*Fotografija je simbolična
Enkratni solidarnostni dodatek, ki so ga upokojenci in študenti dobili konec aprila, bo danes izplačan tudi prejemnikom denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka.

Dodatek v višini 150 evrov bo država danes izplačala več kot 49.700 prejemnikom denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka, skupni znesek nakazil pa znaša 7,5 milijona evrov. Prejemnike socialne pomoči in varstvenega dodatka je med upravičence do dodatka uvrstila novela zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije, sprejeta konec aprila. Postopek za izplačilo se je tako lahko začel šele po objavi novele v uradnem listu in začetku njene veljave.

Solidarnostni dodatek je bil že konec aprila izplačan več kot 300.000 upokojencem s pokojnino do 700 evrov, in sicer v višini od 130 do 300 evrov. Več kot 45.000 rednih študentov pa je tedaj dobilo 150 evrov dodatka, piše STA.

Komentarji (4)

Kaj pa zadolze… (ni preverjeno)

bo preseglo 48 miljard € ... cela Jugoslavija je imela 14 miljard dolgov pa se je sistem zrusil

Senčnik (ni preverjeno)

Super...ima se, može se.. bravo Slovenija..dolgovi se vsak dan dvigujejo.. nezmožni za delo ok,ampak tisti ki bi lahko delali pa nočejo, sedaj pa še lepo malo zraven.. super..sem slišal,da so zelo trpeli v tejle krizi!!

A2A (ni preverjeno)

Glih pravi cajt!
Gostilne so se odprle na polno.

Oooj (ni preverjeno)

Pm vsen vse date nas migrante ka se pa vozimo vsaki den ka nedobimo dela v sloveniji pa jebete z ten davkon pm pa drzava...mij bi tuj mogli dobiti dodatek ka ne delamo redno pa so place dosti mense

Starejše novice