Foto: Bobo
Policija, ki zadnje mesece spremlja prijavljene proteste nasprotnikov cepljenja, je Upravni enoti Ljubljana prepoved shoda neuspešno predlagala že konec julija, to pa bo vnovič storila po petkovem vdoru skupine protestnikov v prostore RTV Slovenija.

V petek zvečer so bili policisti obveščeni, da je nekaj oseb na silo vstopilo v stavbo RTV Slovenija na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali, vzpostavili javni red in protestnike odstranili iz prostorov RTV Slovenija, so petkovo dogajanje povzeli na Policijski upravi Ljubljana.

»Policisti so pri tem so ugotovili 44 kršitev javnega reda in miru, 18 kršitev zakona o zasebnem varovanju, 26 kršitev zakona o javnih zbiranjih ter dve kršitvi zakona o osebni izkaznici. Policisti so zasegli zvočne naprave z namenom zagotovitve javnega reda in miru. Policija je shod razpustila,« so zapisali.

Kot so poudarili, bo policija zaradi tega dogodka in okoliščin, ki po njihovi oceni ne omogočajo varne izvedbe shoda, pristojnemu organu ponovno predlagala izrek prepovedi nadaljevanja shoda, kot je to predlagala konec julija. Policisti po petkovem dogodku še naprej zbirajo obvestila in bodo v primeru dodatnih ugotovitev ukrepali skladno z zakonodajo, so zagotovili.

Policija predlagala prepoved shoda, a so postopek ustavili

Policisti Policijske uprave Ljubljana zadnje mesece spremljajo potek protestnega shoda, ki poteka pod sloganom Miroljubno zborovanje za osvoboditev, očiščenje, preporod RTV Slovenije in se vsakodnevno odvija na Kolodvorski ulici v Ljubljani. Protestni shod je prijavljen na Policijski postaji Ljubljana Center, red pa je na njem dolžan zagotavljati organizator, so navedli.

Kot so orisali, so julija policisti na shodu zaznali tri kršitve, med njimi tudi vstop v stavbo RTV Slovenija, v katerih so protestniki kršili javni red in mir ter niso upoštevali ukrepov varnostnikov.

Ko je policija konec julija prejela prijavo za nadaljevanje shoda na Kolodvorski ulici Ljubljana, so na postaji Ljubljana Center po preučitvi prijave ter na podlagi preteklih kršitev, nedefiniranega kraja shoda in tudi zaradi pomanjkljivih podatkov o zagotavljanju varnosti to prijavo odstopili Upravni enoti Ljubljana in predlagali prepoved shoda.

Upravna enota Ljubljana je sklicala ustno obravnavo, konec julija pa je postopek za prepoved shoda ustavila, ker da pogoji za prepoved javnega shoda niso izpolnjeni.

Vlogo za dovolitev javnega shoda je vrnila na Policijsko postajo Ljubljana Center. Policisti so bili tako na podlagi odločitve upravne enote skladno z zakonom dolžni zagotoviti, da shod ne bo moten oziroma oviran. V skladu s prijavo shoda, ki je veljavna do konca leta, mora organizator zagotavljati red na shodih z 12 reditelji, so povzeli.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

koga tau briga!?

alralno (nepreverjen)

se strinjam, tako kot nobenega ne zanima polit.kolesarjenje in njihove sekte ki so vabljen v studio. in celo na rtv. In nas posiljujejo s temi lazmi.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Cepite jih s pendrek polko.....vriskali bodo od veselja

Vhhbcd (nepreverjen)

Pravi borci za resnico vsaka čast takim ljudem! Stop laźnivim medijem!

........al. (nepreverjen)

Ne pozabit, da so rtvslo v reportažnem avtomobilu Zlatkota švercali na državno proslavo zdrahe delat!!
Se pravi: želeli so. izvolite

rtv.ukinimo (nepreverjen)

Ne samo da so vdrli, vse te strankarske lenuhe ki se imenujejo novinarji, bi morali na cesto odnesti in jim prepovedat politaktske igre izvajat na javnem drzavnem mediju.

qwalpp (nepreverjen)

Mogoce so pa samo sli na javno rtv preverit kam odteka denar iz nasih poloznic, kot npr bi lahko z denarjem naročnikov financira SpletnaMladina, ki je v privatni lastnini 223.617,13€!

ewddw (nepreverjen)
tutu (nepreverjen)

No, fala bogi, ka ma svet Sašo Petek, štera zna vso resnico. Hvala njej in slava ji! Za 40% Slovencov je boginja, ma več ovc kak Janša. S to razliko, ka majo janševe ofce večji IQ. In ka je to možno, je žalostno...

In reply to by ewddw (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Strinjam se z OPS v čisto vsem kaj oni govorijo ter za popolnoma vse zakaj se oni zavzemajo, ampak sam pristop k nagovarjanju ljudi z nekaterimi odvečnimi nepotrebnimi komentarji v nekaterih njihovih video prispevkih na te njihove proteste ni najboljši, ki celo najbolj zavzete nasprotnike te Korona prevare odvrača da bi se jim pridružili. Samo zdaj zgleda da je šale res konec, ker druge alternative kot OPS res nimamo ker čas se nam izteka, vsi ki želite da se ta prevara čimprej konča, jaz osebno verjamem da si to res želite, pridite v Ljubljano na naslednji protest ki ga bo organiziral OPS. Če nimate še svoj facebook profil si ga odprite, tam je veliko informacij o Korona prevari ter pomagajte sebi ter tudi bližnjim če jih boste seveda znali nagovoriti. Saj skeptiki ki nam še trenutno ne verjamete sami veste kako to je, želim si da čim prej izveste pravo resnico, preden bo za vas ter tudi za vaše bližnje že prepozno.

In reply to by ewddw (nepreverjen)

Tihi (nepreverjen)

To je vse nastavljeno, da nas sedaj lahko tolčejo in zatirajo...

Busybee (nepreverjen)

Df ti nisi nil med njimi??

. (nepreverjen)

Družbeno koristno delo jim dati, ko se vrnejo s psihijatrije.

prepoved demon… (nepreverjen)

oz demokracije

Kak te zaj tou? (nepreverjen)

"Aleš Primc je ob podpori protestnikov 4. septembra 2014 novinarke in novinarje poučeval o pomenu svobode medijev ter pomenu svobodnih medijev za delujočo demokracijo. Novinarke in novinarje Dnevnika je nato pozval, naj se tudi sami priključijo skandiranju »Za svobodo medijev!«. Zasedbo vhoda v časopisno hišo Dnevnik je množica nato sklenila z glasnim vzklikanjem: »Janša, Janša!« Nekateri v množici so med skandiranjem priimka predsednika SDS tudi iztegnili desnico. Od tedaj so bile slovenske novinarke in slovenski novinarji za predsednika SDS Janeza Janšo in njegove politične zaveznike tarča številnih nedostojnih napadov z oznakami, ki so segale od prestitutk do avtorjev lažnih novic. Množično so pozivali k neplačevanju RTV-prispevka, še vedno pa traja tudi blokada financiranja Slovenske tiskovne agencije."

. (nepreverjen)

tou znan delajo po mađarskem scenariju

In reply to by Kak te zaj tou? (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice