Foto: Jure Banfi
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je pred tekmami desetega kroga Prve lige Telemach izdal sklep s kaznimi za prekrške v minulem krogu prvenstva. Mura bo morala odšteti 650 evrov.

Blagajna Mura bo tudi po devetem krogu Prve lige Telemach olajšana za nekaj finančnih sredstev. Črno-beli so bili vnovič kaznovani zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev.

Soboški prvoligaš bo moral zaradi večkratnega prižiganja bakel in žaljivega skandiranja na tekmi s Koprom plačati 650 evrov. Pri izreku kazni je bila upoštevana predkaznovanost, a tudi olajševalna okoliščina v obliki pisne izjave.

Navijaška skupina Black Gringos je tudi za sobotni derbi z Olimpijo napovedala pestro dogajanje, saj bodo na tribuni obeležili 31 let svojega obstoja.

Finančna kazen še četverici prvoligašev, najostreje kaznovan drugoligaš

Ob Muri so bili po devetem krogu Prve lige Telemach s finančnim zneskom kaznovani še štirje prvoligaši, Tabor pa je zaradi metanja plastenk na igrišče in pisni izjavi kluba prejel ukor.

Zaradi treh rumenih kartonov in dveh opominov uradnima osebama so bili po zmagi v dvoboju z Olimpijo kaznovani Celjani, ki bodo morali plačati 300 evrov, 200 evrov pa bodo na račun NZS nakazali Koprčani, saj so njihovi navijači prižigali bakle.

Goričani bodo zaradi žaljivega skandiranja navijačev odšteli 50 evrov, ob predkaznovanosti pa je bila ob izreku kazni upoštevana tudi olajševalna okoliščina v obliki pisne izjave kluba. 

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev je kazen doletela tudi Maribor. Vijoličasti morajo zaradi večkratnega žaljivega skandiranja in upoštevanja predkaznovanosti plačati 200 evrov.

Rekorder tega tedna glede na višino izrečene kazni pa prihaja iz 2. SNL. Ajdovci, ki so v 95. minuti obračuna z Dobom prišli do točke, bodo morali zaradi nešportnega vedenja gledalca (v sklepu zapisano v ednini) do sodnika odšteti kar 1300 evrov.

Kakšne bodo kazni po tem koncu tedna?

Komentarji (5)

vodka (ni preverjeno)

Gringsi kdaj boste začeli svoje svinjarije sami plačevati in se ne pede risati s klubskim denarjem?

Hugor (ni preverjeno)

Ljubim Muro, nisem kriv, ljubil jo bom dok sem živ.
Zdaj znan, ka pomejni tisti del-nisem kriv.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

kva (ni preverjeno)

popij si deci vodke pa ne seri. Pirotehnika ni zlocin.
zlocin za oci so koreografije od gringosov.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

MB99 (ni preverjeno)

Vi ste samo pičke iz Murske

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hehehe, ko sem bil mali sem enkrat prišel na nogometno tekmo v domačem kraju.

Itak je šlo za neko lokalno vaško ligo pa vseeno.
No, gledalci so se masovno drli "sudja nije muško" in "sudja nema jaja".

Takrat nisem vedel, kaj to pomeni.
Vmes je kdo zakričal še kakšno tako, ki sem jo slišal tudi drugje in jih tudi nisem dobro razumel.
Bile so v stilu, da bi naj nek kužek sodniku nekaj z materjo počel.

Starejše novice