V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 19. februarja, opravili 2067 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 416 novih okužb, gre za 20,1-odstotni delež okužb. Opravljenih je bilo tudi 8136 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Na Covid Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Pomurju sedem novih okužb

Minulo soboto je bilo v Pomurski regiji odkritih zgolj sedem primerov okužbe s koronavirusom. Po eno novo okužbo so tako potrdili v Mestni občini Murska Sobota in v občinah Ljutomer, Beltinci, Rogašovci, Tišina, Turnišče in Veržej.

Brez novih primerov je tako ostalo kar 20 pomurskih občin. 

Po zadnjih podatkih je v Pomurski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 42,6, aktivnih pa je trenutno 630 primerov okužbe s koronavirusom. V Splošni bolnišnici Murska Sobota je bilo sicer danes, 21. februarja hospitaliziranih 44 covidnih bolnikov, od tega 11 na intenzivni terapiji, trije oboleli s covidom pa so v zadnjem dnevu izgubili življenje.

Bomo že kmalu rumeni?

Sicer je celotna Slovenija še zmeraj v oranžni fazi, po oceni Instituta Jožef Štefan bi lahko oba pogoja za prehod v rumeno fazo, to je sedemdnevno povprečje pod 600 okužb in manj kot 500 hospitaliziranih, dosegli že v prvem tednu marca. V rumeni fazi bi sledila še dodatna sproščanja, kot denimo odprava policijske ure in kot je napovedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek v pogovoru za TV Idea, tudi odprtje teras gostinskih lokalov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice