Slika je simbolična.
Policisti iščejo neznanega moškega, ki se je pred osnovno šolo razkazoval otrokom. Ob tem naprošajo občane, da pokličejo policijo, v kolikor opazijo moškega, ki se nedostojno vede v okolici izobraževalnih ustanov.

Starši otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Ludvika Pliberška Maribor, so te dni prejeli zaskrbljujoče obvestilo ravnateljice šole. 

V sporočilu jih opozarja, da se okrog šolskega dvorišča zadržuje sumljiv moški, ki se razkazuje otrokom.

»Obvestili smo policiste, ki so se takoj odzvali in prišli preverit situacijo. Ker se je moški pojavil tudi v bližini drugih šol, policija intenzivno raziskuje in ga skuša izslediti,« je v sporočilu še zapisala ravnateljica. 

Obvestilo je za Mariborinfo potrdila ravnateljica Lidija Todorović, ki je povedala, da so obvestilo staršem poslali po priporočilu policije. »Učitelji so obveščeni, vodijo in nadzorujejo otroke,« je povedala in dodala, da so govorili tudi z otroki v šoli.

Policija išče neznanega moškega

Zadevo smo preverili tudi na Policijski upravi Maribor, kjer so potrdili, da vodijo ukrepe za izsleditev neznanega moškega. 

»Mariborski policisti smo prejeli prijavo, ki se nanaša na zadrževanje moškega, ki se neprimerno oziroma nedostojno vede v okolici ene od mariborskih osnovnih šol,« so povedali za Mariborinfo.  

Z ukrepi za izsleditev neznanega moškega policisti intenzivno nadaljujemo in v kolikor bomo utemeljili sum storitve kaznivega dejanja, bomo o tem obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo,« so še dodali. 

Prav tako v tej zvezi naprošajo občane, v kolikor sami zaznajo osebo, ki se neprimerno oziroma nedostojno vede v okolici izobraževalnih ustanov, da pokličejo na interventno številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 1200. 

Komentarji (4)

tuncika

Če ima kdo mobitel zagotovo v roki , so to OŠ deca. Zagotovo so ga tudi poslikali in naj Policiji pošljejo slike. Drugače pa ljudje : prepir, pretep, ipd................ slikajte in objavite na socialnih omrežjih, ta tip bi bil danes že znan..............

Cigani in albanci (ni preverjeno)

novicesvet24si/clanek/novice/svet/63246f7e4bfc4/sara
Kradli in morili so

In reply to by tuncika

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Ne serji.
Vsi bi samo nekaj slikali.
Narobe svet.

In reply to by tuncika

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Se spomnim, ko sem hodil v šolo za časa bivše Jugoslavije je v našem kraju bil en tak, ki je občasno kazal luleka po cesti.
Itak je bil malo prizadet.
In sploh ni bil nevaren.
Pač so se ljudje iz tega smejali in nihče ni delal panike.
V šoli smo rekli, da je včeraj oni stric spet kazal luleka in vsi v smeh.
Še učiteljica se je smejala in na kratko pripomnila, da je stric pač prizadet.

Starejše novice