Foto: Jure Banfi (simbolična)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 19. februarja, opravili 2067 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 416 novih okužb, gre za 20,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 8136 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 184.767. Aktivnih primerov je v Sloveniji trenutno 11.095, kažejo podatki Covid-19 Sledilnika

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 956 okužb ob opravljenih 4397 PCR testih, šlo je za 21,7-odstotni delež.

V bolnišnicah 566 covid bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3776. 

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 566 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega so 103 pacienti na intenzivni negi

Iz bolnišnic so odpustili 31 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

Sedem dnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje nekoliko višje kot dan pred tem in sicer znaša 744.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
skijaš (nepreverjen)

Včeraj smo se vrnili iz smučanja na Jahorini. Glede na to ka smo tam vidli in doživeli v teh petih dneh v zvezi s to masovni histerijo imenovano korona, kero nan mediji in politiki forsejrajo iz dneva v den pri nas in v drugih državah Evrope, san pričakoval stotisoče mrtvih ležai po ulicah in razpad njihovoga zdravstvenoga sistema.
Ali napišen van lejko samo to - jebo vas da vas jebo tej vaš virus, pa vsi tej ukrepi ka jih mamo pa janša pa krek pa hojs pa beovičova pa vsi ostali majmuni po svejti keri so nan pa ostalin po Evropi vzeli že eno leto svobode in nas še naprej grozijo z nadaljevanjon toga natega, zaradi nekše bolezni kera je očitno za Bosance, Srbe, Beloruse, Švede nej nevarna, nevarna je samo za nas. Dobro so van oprali možgane.
Priporočan krajši izlet v Bosno (nej je nikši problem priti niti ta niti nazaj) pa se sami prepričajte kak nas naši že eno leto na pune farbajo.
Gostincon pa priporočan ka samoiniciativno odprejo kafiče in gostilne. Očitno so tou nej nikša zarišča, ka vačik bi v Bosni vsi že zdavnaj mrli..... ka o diskotekaj pa koncertih sploj ne gučin.

. (nepreverjen)

Te pa takšni okuženi smučari z diskotek pridejo f šoule pa okužijo dale. Te se pa pijzdite ka deca nemrejo v šoulo.

In reply to by skijaš (nepreverjen)

dr (nepreverjen)

Če bi bil virus resnično tako nevaren, kot nam to prodajajo politiki in medija, verjetno tukaj zdaj ne bi pisarili komentarje, ker bi bila večina že mrtva.

Vsaj tisti, ki smo bili z virusom v stiku.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Samo živi v oblakih.

In reply to by dr (nepreverjen)

Otvorl (nepreverjen)

VSE JE TO KOVID TEROR NAD ČLOVEŠTVON ZATO BOSTE ODGOVARJALI NA SODIŠČU KER SODELUJETE ZAVESTNO V TEJ PREVARI! https://www.facebook.com/groups/999695823864713

Navijač (nepreverjen)

Malo so odprli občine... Ka se tej glavni nasmučajo. Mali narod itak nema pejnez. Te pa opet zaprejo...

corona20 (nepreverjen)

Upam da smo mirni z virosom do konca avgusta ko se vrnemo iz južne plaže.

Starejše novice