Slika je simbolična.
Danes bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo.

Po nižinah bo večinoma deževalo, predvsem ponekod na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Vremensko opozorilo

Danes popoldne in zvečer se lahko ob padavinah predvsem na območju Notranjske in Kočevske med približno 500 in 1000 m nadmorske višine pojavljata žled in poledica.

V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Ob morju bo pihal jugo. V torek zjutraj bo na vzhodu še deževalo, čez dan bo suho vreme, ponekod se bo prehodno delno zjasnilo.

Kakšna je vremenska slika?

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom toplejši in vlažen zrak, v spodnjih plasteh pa še vztraja hladen vzhodni veter.

Danes bo oblačno, padavine se bodo dopoldne od juga razširile na vse sosednje pokrajine. Meja sneženja se bo dvigala. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo. Več dežja bo v krajih zahodno od nas.

V soboto in nedeljo bo vremenski vpliv obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave.

Starejše novice