Pred jutrišnjim finalom Pokala Slovenije so spregovorili glavni akterji iz tabora Mure in Nafte.

Jutri nas čaka prekmurski derbi v finalu Pokala Slovenije, ko si bosta nasproti stala soboška Mura in lendavska Nafta, dva tradicionalno velika nogometna rivala.

Lahko je prekmurski ali madridski, derbi je derbi

Pred velikim finalom so pred mikrofone stopili predstavniki obeh klubov, Matic Maruško in Ante Šimundža sta razkrila razmišljanja v taboru črno-belih, na drugi strani pa sta spregovorila strateg 'plavih' iz Lendave Dejan Dončić in branilec Žiga Živko.

Kot je povedal steber Murine obrambe Maruško, se pri Muri zavedajo, da so derbiji nepredvidljivi, ampak so se dobro pripravili in stremijo k pozitivnemu rezultatu. Šimundža je dodal, da je stanje v ekipi pozitivno, ekipa pa nima težav s poškodbami. 

Šimundža se zaveda vpliva nogometa v Prekmurju.

 "V Prekmurju se igra dober nogomet in finalna tekma je potrditev tega," je dejal in še dodal, da glede na to, da se meri prvoligaš z drugoligašem, morajo Muraši sprejeti vlogo favorita, čeprav pritiska ne čutijo.

"Derbi je, ne glede na nasprotnika, ali je to prekmurski ali madridski derbi, ne glede na lestvico in rang tekmovanja, nabit s čustvi, zato smo izredno veseli in ponosni, da smo dobili možnost igrati v finalu," je povedal in pojasnil, da si v klubu v začetku sezone niso zadali za cilj osvojitev pokala.

Prava poslastica za Prekmurje

Strateg Nafte Dončić je vesel uvrstitve v finale, saj gre za zgodovinski uspeh ekipe iz Lendave. Vlogo favorita priznava Muri, ampak puške v koruzo pri Nafti niso vrgli.

"Nasprotnik je favorit, ekipa, ki igra zelo dobro, ampak tudi mi se želimo pokazati v dobri luči, saj gre vseeno za prekmurski derbi. V derbijih je možno vse, žoga je okrogla," razmišlja trener lendavske ekipe.

Tudi Živko je povedal, da pričakuje dobro in borbeno tekmo, na kateri njegova ekipa nima ničesar izgubiti.

"Zmaga bi prinesla zelo veliko predvsem ljudem, ki delujejo v našem klubu, nimamo se ničesar bati," je povedal Naftin branilec in med posebej nevarnimi pri nasprotniku izpostavil Amadeja Marošo, ki je po njegovem mnenju prava 'špica'.

Dončić deluje v prekmurskem nogometu sicer le pol leta, ampak vidi, kako zelo pomemben je ta šport v tem okolju.

"To bo pravo finale, prava poslastica. Regija kot Prekmurje si to zasluži in mislim, da smo lahko vsi ponosni, da igramo v finalu in dobesedno predstavljamo Prekmurje,"

Komentarji (1)

priča (ni preverjeno)

To je potrditev , da se v Sloveniji igra zelo zelo slab nogomet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Starejše novice