čeprav je združena ekipa Kapce in Gaberja z golom Denija Lisjaka dobila prvi polčas.

Gostje so nato stvari postavili na svoje mesto, Damir Čurin je najprej izenačil v 55. minuti, v 77. pa je Hotiza prišla do vodstva, ki sta ga v končnici tekme nadgradila Teo Toth in Roland Polareczki.

Ob 18. uri se je pričela še tekma med Polano in Nafto, Lendavčani pa po treh ligaških porazih, v nedeljo so izgubili tudi prekmurski derbi, niso dopustili novega presenečenja. Tik pred odmorom je zadel David Zana, v uvodu drugega polčasa pa je dvoboj odločil Stjepan Igrec

Jutri se bosta pomerila še Ljutomer in Beltinci.

Komentarji (15)

Vaše ime.. (ni preverjeno)

Nega ograček bo sov, nega Čarde..
Znan da smo odili še v Stojnce, Zavrč.. Bilao stalno napeto, sramota gnesden..
Čardaši kak vas je nej sron konec leta odavati koledarje in od poštenoga naroda fektati keš

2x3 (ni preverjeno)

Ne ven točno, či nej šlo pri Čardi za smolo. Lejko ka so ji SDS podtaknoli takšen rezultat.

In reply to by Vaše ime.. (ni preverjeno)

hjebofuzbal (ni preverjeno)

kak tou ka je čarda zgibijla?
ker je serdica čarnobejla!

In reply to by 2x3 (ni preverjeno)

cotl (ni preverjeno)

BOKAL JE VELIK STROŠEK V NASLEDNJEM KOLU IN NAPREJ.

In reply to by Vaše ime.. (ni preverjeno)

Bakovčar (ni preverjeno)

Gutalj je trener Veržeja??

gostek (ni preverjeno)

v Gančanih je zajebal sodnik, morali bi bit penali....

hjebofuzbal (ni preverjeno)

pa sodnik more ob priliki nekak genoti prvoligaše v zmago.tak se šika

In reply to by gostek (ni preverjeno)

Prekmurski (ni preverjeno)

To, ka je pa razveljavo gol, s kerin je nej bilo nic naopak, ste pa vsi spreglednoli?

In reply to by gostek (ni preverjeno)

goost (ni preverjeno)

ti si bil na isti tekmi?

In reply to by Prekmurski (ni preverjeno)

Gost19 (ni preverjeno)

Ka se jajcas za te raveljavljeno gol? Vej pa ta kvazi mura je prvoligas, gancani pa strta liga... Tude ce bi gol bil priznani, jee tau itak komaj 3:1 za muro kera senja o evropi.. v vsakon primeri sramota za muro pa tau ka so pokazali

In reply to by Prekmurski (ni preverjeno)

Bulldog R für (ni preverjeno)

Da vas jebo seoski futball,seljačine sajave!

lukčev mesec (ni preverjeno)

Četrtoligaš, petoligaš, daj ne me smejat... 🤣🤣🤣🤣🤣⚽️🥅🤣🤣🤣
Kako so nekoč rekli ?
Traktor liga, ali šürc liga ? 🚜⚽️🥅🤣🤣🤣🤣

IVO (ni preverjeno)

Veržej je nastopil z MLADINCI očitno jim ni da bi trošili denar v pokalu. Dobiš prvoligaša in potem plaćaš rdeči križ in varnostnike pa je 2 jurja itd.

ManU (ni preverjeno)

Ja, Veržej špara člane za ligo, z vikend imajo derbi za zadnje mesto. Mladinci so itak boljši.

In reply to by IVO (ni preverjeno)

Siguren vir (ni preverjeno)

Cven je igral pa s kadeti.

Starejše novice