Informacija, da je ena izmed udeleženk na aprilskem protestu v Mariboru prijavila, da jo je posilil oče, je pretresla javnost. Zdaj se je odzvala Štajerska varda.

Kot so za Mariborinfo potrdili na Policijski upravi Maribor, so v zvezi z utemeljenim sumom storitve kaznivega dejanja posilstva, o katerem so bili obveščeni aprila, 20. aprila 2021 s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Mariboru privedli 54-letnega moškega

Po zaslišanju je bil zoper njega odrejen pripor.

Osumljeni 54-letnik, ki naj bi bil eden vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, naj bi se po pisanju Večera zagovarjal, da je prijava posilstva plod maščevanja bivše partnerice, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli prepoved približevanja.

Šlo naj bi za starega znanca policije, ki je bil vpleten v umor, obsojen pa je bil tudi zaradi drog - bil je na čelu mamilarske verige, ki je z drogo zalagala odvisnike v Mariboru.

Štajerska varda: »Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«

Na informacije, da je osumljeni 54-letnik eden vidnejših članov samooklicane Štajerske varde, so se odzvali tudi v vardi. Kot so zapisali, nimajo o dejanju, ki naj bi se zgodilo po enem izmed aprilskih protestov, nobene informacije. 

»Kakršno koli dejansko posilstvo kogarkoli, s strani kogarkoli, v Slovenski in Štajerski vardi najstrožje obsojamo,« so zapisali in dodali, da vsakdo, komur ni pravnomočno dokazana krivda, velja za nedolžnega. Hkrati pa so opozorili: »Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«

»Niti Slovenska varda niti Štajerska varda nimata ničesar z domnevnim dogodkom, ko naj bi se zgodilo domnevno posilstvo,« so zatrdili na družbenem omrežju Facebook.

»Kakršenkoli dogodek, na katerem naj bi domnevno prišlo do posilstva, se v nobenem primeru ni zgodil v okviru dejavnosti katerekoli Varde. Varda za kakršnokoli zasebno dejavnost kogarkoli, ne more javno odgovarjati,« so še zapisali.

Zgodba, ki se bere kot kriminalka ...

Domnevna oškodovanka naj bi po poročanju Večera dejala, da je očeta, s katerim nista živela skupaj, pred dogodkom spremljala na neprijavljenem protestnem shodu proti epidemiološkim ukrepom v Mariboru. 

Ta pa naj bi jo po protestu povabil k sebi domov, kjer naj bi jo med popivanjem prepričeval, da ni njen biološki oče, nakar naj bi jo posilil. Zaradi opitega stanja ni bila sposobna oditi in je tam zaspala.

V bolnišnico naj bi odšla naslednji dan, poroča Večer, zadevo pa je policiji prijavilo osebje bolnišnice in stekla je preiskava.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
VojkoZMajolko (nepreverjen)

Janez jih ne potrebuje več.

awow (nepreverjen)

Mislis Marjan...

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

a to je tista v bundi
Pa one ni treba posiliti
ona sama da
packa

In reply to by awow (nepreverjen)

ŠiškoPiško (nepreverjen)

»Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora!«
-
V vardi je prostor samo za primitivne imbecile in propadle kriminalce.

Marta K. (nepreverjen)

No zdaj vidiš kakšni imbecili in kriminalci protestirajo proti Janši.

In reply to by ŠiškoPiško (nepreverjen)

rtv (nepreverjen)

Ko se medijske elite rtv, sta, poptv pritožujejo, da jih država ne financira se vprašajte, kdo financira vas.

gostj (nepreverjen)

da jih država ne financira se vprašajte, kdo financira vas ? Financiramo se sami !!.

In reply to by rtv (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zaradi opitega stanja ni bila sposobna oditi in je tam zaspala.
Prava devica Orleanska.

Mimi123 (nepreverjen)

Nihče nikogar nikoli nima pravice posiliti ali kaj si želel povedati? Opit, neopiti, zadrogirani, pametni ali neumni. Spolni odnos imata dva lahko le, če sta oba za in seveda če sta oba sposobna odločati. Se pravi, če je nekdo tako pijan, da ne samo, da se ne more braniti, tudi njegova sposobnost odločanja je močno zmanjšana, je pravno zelo problematično, tudi če se ne brani, sicer pa ne razumem nikogar, kako ima lahko odnos s coto ( da ne govorimo v tem primeru)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

kje bi lahko dobila od jebača številko

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

jas sem v pijanosti še bolj divja

In reply to by Mimi123 (nepreverjen)

Starejše novice