Vir: Facebook Meteoinfo (foto: Renato Grešak)
Iz mnogih krajev poročajo o hudih posledicah uničujoče nevihte, ki je prizadela osrednjo Slovenijo.

Močan nevihtni sistem je prešel zahodno in osrednjo Slovenijo, nato pa se je nevihtna linija pomaknila proti vzhodu. Agencija Republike Slovenije je tako za celotno državo izdala rdeče opozorilo.

Iz celotne zahodne Slovenije že prihajajo poročila o razdejanju, ki so ga za seboj pustili hitro premikajoči se nevihtni oblaki. Okolico Ribnice je med drugim prešla izrazitejša nevihta s točo.

Na Gorenjskem je po prvih informacijah močan veter znova podiral drevesa in odkrival strehe. Na več koncih Gorenjske in Severne Primorske je motena tudi oskrba z električno energijo. Po prvih odzivih se zdi, da je neurje posebej hudo prizadelo tudi Kamnik z okolico.

Zaradi neurja in vetroloma je na območju Elektra Ljubljana trenutno brez električne energije okoli 12 tisoč uporabnikov. Vse razpoložljive ekipe so na terenu in odpravljajo okvare.

Ponekod po Sloveniji trenutno močno deževje in nevihte ovirajo promet. Na več cestah je zaradi podrtega drevja promet oviran, nekatere pa so zaprte, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Zato opozarjajo, da vozite previdno, prilagodite hitrost in varnostno razdaljo. V primeru toče se ne ustavljajte pod nadvozi ali mostovi.

Narava je pokazala zobe tudi v drugih delih države.

O posledicah neurja poročajo tudi iz občine Bloke, kraja Teharje, kjer je veter podrl električne drogove, v Kočevju in vasi Kompolje je padala velika toča, v Celju pa je odkrilo stadion Z'dežele, domači stadion Nogometnega kluba Celje.

Poleg tega Meteoinfo Slovenija poroča, da je na skrajnem južnem robu nevihtne linije nastala močna supercelična nevihta z debelo točo. Tako je v okolici Dolenjskih Toplic je klestila toča v velikosti kokošjega jajca.

O posledicah današnjih neviht ne nazadnje poroča tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Tako so morali gasilci posredovati v Novi Gorici, kjer je močan sunek vetra na bloku uničil okna, prav tako so v občini Bloke evakuirali 11 skavtov, ki so taborili med naseljema Ulaka in Sleme.

Do škode naj bi prišlo po podatkih uprave tudi v občinah Mislinja, Slovenj Gradec, Majšperk, Hoče-Slivnica, Križevci, Cerkvenjak, a še o točnem dogajanju za zdaj ni podatkov.

Neurje v Kamniku.

Komentarji (3)

.. (ni preverjeno)

Trbelo de iznajti boukši način za strešne kritine ka zdajšnje več ne zdržijo takšnih neurij.

Hphphp (ni preverjeno)

Prizadeti ste? Pa to je za sobotainfo ali ljubljanainfo?

Laci12 (ni preverjeno)

Pa če ste sobotainfo pišite o doganjanju prinas drugo lahko vidimo sami na drugih portalih saj nismo nepismeni

Starejše novice