Po spletnih družbenih omrežjih se kot požar širi videoposnetek dekleta, vklenjenega v lisice. Za kaj gre?

Včeraj, 22.septembra 2020, je N. B. na svojem Facebook profilu javno objavila kratek videoposnetek sebe, vklenjene v lisice, kako sedi na avtobusni postaji na Vranskem.

K fotografiji je pripisala pojasnilo: »Ker ne nosim nikamor maske, so me policaji na silo zvlekli iz avtobusa, vrgli na tla in vklenili zaradi maske.«

Dodala je še: »Ljudje, prosim vas, zbudite se, kar smo do zdaj gledali po Facebooku po drugih državah, ko napadajo ljudi, ki ne nosijo maske, se je to zgodilo v naši preljubi Sloveniji. Voznik, ki me je prijavil, je pa zbežal, ni se mi niti predstavil. Sem dijakinja, ki se borim že od samega začetka, da dihamo svobodno! Odlok, hišni red, priporočila niso zakon!!! Nimajo vam pravice dati kazni.«

Je bila potnica verbalno nasilna?

Pri avtobusnem prevozniku Nomago so za Siol.net incident z eno od potnic potrdili: »Ob vstopu v vozilo je potnica verbalno napadla voznika, ki jo je prosil, naj uporablja zaščitno obrazno masko. Zaradi nevarnega obnašanja potnice, ogrožanja njegove varnosti in varnosti ostalih potnikov je voznik za pomoč poklical nadrejenega, ki je kontaktiral pristojno policijsko upravo, saj sam nima pristojnosti za reševanje tovrstnih težav.«

Dodali so, da se potnica ni umirila niti po prihodu policistov, tudi do njih naj bi bila verbalno nasilna: »Po našem razumevanju so policisti zoper njo uvedli postopek zaradi kršitve javnega reda in miru oziroma verbalnega napada na uradni organ.«

Identiteto potnice so ugotovili šele, ko je na kraj dogodka prišla njena mati

Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da sta morala policista silo uporabiti zaradi nesodelovanja potnice in njenega nesramnega vedenja.

Policista sta na avtobusni postaji Vransko z zbiranjem obvestil ugotovila, da je potnica v Ljubljani vstopila na avtobus, pri tem pa ni upoštevala opozorila voznika avtobusa, da si mora nadeti zaščitno masko. Mladoletnica naj b se nato med vožnjo tudi nedostojno vedla do ostalih potnikov.

Policista sta zaradi kršitve javnega reda in miru pristopila do potnice in hotela izvesti postopek, a dekle ni želelo sodelovati. Ker policista nista mogla ugotoviti njene identitete, sta jo seznanila, da jo bosta zaradi identifikacijskega postopka privedla v policijske prostore.

Dekletu sta ukazala, da mora zapustiti avtobus, česar pa ni hotela storiti. Policista sta nato uporabila silo in jo kljub upiranju odpeljala iz avtobusa in jo vklenila. Na kraj dogodka je nato prišla mati potnice, s pomočjo katere so policisti potrdili njeno identiteto. Policista sta potnici po tem takoj snela lisice in postopek zaključila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru bodo proti potnici podali obdolžilni predlog. Ker ni uporabljala zaščitne maske na javnem prevozu, bodo obenem podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu.Okoliščine postopka policistov sicer še niso celovito preverjene, bo pa to v skladu zakonom o nalogah in pooblastilih policije storila komisija generalne policijske uprave.

S spleta

Komentarji (84)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sanka (nepreverjen)

Brez veze so jo nej, praf je tak

Karl Marx (nepreverjen)

tuči tuči tuči da joj koža izpadne
Zaradi nje bi lahko bil celi avtobus mrtev

In reply to by Sanka (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Narobe si napisal
zaradi nje bo celi avtobus mrtev
ako je okužena

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Eden gasilec od 100 (nepreverjen)

Že ste dosadni z stemi maskami v maski je več bolezen kak brez pa se v gostilnah moramo meti maske kak lahko te pijaco spijemo prek maske idioti

dva gasilaca (nepreverjen)

če si tak glupi in butasti, da rabiš posebna navodila, kako v gostilni spiti špricer, potem ga spij kar prek maske. Itak ne boš opazil razlike.

In reply to by Eden gasilec od 100 (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

gotova je
celo življenje bo zaznamovana da je bila vklenjena

In reply to by Eden gasilec od 100 (nepreverjen)

themask (nepreverjen)

Edino pravilno.

Masko Počivalšek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Je šofer avtobusa pravilno uporabljo zaščitno masko?
Če je odgovor ja, te me zanima kak je te diklina ogrožala negovo varnost? Verjetno je nej takša pičkica ka se je bojo ka de ga ta diklina namlatila? Če pa pod to ogrožanje podrazumevamo, ka se je bojo ka de ta diklina okužila njega in ostale potnike pa je itak svetovna neumnost. Torej se je bojo okužbe tudi v primeru ka je uporabljo masko. Zakoj moremo že maske nositi?

Neko (nepreverjen)

Zato ka tak pravijo strokovnjake, kere so zatou v šolo odile. Nič pametnejše si nej od omenjene dikline.

In reply to by Masko Počivalšek (nepreverjen)

Masko Počivalšek (nepreverjen)

No ja, keri so tej strokovnjaki? Tisti ka so ti povedali ka te zamazani na redko štrikani šal ali pa navadna ruta zaščitita pred virusom enako kot kirurška maska? Ka ne gučin o papirnatih sarvetah z belo gumico. Me glij zanima v kere šole so odli tej tvoji strokovnjaki.

In reply to by Neko (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Selotejp bi rejsan biu boljši.

