Čez Slovenijo se pomika prvi pas neviht, ki mu bo popoldne ali zvečer sledil še eden. Nevihte se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto. Iz nekaterih koncev pa že poročajo o debeli toči in nevihtnem vetru.

Petkovo pestro dogajanje se je začelo zgodaj zjutraj z nevihtami na Primorskem in severozahodni Sloveniji. 

Trenutno je na jugovzhodu močnejša nevihta in potuje proti Hrvaški. Nevihte se bodo tvorile praktično celoten dan, nekoliko intenzivnejše dogajanje pričakujemo popoldne.

Ponekod sicer že poročajo o kot oreh debeli toči in nevihtnem vetru.

Čez Loški Potok se je malo po deveti uri pomaknilo že drugo neurje danes, poročajo na Meteoinfo Slovenija, klestila je kot oreh debela toča.

Debela toča je že zjutraj klestila tudi v kraju Travnik, na območju občine Loški Potok. 

Eden izmed kmetov je v Facebook skupini Slowenia kmetijstvo-landwirtschaft objavil apokaliptične posnetke posledic današnjega neurja in zapisal: »Mislim, da smo končali s kmetijstvom.«

Posnetki naj bi prihajali s Kozjanskega.

Danes in jutri lahko še pričakujemo zelo nestabilno vreme, saj se bodo spet pojavljale močnejše nevihte, ki lahko krajevno prerastejo v krajevna neurja, opozarjajo ljubiteljski vremenoslovci iz Meteoinfo Slovenija.

Za razliko od včeraj, ko so neurja zajela le manjša območja, se danes burno vremensko dogajanje pričakuje v večjem delu Slovenije.

Močnejše nevihte se lahko zvečer in ponoči ponovno pomaknejo tudi nad Istro in Kvarner. 

Komentarji (3)

Houdre (ni preverjeno)

Račun je izstavljen vsem nam, ali po domače sve se vrača sve se plača. Dolga desetljetja uničevanja narave, tudi s škodljivimi vplivi eksetenzivnega kmetovanja ima posledice. A so kmetje mislili, da njih klimatske spremembe ne bodo prizadele?

. (ni preverjeno)

Meteoinfo to je isto kak sobotainfo?

anton77 (ni preverjeno)

naprej vojna, po vojni pa obračuni, kak z zdravnico Franjo: Zdravnica dr. Franja Bojc Bidovec, po kateri nosi partizanska bolnišnica pri Cerknem ime, je bila žrtev spletkarskih komunistov. Med vojno, leta 1944, se je skupaj s kolegom Viktorjem Volčjakom, komaj rešila. Obtoževali so jo, da naj bi “namerno in netočno izvrševala svoje dolžnosti” in “nezadostno nadzirala in skrbela za zaupane ranjene tovariše”. Prav tako pa naj bi prispevala k “razkrajanju notranje povezanosti in borbenega razpoloženja med partizani” in “omalovaževala zastavo zavezniške države”.
Zdravnica dr. Franja Bojc Bidovec se je rešila svojih komunističnih zveri in ostala živa. Tudi Angela Vode je ostala živa, a so jo vlačili po zaporih in ji odvzele vse državljanske pravice. Zakaj? Ker je nasprotovala podpori komunističnih zveri, ljubezenskemu paktu Ribbentrop-Molotov. Janko Premrl Vojko ni imel te sreče. Komunistične zveri so ga zahrbtno umorile. Pa Alfonz Šarh, legendarni komandant Pohorskega bataljona in Tone Tomšič, član ljubljanskega izvršilnega odbora OF? Z njima se komunistične zveri niso same mazale rok, ampak so ju ,,samo" izdale svojim vojnim zaveznikom v revoluciji: Šarha nacistom, Tomšiča fašistom......tako to gre, mi pa objokujemo leseno bolnico, katero je že n-tič odneslo neurje!

Starejše novice