FOTO: Jure Banfi
Sodelovanje in sinergija sta gibali razvoja in napredka na številnih področjih, nogomet ni izjema. Prav to sta glavna temelja partnerskega sodelovanja, ki sta ga sklenila DNŠ Mura in ND Beltinci, so zapisali na uradni spletni strani Mure.

Sporazum se nanaša na strokovno in kadrovsko sodelovanju v prihodnjih dveh letih in predvideva izmenjavo igralcev med kluboma.

Igralci, starejši od 14 let bodo imeli možnost napredovati v zanje najbolj primernem nogometnem okolju, o čemer se bosta usklajevali strokovni vodstvi obeh partnerjev.

Če poenostavimo, igralci, ki v Muri ne bodo takoj prišli v prvo ekipo, bodo lahko igrali v Beltincih, in v kolikor bodo prepričali strokovno vodstvo črno-belih, se bodo lahko vrnili na Fazanerijo. Po naših informacijah naj bi tako štirje izstopni mladinci Mure že v prihodnji sezoni igrali v Beltincih.

Vodstvo obeh klubov se strinja, da gre za pomemben korak pri razvoju prekmurskega nogometa.

Začetek prekmurske nogometne izobraževalne piramide

Prvi korak povezovanja prekmurskih oziroma pomurskih nogometnih klubov je pričetek gradnje prekmurske nogometne izobraževalne piramide, kar kaže na odgovornost do razvoja prekmurskega nogometa vodilnih v obeh klubih. Novo sodelovanje bo tudi temelj za nadaljnji rezultatski napredek obeh klubov, motivacijsko okolje za napredek igralcev v mednarodno nogometno okolje in povečevanje konkurenčnosti DNŠ Mura v tekmovanju za vrh slovenskega nogometa, so še zapisali na svoji spletni strani.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vaščan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To pomeni,da vsi "odpadki" pakirajo v Beltince brez možnosti povratka.

Ne laži (nepreverjen)

Vaščan ne pijši bedarij, marsikeri igralec se more kaliti v nižji ligi ge nabejra minute, tou je bistvo ka do igralci špilali, či do zadosta dobri pa preskok v višjo ligo.

In reply to by Vaščan (nepreverjen)

STRPNEŽ (nepreverjen)

Ti nimas pojma o nogometu pa ne pisi bedarij vsak malo boljsi klub ima tako politiko kjer se kalijo mladi igralci in to je dobro za oba kluba ,

In reply to by Vaščan (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Upam, ka se je v Muri kaj spremenilo na bogše. Tak so pred kakšnimi 20 leti imeli fantastično mladinsko ekipo, ki jo je vodil Karoli iz Rakičana. V Sloveniji so osvojili vse živo bili Maribor pa Olimpijo. Nato so jih poslali v Bakovce na kaljenje. Nihče se nikoli ni vrnil v Muro. V teh veških klubih ni prave konkurence, treningi so bole kak tak. Res upam, da je zdaj boljše.

- (nepreverjen)

samo ti nemreš primerjeta Bakovce pa Beltince!! Beltinci so v 2.lige, tu se malo naček del, kak pa v Bakovcaj v nižje lige.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gol (nepreverjen)

Črni vrag - ja, Bakovci nikoli niso igrali v drugi ligi!

Jao (nepreverjen)

Seveda ka so bakovci spilali v drugi ligi, majster

In reply to by gol (nepreverjen)

12 evrov (nepreverjen)

Fabijan Cipot pa še keri bi se najšo

In reply to by gol (nepreverjen)

Samo Mura (nepreverjen)

Tou je dobro za obe strani.Poleg toga morejo Beltincani meti trenera da bo dvigno regijo,ka bojo dihali kak negda.Malo vec borbe in znanja pa nega panike za obstanek tudi drugo leto,kaj vec poleg Kopra,Gorice tezko..Mladinci Mure so cist dobri za kaljenje v 2 ligi,je pa odvisno od trenerov kak do jih trenirali in kelko bojo te igrali.

Starejše novice