In reply to by Masko Počivalšek (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Glede na vse napisano (tudi v Mladini je korekten prispevek in se praktično ne razlikuje od tistega v Demokraciji), ni imela dijakinja samo dolg jezik. Tudi ubogala ni in še kaj. Po stroki so maske potrebne, da okuženi ne okuži zdravih. Ker pa dijakinji na čelu ne piše, da je negativna oz. več ali manj noben od nas ne ve, je okužen ali ne, se pač maske nosijo. Tudi, ker tako stroka, kakor oblast to zapovedujeta! Je prav ali ne... je drugo vprašanje in to se ne rešuje na avtobusu.
Kar se tiče ministrice... je nekaj nejasnosti in se toliko ne sekiraj zaradi tega. Zadeva je v postopku, sicer pa s tem avtobusom nima nikakršne veze.

In reply to by Neko (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

Nej vrli novinar, vklenole so jo ker je gobec vrtejla pa skakala za brezveze

novinar (nepreverjen)

kak dugo še ka de biti novinar ničvreden poklic?

In reply to by nithdil (nepreverjen)

Kkkkkkkkk (nepreverjen)

Jaoo kakse komenteriii. Nasopajte minusee ajdiii vupan ka do van v gobce s....
Vij normalni ja...
Nej vij ste hlapci za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni....
Vam lejko delajo kakoli vi te se sprijaznili... makar ce do van pravli ka drek na glavi nosite...
No saj razmin ka se scejo znebiti folka zaradi taksih k ak ste vij komentatori de jin to tudi uspelo.... samo bog van esce lejko pomaga.... pa se un roke zdigno ... haha

cba (nepreverjen)

Vedno sem trdil , da imamo pogumne in neustrašne policaje.

Zaskrbljen (nepreverjen)

Pa ka se ta država pa njeni politiki idejo. Policija vklene dijakinjo, tude če je mela dugi gezik se to da lepše napraviti, po druge strani pa majo 140 lujde na OK zbiranje z ministrico brez mask pa nikomu nika. Pa nej me j.... Zdaj Janšisti pa navalite pa slepo ližite rit Đančiji o ogroženosti pa hujskajte dale lidij pa blatite po medijaj s svojimi komentari. Te pa še novinarske race o verbalnem napadanju pa da je voznik avtobusa ušel itd, pa što je tu nore.

Vipko
Truplo

Glede na vse napisano (tudi v Mladini je korekten prispevek in se praktično ne razlikuje od tistega v Demokraciji), ni imela dijakinja samo dolg jezik. Tudi ubogala ni in še kaj. Po stroki so maske potrebne, da okuženi ne okuži zdravih. Ker pa dijakinji na čelu ne piše, da je negativna oz. več ali manj noben od nas ne ve, je okužen ali ne, se pač maske nosijo. Tudi, ker tako stroka, kakor oblast to zapovedujeta! Je prav ali ne... je drugo vprašanje in to se ne rešuje na avtobusu.
Kar se tiče ministrice... je nekaj nejasnosti in se toliko ne sekiraj zaradi tega. Zadeva je v postopku, sicer pa s tem avtobusom nima nikakršne veze.

In reply to by Zaskrbljen (nepreverjen)

Zaskrbljen (nepreverjen)

Truplo, vkleniti dijakinjo ker se ne pusti nebuloznim zablodam tvojega velikega vođe je nej pravilni pa kak koli tij tou gledaš. To ka je v postopkiova druga zadeva do zatuškali pa se kao opravičili. Pokončen človik predvsem pa politik ki more biti zgled se tak ne obnaša kak se ta gamad obnaša, pa ne sere s takšnimi, malo očij odpri pa glej kak si prilagajajo stvarij za sebej tej trenutno vladajoče. Primer HR, ge tisti ka ma vikent tan ali ladjo lejko brez karantene ide ta za 48 ur, tisti ka pa ma tan familjio itd pa nej. Pa tij tou vidiš.
Ge je splošno ne zagovarjam če se je neprimerno obnašala samo vkleniti kak zapornika itd je pa pretirano.
Ka se pa samih mask tijče pijtaj malo vse doktere ka jih poznaš kak dugo maska držij preden je več nej uporabna vsaj tej kirurške, pa te se javljaj. Pa takozvana stroka ne vej niti 50% kako in kaj okoli virusa.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Imaš svoje mišlenje, kar je tudi v redu. Le, da je korektno, kar pa ravno ni. Še enkrat: po vsem napisanem se je dijakinja neprimerno obnašala, žalila policijo in se UPIRALA oz. ni hotela odstraniti z avtobusa. Kaj ti naredi policaj npr. na cesti, če ne upoštevaš njegovih navodil? Verjetno te prav tako uklene in če nočeš izdati identitete te odpelje na policijsko postajo. Tudi tu... niso postopali nič drugače. In tudi ni bila dolgo vklenjena... vsaj tako Mladina. Čim so ugotovili njeno identiteto, so ji sneli lisice in zaključili postopek. Tako, da je niso ravno mrcvarli, na kar hočeš nekoliko namigniti?
In zelo nekorektno je od tebe, da me sedaj pri tej temi hočeš spomniti na vse drugo... Tudi pri Kacinu se motiš in to hudo: on je šel tja, ko še ni bilo karantene. Nekaj dni prej je opozarjal na to, kar smo itak predvidevali: da se bo meja s Hrvaško zaprla. Nič novega nam ni vsak dan govoril. Kdor ga je vsaj malo poslušal in spremljal podatke, je šel tja in si uredil zadeve. Zdaj lahko šel on, neka družina pa ne, o tem ni odločal on in tudi tu si nekorekten. Zadevo je vzel resno, veliko državljanov pa ne v smislu, saj bo vlada kriva, da moj čoln ni pospravljen, vikend oz. prikolica pa ne počiščena.
Ne vem, čemu sploh razpravljamo o teh maskah. Stroka in oblast sta zapovedala nošenje in kaj bomo sedaj: se non-stop prepirali z varnostniki in policaji? Natakarji, trgovkami...? Pa daj no?
Še link do članka v Mladini, da ne boš ti in ostali namigoval, da kopiram samo Demokracijo:
https://www.mladina.si/201415/mladoletnico-brez-maske-odstranili-z-avto…

In reply to by Zaskrbljen (nepreverjen)

Slom - butalec (nepreverjen)

MASKE SO SUPER!
EDINO V TELOVADNICI JE NE POTREBUJEŠ. KER TAM JE ZELO MALO IZDIHANEGA ZRAKA.

In reply to by Truplo

Slom - butalec (nepreverjen)

MASKE VARUJEJO PRED VSEMI VIRUSI!
ZATO VEČ NIMAMO GRIPE SPLOH LETOS.
EDINO KORONA SE LAHKO IZMUZNE IZPOD MASKE ČEPRAVNO JIH VSI NOSIMO

In reply to by Truplo

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

trebali so jo tuči da bi došla k pameti
Samo batine pomagajo takšni drhali ki lahko okuži na tisoče poštenih ljudi

In reply to by Slom - butalec (nepreverjen)

nikson (nepreverjen)

GRE SPET ZA CLANE NEKEGA DRUSTVA KATERI NAMENOMA S PROVOKACIJAMI IZZAZIVAJO IN POSLEDICNO DOGODKE SKRBNO SNEMAJO.
POSLEDICNO ZADEVE PREDAJO MEDIJEM KATERI VSE SKUPAJ ZACINIJO...
METANJE KOSTI LJUDSTVU.
MEDIJI SPLOH TEGA NE BI SMELI OBJAVLJATI KER GRE ZA ZREZIRANE INCIDENTE!

ME NE CUDI, DA BODO NA PETKOVIH PROTESTIH TA INCIDENT OPEVALI. JIM OCITNO IDEJE ZMANJKUJEJO:)

branko tra. (nepreverjen)

Ha,ha mala ima prav glede mask .Žalostno pa ,da sta jo komaj obvladala dva policajčeka .STOP maskam

čarni vrag (nepreverjen)

Gremo v smeri fašistične policijske države. Tako sta dva junaška policaja morala ukleniti 50 kilsko deklino, ker ju je verbalno napadala. Kaj bo naslednje? Aretacija in vezanje otroka iz vrtca? Še dobro, ka sta jo nej strelila, kak se dogaja v ZDA. Gospodje vladajoči, s to pandemijo ste se težko za..bali .Virus zaradi mutacij izgublja moč, vi pa boste z nago ritjo ostali na vetru in dežju. Ljudstvo vam bo sodilo zaradi vseh krivic, ki ste jih povzročili. Spisek bo zelo dolg.

Vipko
Truplo

A si se uspel privleči iz naftalina? Povej mi še to: od kdaj je merilo za aretacijo teža človeka? Po tvojem, če imaš petdeset kil lahko počneš vse, kar se ti zljubi?
Resnica pa prihaja, čeprav bolj počasi, na svetlo in ljudstvo bo marsikomu posthumno sodilo za vse zločine pred, med in po drugi svetovni vojni. Tako, da si v utopičnem svetu!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Slom - butalec (nepreverjen)

TAKO JE. KOT V DRUGI SVETOVNI VOJNI.
TREBA UBOGATI NAŠE VODITELJE BREZ VSAKRŠNIH DVOMOV.
NAŠIM STROKOVNJAKOM KI JIH JE IMENOVALA POLITIKA TREBA BREZPOGOJNO ZAUPATI.
ONI NAM HOČEJO SAMO DOBRO. KOT V DRUGI SVETOVNI VOJNI.

In reply to by Truplo

Bojan1 (nepreverjen)

Tu je sporno samo to, da mama ni prišla prej pa diklini par okrog vuj prisolila. V naših časih si tou nejsmo vupali napraviti, pa nej zaradi policije, zaradi staršov, ka si te doma gor doubo.

Sicer pa postopek policije korekten, če si neje dala dopovedati, sta jo pač vklenila, v Rusiji, Angliji ali pa Ameriki bi jo policija še nahubala.

In reply to by Truplo

Ofeden (nepreverjen)

daj henjaj smetiti s tou sloveščino pa s tvojin gledanjon na dogodke...idi pametüvat na MMC

In reply to by Truplo

krplivnik (nepreverjen)

Truplo ............ Nekaj dugo te nej bilo ka bi modrűval bone si koristo ?Ge si pa bil dolina soče ,Italija Švica in Bohinj verjetno .Malo opiši pokrajinwe zapufane države

In reply to by Truplo

brezi maske (nepreverjen)

Truplo ne ni merilo po kilaži .Punca je mladoletna in je nimajo kaj vklenoti brei prisotnosti stašev .Seveda tega ti ne veš.Žalostno je ,da sta jo dva škifa komaj obvladala .Končno pa ,če je šofer imel masko se nima kaj buniti on je bil zaščiten pred lažnim virusom .Koliko politikov nima mask in jih ne vlači policija tudi jaz je ne nosim in je ne bom .

In reply to by Truplo

VRANA (nepreverjen)

Daj ne seri!!! Tou, ka je mogla prijti policija, je posledica retardiranih levih politik!! Nihče nima "pristojnosti" za obvladovanje histerične babe?? Šofer bi moral biti na SVOJEM delovnem mestu, na avtobusu BOG I BATINA !! Če se držiš reda, kot vsi drugi potniki, nimaš NIKDAR PROBLEMA!!! Zdaj pa šofer ne more niti izločiti te smrklje iz avtobusa???? Pa daj ne seri!!! Dve okrog kepe, pa dol z avtobusa!!! Pa če ima prav ali ne glede mask!!! Na avtobusu se držiš REDA! V kinu, gledališču, se držiš REDA! Na bazenu, smučišču,... se držiš REDA!!!! In varnostnik, bademajster, človek na vstopnini, .. te ima PRAVICO in DOLŽNOST izločiti, če se REDA ne držiš!!!

To je isto sranje, kot se dogaja zdaj v ZDA: z molotovkami "miroljubno" napadajo policiste, pa objavljajo "grobo" ravnanje policistov, ko jim policaji odgovorijo. Oni dan je nek idiot pokvarjeni celo 2 policaja ustrelil v parkiranem policijskem avtu!!! Ta smrklja preveč simpatizira s teroristi tipa Antifa in BLM!! Metode ima vsekakor iste!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Uroš uroš (nepreverjen)

ti ziher nikoli nisi imel "sreče" pri ženskah ane

In reply to by VRANA (nepreverjen)

bravo ti (nepreverjen)

to je to, čista lepo povedano in argumentejrano ... si že razmišljo ka bi šou delat na nova24 kak novinar? tan boš s takšnin prepričanjon čez teden dni že najmenje odgovorni urednik.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ka je retard? Kje je pa tvoj argument??
Predstavljaj si, da greš v kino. Plačaš vstopnico, pa za celo družino pijačo, kokice,.... Pa ti prijde en idiot, pa poleg tebej "larma" cejli cajt, telefon muzika, glasno komentira film, po možnosti pijan dela nered,.... A varnostnik "nima pristojnosti", da ga izloči??? Poklicati mora policijo??? Takrat je film že mimo, ko pridejo reševat situacijo. Kje je tvoja pravica do miru, tvoja pravica za TVOJ denar plačane kino predstave??? Dve na gobec, pa ven iz kina, nesnaga!!
Demokracija niso samo PRAVICE, ampak v prvi vrsti DOLŽNOSTI !!! DOLŽNOST pa je RED!!

In reply to by bravo ti (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

ko sem še jaz bil pilot
smo vcasih kako babo kar iz aviona fuknili če ni hotela dati

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Najvejkša katastrofa je tou, ka večijna podpejra policijsko državo. Večijne lidij zglejda ne mouti, ka se dva policaja oborožena z revolveramo spravlata na petdeset kilsko šesnajst lejt staro diklino pa jo vkleneta v lisice. Istočasno pa Kacin cejli čas lapa brez masek ( pa bi jo v zaprejton prostori v šteron je tiskovna konferenca, mogo nositi). Janša je v vladni palači cejli čas brez maske, če glij so pisarne vlade RS jasno definejrani zaprejti javni prostor ge moreš cejli čas nositi masko. Janša, Kacin pa Hojs so sprejeli tej jebeni Odlok, sami se ga pa ne držijo. Ka ne gučijmo o Kustecovi.. Te pa naivni pa zaslepljeni lidgej aplaudejrajo dvema nabildanima policajoa šteriva sta vklenola šesnajst lejt wstaro diklino. Vijdin ka naša drüjžba razpada na prafaktiore. Janši pa njegovoj kriminalnoj fanatičnoj sekti je uspelo sesuti moralne pa demokratične standarde v samo šestih mejsecaj. Boug ne daj, ka de na oblasti še dvej leti. Te mo se lidgej med sebof že strejlali pa bilil. Katastrofa, razpad sistema, razpad vrednot, razpad drüjžbe.

Lipa3 (nepreverjen)

Imela je cisto prav,ce se politiki ne drzijo pravil,zakaj bi se mi?Kdo je pa ovca je ovca in vecina tukaj je.Sicer jaz jo imam v sluzbi 8 ur je pac tak protokol,zunaj je nimam.In se pred 14 dnevi sem bil v Emporiumu lj ,ko sem stopil not sem si nadel masko nos zunaj k meni pristopi varnostnik masko na bradi in pravi (stavi si masko na nos)e dragi moji vidite kdo nam komandira(siptarski) jansisti in jugovici mi slovencki pa beee

Vipko
Truplo

Primer Kustecove je drugi problem in to je v postopku. Verjetno je izjema na tiskovnih konferencah, ko je razdalja večja, da je govorec brez maske. Ste tako prepričani, da Janša, Kacin... tudi Belovičeva je brez maske, kršijo odlok. Ne me hecat.
Ostalo: malo obrnem na drugi primer: policaj te ustavi in ti napihaš. Te kaznujejo. Drugi dan tega policaja ali katerega drugega prav tako ujamejo pijanega. Sedaj se bo cela država izgovarjala, da če lahko policaj pije in potem vozi, lahko tudi mi. Ne... tako to ne gre.
In ker si tako bojevit, v petek se na veliko kolesari in se tam deri. Protestiraj. Povej vesoljni Sloveniji nekaj novega. Se meči ob tla, kakor Janull in kliči kamere, da to posnamejo. In vedno v človeški zgodovini je nekdo komandiral drugemu. V našem primeru Janša nam... ker je enostavno predsednik vlade. Vržite ga, izvolite novo vlado... pa me res zanima, kaj boste potem pisali, ker vam bodo tudi tisti... zapovedali maske, pa policija bo tudi aretirala podobne, kakor je bila ta smrklja... Beee... bi lahko zapisal ti zase!

In reply to by Lipa3 (nepreverjen)

Slom - butalec (nepreverjen)

TREBA DA SE NOSI MASKE BREZPOGOJNO.
EDINO MASKE NAS LAHKO REŠIJO APOKALIPSE BIBLIJSKIH RAZSEŽNOSTI.
V TROEDINE UKREPE MI VERUJEMO:
1. MASKE
2. 1,5M RAZDALJE
3. ZAPRTJE GOSTILN OB 22

In reply to by Truplo

kostanjevec (nepreverjen)

Ko neka najstnica misli, da bo postala »čudežna ženska« in se upira pravilom na avtobusu.
V mojih časih te je šofer vrgel z busa, pa še eno dodatno prikelil. Pa še doma si fasal zraven.

Dober komentar na mn3njalniku:
https://mn3njalnik.com/index.php?/topic/500-covid-19/page/79/

»Pa pizdomater zmeraj ko malo poscrollam tele naše anticovid fighterje na fb mi izpisuje večinoma 2 opciji: 1. filofaks; 2. srednja šola(največkrat frizerska)«

To je ta nivo.

