Nogometaši Mure se bodo jutri v Sežani pomerili z domačim Taborjem in želeli priti do novega kompleta treh točk.

Po reprezentančnem premoru se na zelenice ponovno vrača prvoligaški nogomet. Črno-beli so imeli dovolj časa, da pozabijo na zadnji poraz z Aluminijem, ki je bil sploh drugi v letošnji sezoni in se pripravijo na novo zahtevno gostovanje v Sežani

"Reprezentančni premor nam je prišel prav. Nanj smo žal odšli s porazom, čeprav smo odigrali dobro tekmo, ampak Aluminij je bil zelo učinkovit v fazi napada. Med premorom smo si odpočili, dobro trenirali in zdaj smo skoncentrirani na naslednjo tekmo," pravi vezist Jon Šporn.

V taboru črno-belih so se na tekmo pripravljali podobno kot na vse ostale. Zavedajo se, da jih čaka težek nasprotnik. 

"Sežana je ekipa, ki ima nekaj odličnih posameznikov. So izkušena ekipa in nobeni ekipi v Sežani dosedaj ni bilo lahko, tudi nam ne bo. Imamo svojo računico in verjamemo v svoje kvalitete. Naš cilj je zmaga," pred nedeljskim obračunom s Taborjem iz Sežane pravi 22-letnik.

Mura dobila zadnje tri tekme

Kaj bo tokrat ključ do zmage? Tabor je namreč doma zelo neugodna ekipa.

"Zagotovo bomo morali biti potrpežljivi. Ne pričakujemo, da bi bila tekma odločena že v prvem polčasu. Verjeti moramo v svoje sposobnosti, kvalitete in se tako vrniti na zmagovalne tirnice" pravi Šporn.

Do konca jesenskega dela prvenstva so še obračunu s Taborjem, Celjem in Bravom. V klubu pravijo, da gredo tekmo po tekmo.

"Dejstvo je, da nas čakajo tri zelo težke tekme. A gremo tekmo po tekmo, ne smemo se zadovoljiti že z morebitno zmago v Sežani. Treba je iti tekmo po tekmo in iztržiti čim boljše rezultate," sklene vezist Mure.

Muraši in Sežančani so se v letošnji sezoni enkrat že pomerili, črno-beli pa so bili po zadetku Luke Bobičanca boljši z 1 : 0. Ekipi sta se pred dvema letoma dvakrat pomerili tudi med drugoligaško konkurenco. Črno-beli so dobili obe srečanji, v Sežani so bili boljši z 1 : 0, na Fazaneriji pa s 3 : 0.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice