Slika je simbolična.
Prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg je sporočil, da je podjetje Meta uvedlo plačljivo verifikacijo za družbena medija Facebook in Instagram.

Podjetje Meta je za družbeni omrežji Facebook in Instagram uvedlo plačljivo verifikacijo Meta Verified, je sporočil prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg.

Meta Verified - naročniško storitev, ki bo strankam izdajala značke, da so preverjeni profili, bodo začeli izvajati ta teden. Za potrjevanje pristnosti računa uporabnika bo potrebno odšteti 11,18 evra na mesec.

Podoben sistem je na Twitterju že uvedel Elon Musk.

Namen funkcije je povečanje verodostojnosti

Kot je na Facebooku zapisal Zuckerberg, je namen funkcije povečanje verodostojnosti in varnosti storitev: »Naročniška storitev bo omogočala, da uporabniki pridobijo modro značko, dodatno zaščito pred lažnimi profili in neposreden dostop do podpore strankam.«

Plačljiva verifikacija se začenja s tem tednom v Avstraliji in Novi Zelandiji, nato pa bo prišla na trge v Združenih državah Amerike in drugje po svetu.

Lansko leto je Meta doživela padec prihodkov od oglaševanja, zato so novembra 2022 napovedali odpustitev 11.000 zaposlenih.

Starejše novice