Maiki (nepreverjen)

Allo, v svedskoj ki je pojem demokracije in ljudskih pravic ni obvezno nosenje mask, kot je bilo povedano tam o tem odloca samo stroka, politika pa jo mora ubogati.Resno dvomim da ti epidemiologi tam nimajo znanja . Po nasi televiziji pa so v zvezi z tem pokazali neko Kosticevo ki ji je umrla mama v domu za ostarele ter sedaj krivi zaposlene zaradi nenosenja mask!pa se neko epidemiologinjo ki modruje da bi nujno morali nositi maske. Mi pa smo prisli v situacijo kjer se izvaja( sodec po tem dogodku represija ) zaradi drzavljanske neposlusnosti. Imeli pa so cas da popolnijo manjkajoc kader v zdravstvu ter opremo. Samo tipično smo se naposlusali da noben noce delat za 1300 eurov začetke bruto place brez dodatkov ter da mladina rajsi kelnari po gostilnah za manj denarja ter uživa v poslušanju pijanckov. . Nobenemu pa se ni dalo preveriti koliko razpisanih delovnih mest je sploh bilo !Leta 2020 smo ocitno prisli v isto situacijo kot v Orwellovem romanu 1984, ko bomo en drugega ovajali ter gledali kako odvazajo nedolzne ljudi. Ocitno marsikateri na tem forumu ne dela v proizvodnji kjer se predpisov drzijo edino takrat ko pride najavljen!!!??inspektor.

In , (nepreverjen)

ka bi zdaj ta šmrkla rada , zdaj se še gor prosi , ali ka ?

RK (nepreverjen)

šofer bi mogo dati toj šmrkli dve okoli kepe, pa jo z avtobusa fuknoti, doma pa bi jo mogli starši redno naklestiti!
A nej, butalci pa; maske so brezveze, kratene so njej osebne svoboščine.....nedotakljivost ipd - idemo mi kak družba v 3 pm, nažalost!

Janosbaci (nepreverjen)

Žmetno do ji dokazali, ka je ogrožala varnost. Če jo je ogrožala bi šofer sploj nej smel spelati z mesta. Čisto svečkarsko nasilje.

Ha, ha , ha (nepreverjen)

Tij si pravi Janosbaci , idi nazaj v šumo .

stric feri (nepreverjen)

Včerajšnji dogodek je prava slika te vlade in njenih ministrov. Večjega sranja še nismo imeli.
In danes še odstopljeni Hojs pohvali policaje, ki so jo vklenili. Saj, če pogledaš Hojsa ti je lahko vse jasno. Kaj je že Janšizem ?????
Okrog mask ne bom razpravljal, ker je brez veze čeprav se vsi motate okrog tega.
Bistvo je to, da sta dva policaja vklenila mladoletno deklico. Ufffff, kakšna heroja sta !!! Me zanima, če bi si isto upala, če bi šlo za kakšne fante iz kakšne vasi na Dolenenjskem ??? Res me zanima???
Tja še pogledati ne upajo.
Najlažje se je spravit na deklico. Naj se spravita na enega 120 kg mesarja, če imata jajca !!! Sogurno ne!
Tudi šofer je bil sedaj močan, ker je šlo za deklico. Če bi mu z ovratnik dihal en 120 kg mesra bi šofer bil tiho, kot miška.
In za piko na i se oglasi še sam vrhovni šef Janša. VAUUUUUUUUUUU!!!
Ko vklenejo eno ubogo deklico se kar sam šef vlade oglasi in tudi minister za notranje zadeve. Seveda !!! Tukaj sta oba močna.
Nimata pa jajc, da bi se oglasila, ko se kradejo milijarde! Tam pa še zraven ne smejo!!! Ali so pa sami zraven???

Bolj bi pričakoval, da se šef vlade oglasi in nam pove, kako bodo kaj skrajšali čakalne vrste v zdravstvu, da ne bodo ljudje prej umrli, kot ptidejo na vrsto. Da bo povedal, kaj bodo naredili za starčke, ki prej umrejo, kot pridejo na vrsto v domu starejših. Da bo povedal, kaj bodo naredili, da se gospodarstvo še okrepi. Da bo povedal, kdaj bodo končno začeli graditi drugi tir Divača - Koper. Da bo povedal, kdaj bodo pričeli gradnjo AC na Koroško. Da bo povedal, kdaj dobi AC A5 od Maribora do Lendave tretji pas. In še bi lahko naštevali.
Ne, ne, šef vlade so oglasi, ko vklenejo deklico. To je očitno prioriteta v Sloveniji.

dekla (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Da sem foter te dekle. Lahko je nekdo 100 X uradna oseba. Pomnil bi ta dan celo življenje !
Šofer busa pa ne bi več hotel busa od daleč pogledat ne da bi ga še peljal !

VRANA (nepreverjen)

Ne seri!! Normalen človek bi svojo "ljubo" hčerko vprašal, kaj ima za delati tako sceno. Da ne zaleže opozorilo šoferja, nadrejenega šoferju in nazadnje še upiranje policiji !! Naj protestira, v petek kolesari z retardiranci, piše po FB, piše pripombe, graje na avtobusni promet,.....

Bi pa tale šofer in njegovi bratje in prijatelji tebi naredili brezplačno stilsko preobrazbo, če bi se ga le dotaknil. Bil bi ponosen lastnik novih zob, lepši nos, polepšana čeljust,....

In reply to by dekla (nepreverjen)

dekla (nepreverjen)

VRANA, ne serji !!!!
Si tipičen predstavnik vladajoče klike. Praviš bratje in prijatelji. Bla, bla, bla. Vsak je heroj, če ima celo vojsko za seboj. Ena na ena se naj gre !!! Kot ta dva škifa, ki se spravita na deklico sta tudi feroja. Le na brate bi se nekaj izgovarjali. Danes ni več tistih velikih družin. Edinčki in mamini sinčki. Če bi tip na busu imel kaj pameti sploh ne bi klical policije in se ne bi oziral na eno dijakinjo. Po navadi pa imajo razni taki šoferji IQ približno, kot številko čevljev. Isto velja za ona dva, ki sta jo vklenila.
Pravi dedec, ki je še malo "đentlemen", ki jih na žalost danes več ne najdeš, sploh ne bi pomislil, da dvigne roko na žensko, kaj še na mlado deklico. Bi mu bilo daleč izpod časti.
Ko danes prebiram vse te komentarje in koliko ljudi odobrava tako nasilje nad deklino sem se resno zamislil in zato ne čudi toliko nasilja nad ženskami in potem družinske tragedije in podobne stvari.

Da ne bo pomote. Ne komentiram mask in tega, kar je počela deklica. Gre zato, da se take mlade punce, ki sploh nikogar ni ogrožala in napadala vklene, kot kakšnega kriminalca in morilca. Če se bo že sedaj pustila kar tako bo pozneje njen fant ali mož tudi delal z njo, kot sužnjo in se ne bo upirala.
Očitno po komentarjih sodeč ta desnuharska družba s to vlado na čelu to hoče. Da so ženske tiho in za štedilnikom in se jih lahko tudi fizično loti, če niso ubogljive.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

NE LAŽI ! Smrklja ne spoštuje poklica šoferja, policije, ne spoštuje starejših, pametnejših, ne države,... Žalila vse po spisku, bila nasilna,.... ZATO je bila odstranjena in vklenjena. In kaj govoriš o "đentlemenstvu"??? Mar ni levnuharsko, da sta oba spola enaka? Aja, ko smrklja gobca in žali, je žrtev? Ko moški gobca in žali pa je nasilnež??
NOBENEGA NASILJA nad smrkljo ni bilo! Lahko LAŽETE in stvari prikazujete le delno, resnica je prišla na dan.

In reply to by dekla (nepreverjen)

nikson (nepreverjen)

FOLK, KAK STE LEJKO TAK ZABITI!
IDE ZA INCIDENT KATEREGA JE S PROVOKACIJO USTVARILO NEKO DRUSTVO. POSLEDICNO SO CLANI TEGA DRUSTVA VSE DOBRO POSNELI IN ZADEVO PREDALI NOVINARJEM.
SEDAJ PA SENZACIJA V KAKSNI DIKTATURI ZIVIMO.
TU GRE ZA ISKANJE MEDIJSKE POZORNOSTI.
MOGOCE JIM CELO MEDIJI PLACUJEJO, DA DELAJO TAKE SCENE:)

V PETEK PA BODO ZA TO STRAJKALI.

PA NE MI ZDAJ SRATI KA SAN JANSOV IN SDS...KER NISEM!
POZNAM PA DRUSTVO KATERO SE PLACA ZA DELANJE SCEN. DRUSTVU JE VSEENO KDO JE NA VRHU, NJIM JE POTREBNO NAGAJANJE NAPRAM PLACILU

če ge va ra (nepreverjen)

Sedaj bo polnoletna, kar pomeni, da sama odgovarja za storjene stvari. Jasno, da so policaji doživeli orgazem, ko so ji pisali položnice obdložilne predloge, predlog zdravstvenemu inšpektoju in še kaj.
Ker pa punca nima nobenih dohodkov in ker je polnoletna tudi starši več ne odgovarjajo za njo jo lahko samo za, heheh še jajc nima, da bi jo za jajca potegnili.
Če je pametna NE BO plačala NOBENE kazni, ker ji ne morejo nič vzeti.
Upam, da si najde dobrega odvetnika in kakšno dobro kolegico za pričo in bo še šofer in oba policaja odgovarjali za spolno nadlegovanje !!!!!!!!
Naj jih toži vse do Evropskega sodišča. Glede na pokazano ima jajca in upam, da bo to tudi naredila.

SMRT FAŠIZMU - SVOBODA NARODU

nikson (nepreverjen)

bedak, punca dela za drustvo.
Jutri jim placajo in bodo spet provocirali ZA MASKE!
V TEM DOGODKU NI LOGIKE, KER JE VSE PRIREJENO

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Torej želiš smrt tej deklini??? Ker ona je fašistka, izvaja fašistične manevre...

Da pa ti zagovarjaš LAŽ na sodišču (kolegico za pričo??), potvarjanje in LAŽNO obtoževanje za spolno nadlegovanje,... to tudi tebe dela fašista. Lažnivci pokvarjeni!!!

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Verjetno je njeno dejanje kaznivo:
- ni upoštevala zapovedi, prošnje šoferja,
- enako pri policiji,
- z nenošenjem maske je ogrožala druge potnike, saj se ne more vedeti, je bila bolna ali ne,
- žalila je policista, verjetno kar na osebni ravni,
- ni hotela oditi z avtobusa kljub zapovedi policista,
- upirala se je identifikaciji,
- ... je še kaj?
Vsled vsega... bo dobila po mojem kar solidno položnico. Seveda pa je to za levake nasilje, pa fašizem in ne vem še kaj. Bedno!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Truplo, poglej kaj sem zgoraj pisal. Ti in tebi podobni bi le položnice in položnice. Edino s tem znate operirat. Ja, pa jade!
Ker nima nobenih dohodkov NE BO NIČ plačala !!!!! Kaj ti ni jasno. Edino strošek se dela državi za vso pisarijo.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Po mojem, če nima premoženja jo čaka zapor ali v vsakem primeru glede na težo prekrškov? Kam pa bi prišli, če bi vsak (moški in ženska) počenjal take. In predpise, da se nekdo da v lisice nista pisala in si izmislila ta policaja. Mogoče je zadnji zakon, ker stalno omenjate Janšo, spisal kakšen pravnik pod levo vlado?
Res ne o tem, kakšna žrtev je sedaj ta "diklina"!

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Truplo, tale smrklja, če nima denarja, lahko opravi kakšnih 150 ur družbeno koristnega dela. Npr. na COVID oddelku. Mirne duše naj čisti, preoblači, pomaga vsepovsod,.... brez rokavic in maske!! Jaz osebno ji dovolim in podpiram takšen protest, hihihi. Me zanima, kaj bi rekli njena mamica in atek, babica, dedek,... ko bi izvedeli za njeno "junaštvo" !! Kaj misliš? (P.S.: to je bolj za šalo kot zares-opomba za tiste bolj levo usmerjene!!!)

In reply to by Truplo

Risto Kubura (nepreverjen)

plačati mora pa čeprav bo denar zaslužila postrani
Lahko proda tudi kakšno ledvico

In reply to by VRANA (nepreverjen)

nikson (nepreverjen)

POGLEJTE SI FB STRAN OD TE PUNCE
Nejla Biščanin
DELA ZA NEKO DRUSTVO IN PRIREJA PROVOKACIJE.
TO JE NJENA SLUZBA

nikson (nepreverjen)

POGLEJTE SI FB STRAN OD TE PUNCE
Nejla Biščanin
DELA ZA NEKO DRUSTVO IN PRIREJA PROVOKACIJE.
TO JE NJENA SLUZBA

nikson (nepreverjen)

POGLEJTE SI FB STRAN OD TE PUNCE
Nejla Biščanin
DELA ZA NEKO DRUSTVO IN PRIREJA PROVOKACIJE.
TO JE NJENA SLUZBA

Risto Kubura (nepreverjen)

nejla je bosansko ime

In reply to by nikson (nepreverjen)

nikson (nepreverjen)

POGLEJTE SI FB STRAN OD TE PUNCE
Nejla Biščanin
DELA ZA NEKO DRUSTVO IN PRIREJA PROVOKACIJE.
TO JE NJENA SLUZBA

fseved (nepreverjen)

Darga policaja, malo bi jo mogla v marico odpelati, par šamarof po gobci, pa bi fčasi masko nosila, že zato ka skrije naboksano goflo!
Lp

gost2020 (nepreverjen)

In potem se sprašujete čemu taka represija v tej državi? Preberite še enkrat svoje komentarje, vi živite svoje življenje zato da ste PROTI!!! V celi Evropi so mere enake ali strožje ampak razumni ljudje jih sprejemajo. Na kolesarski dirki po Franciji je bilo lepo videti, da so vsi ljudje zunaj nosili maske... zakaj... ker so razumni. Takšni kot ste nekateri na tem portalu enostavno ne razumete drugega kot palice.

Machiavelli

Pravi moski vklene zensko samo z njeno privolitvijo v postelji.

če ge va ra (nepreverjen)

To je najboljši komentar. Ti si še edini pravi moški tukaj. In nekaj častnih izjem!!!!!!
BRAVO !!!!

SMRT FAŠIZMU - SVOBODA NARODU

In reply to by Machiavelli

VRANA (nepreverjen)

Ti si klasičen transfob, hihi. Oba "policista" se identificirata, kot ženski, da boš vedel !! Ena se identificira, kot 47kg težka Afroameričanka, druga pa kot 52kg težka Filipinka. Tale smrklja se je sporekla s šoferjem moškega spola, ta je poklical nadrejenega moškega spola. Nadrejeni je PRAVILNO ocenil položaj in poklical v intervencijo omenjeni policistki!! Policistki sta jo nato nežno vklenili, dokler ni prišla njena mama, ki se tudi identificira kot ženska in je zadevo, hvala Bogu, malce umirila. Če ne bi, bi verjetno nastal pošten babji ravs!!!

Ha, ha , ha (nepreverjen)

"Dekla" , če bi ti bil njen oče bi jo najprej moral naučiti bontona , taka ne pederajsaj se zdaj tu anonimno , ti "stric feri" pa zgleda maš neki fetiš na mesarje , eh škoda ka več Pomurke nega , tan jih je bilo dosti.

če ge va ra (nepreverjen)

Desnuharji zaprite gobce. Sedaj ste glasni, ko je vaš omiljeni povratnik z Doba na oblasti.
Pravi konzervativci, ki še vedno gledate na ženske, kot neka podrejena bitja. SRAM VAS BODI !!!!

VRANA (nepreverjen)

Ne, ti si transfob, to je dejstvo!! Ta dva "policaja" se identificirata kot ženski, policajki. Torej sta vklenili dve ženski tisto tretjo nesramno smrkljo ženskega spola!! Stvari je umirila četrta ženska, mama od smrklje!! Mirno je pokazala osebno, identificirala nesramno hčerko in ČUDEŽNO so smrkljo spustili !!! Kdo bi si mislil, kajne???
Hvala Bogu, da je mama imela vsaj malo pameti, ker drugače bi lahko prišlo do poštenega babjega ravsa!! Predstavljaj si to: dve policajki in dve drugi besni babi, hihi

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

smrklja (nepreverjen)

što drugi de dnes den ukrepo če ne policija? dnes den stariš, učitelj sploj nesme grdo poglednoti dece če kaj slaboga naredi. Bravo t.i. diplomirani socialni delavci, psihologi... Ustvarjate generacijo brez spoštovanja, manir.

Lkknnnhhh (nepreverjen)

Vsi nosimo maske, pa vedno več okuženih. Torej maske ne pomagajo

t56t (nepreverjen)

maske delujejo in vedno bodo. Med operacijami osebje ne nosi maske ker to je cool. Ukrep nošenja mask ne deluje, ker večina lidij nema zdrave pameti ali malo interesa ka bi se v 8 mesecih navčila zakoj trbe mete masko, kak se nosi masko, in kako ravnati z masko, kako vdrževati higijeno med pandemijo. Vsi smo odle v trgovine, počitnice, restavracije in nikjer nisem opazil pravilne uporabe maske. vsi nos vone, vsi vlačili roke po nosih, ustih. Maske nosimo zaradi toga ka neboš dobo kazni. Boli kurac narod za virus. In seveda najbola se na širitev virusa moramo zahvaliti predvsem hrvatom, špancom, balkanskim državam. Sve je bilo tam čarno odpreto, nobene kontrole. V teh zamazanih držav se je vse začalo in tan se tudi nadaljuje

In reply to by Lkknnnhhh (nepreverjen)

Viktor Smolej (nepreverjen)

Sej zakwa pa ker folk noče nosit mask? Hmmm??! KAJ?! KAJ!???

Orangutan (nepreverjen)

Tak je prav. Samo nosite maske, fajn se pokoravajte. Drzava vas pa naj se naprej ma za norca... Telko je ze blo povedano o ton kurchevon virusi ka mi ze ide na bruhanje. Pa mislin ka san nej edini, falabougi. To je vse kulisa, za njo pa potekajo priprave na pravi "show".

Me zanima, ce te tak ubogljivi kda vec nede papirnatih pejnez. Ker pejnezi in kovanci baje dobro prenasajo bakterije (in seveda tudi viruse). Kako prirocno... Pa se ekolosko so sporni, neprakticni itd. Kartica je pa super. Malo placa ti zeme pa samo prislonis in hupka, vtipkas PIN, pa tou je tou. Problem je samo, ker potem anonimnost izgine. Vse se vidi, kje si bil, kdaj si bil... Tak ka niti nej trbej biti teoretik zarote ka ugotovis kama pes taco moli. Zaca se s skrivnostnim virusom, nadaljuje z maskami in delitvijo naroda. Naslednji korak je digitalizacija (ki je mimogrede ze zaj zelo razsirjena - super za new world order). Te pa sledijo bolj drasticni ukrepi. In, ce te tisti, ki tak pridno nosite maske, vse to mirno sprejemali - potem sledi se obvezno cepljenje, spreminjanje ustave in mogoce cez 30 let se nanocipi, kaj te ves. Vse fkuper potem vec ni taka opasna teorija zarote ali pa Sci-Fi. Samo zdravo kmecko pamet vklopiti. Kda ukinejo papirnati denar, te smo vsi v pi..., ce mo mirno cuj glejdali. Tou mejte v glavi!

Ker vlada seveda VSE ukrepe sprejema, ker jim je tako zelo mar za nas/vas. Kak so pravili nacisti: Für Ihre Zicherung...

Mene v glavnem boli đoko, ges nagobcnika bogme noso vec nemo. Kda do protesti mo pa v prvi vrsti. Folga nastavlanja riti eliti. Pa lep dan in v razmislek. Apes together strong...

VRANA (nepreverjen)

Orangutan__ načeloma se s teboj strinjam o anonimnosti in o papirnatem denarju. Samo: že davno je velika večina ljudi anonimnost predala zaradi narcisoidnosti!!! Kar narcisi PROSTOVOLJNO dajejo na FB, Instagram,.. so nekoč zbirale tajne službe. Interese, politična prepričanja, hobije, navade, kaj delajo, s kom se družijo, kje so, potovanja,.... Vse to narcisi dajejo že zdaj PROSTOVOLJNO vsem na ogled. Dodatno ti Google snema vse, kar si kdaj iskal... YT ti ponuja vsebine, ki te najverjetneje zanimajo, na podlagi tvojega brskanja, profila,.... Potem imajo še nekateri SNEMALNIK, Alexo ipd. v hiši!!!! PROSTOVOLJNO !!! Pa pametni telefoni, pokažejo lokacijo in snema se celotno tvoje gibanje,... Vse, kar si pošiljal preko GMAIL-a, drugih mailov,... vse je nekje v arhivu. Kamere na laptopih, telefonih,... LAHKO snemajo cel čas!!! Tudi to je dejstvo, katere niti ne skrivajo!! Vsaka "pametna naprava" lahko snema dogajanje v tvoji hiši!!!! Ali snema sliko, ali pa samo zvok.... To je že davno tukaj!!
Tako da: že davno si rit nastavil, samo se niti ne zavedaš tega! In vse to PROSTOVOLJNO!!

In reply to by Orangutan (nepreverjen)

Orangutan (nepreverjen)

VRANA... Znan. Podpisen vse kar si pravo. Se strinjam s teuf popolnoma in ne pravin ka san ges izjema - "special". Tudi ges san del sistem in koristim vse kar si omejno. Nejsan ges "razvestljeni" in nikomi steri se ne strinja z meuf nescen nika zaj pa ges oddavati. Steri sce (v ton primeri) nositi masko, naj jo pac nosi. Samo naj meni ne gnjavi zakoj jo ges nemam. Ker je tou kao nej druzbeno odgovorno, ker san nej vzoren drzavljan in podobne finte. Zelim si ka bi nas vec razmisljalo na podoben nacin in probalo razmiti ka vladi enostavno nemres slepo zaupati. Ceprav je dostakrat tak "lazje". Vsi smo v iston dreki, pac mi -navadni smrtniki.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Rommy (nepreverjen)

bravo policija...tako je treba s tistimi ki se požvižgajo...tale prepotentna smrklja si je to še kako zaslužila...upam da bo tudi kazen taka, da bo celo familijo glava bolela kar nekaj časa

...... (nepreverjen)

Cistak praf, pa lejko je srednjesolka ali ka kole. Glupa je pa redno, ka koji k.... ma za lapate, ce so pravila jih naj upostejvle pa nej zaradi sebe zaradi sofera keri ma pac narocilo od nadrejenih. Zaradi ene glupace pa niti san nebi razkejro sluzbe. Naj bi sla peske pa te ji nebi terbelo maske. Ja maske so glupost ali ce nucas nekso uslugo in ti pac sofer pravi ka mores meti masko si jo denes gor pa se pelas.

Risto Kubura (nepreverjen)

predlagam, da šoferji avtobusov takoj dobijo orožje in elektro šokerje
Te najstnice so hudič
se spomnite
ko si je ena roko odrezala da bi dobila veliko odškodnino
kaj veste kaj je deklina hotela

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice