Slika je simbolična.
Skoraj polovica slovenskih delodajalcev, in sicer 46 odstotkov, napoveduje zviševanje plač v prvi polovici letošnjega leta za pet odstotkov, je razvidno iz raziskave Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene skupine Manpower.

Kot so ob objavi raziskave pojasnili v Manpowerju, 25 odstotkov delodajalcev napoveduje zvišanje plač med šest in deset odstotkov, štirje odstotki dvig za med 11 in 15 odstotkov, odstotek pa celo povečanje za več kot 21 odstotkov. 24 odstotkov delodajalcev medtem plač ne namerava zviševati.

Kljub temu, da večina delodajalcev načrtuje višanje plač, pa jih 74 odstotkov ne vidi potrebe po višanju drugih ugodnosti in finančnih spodbud.

Sicer pa 43 odstotkov slovenskih delodajalcev napoveduje zvišanje plač vsem zaposlenim v podjetju v prvi polovici leta 2022, 12 odstotkov delodajalcev bo to storilo za med 50 in 80 odstotkov zaposlenih, 21 odstotkov delodajalcev za med 20 in 50 odstotkov zaposlenih, 24 odstotkov pa jih namerava plače zvišati do 20 odstotkov zaposlenim v podjetju.

Kot kaže, je glavni cilj delodajalcev v Sloveniji zadržati talente v svojih organizacijah.

»Na vprašanje, ali je planirano povišanje plač ali/in dodatnih ugodnosti bolj povezano z zadrževanjem ali privabljanjem novih zaposlenih, je 68 odstotkov slovenskih delodajalcev odgovorilo, da je to ukrep za zadrževanje zaposlenih, 14 odstotkov delodajalcev pa, da je to ukrep za privabljanje novih zaposlenih,« so navedli v Manpowerju.

Višje plače tudi za privabljanje novih zaposlenih

Napoved zviševanja plač kot ukrep za zadrževanje zaposlenih načrtuje večina podjetij v proizvodnji, IT, svetovalnih storitvah, bančništvu, zavarovalništvu ter financah, telekomunikacijah, v znanosti, zdravstvu in farmaciji, izobraževanju, transportu in logistiki ter gradbeništvu.

Turizem, avtomobilska industrija in outsourcing pa so dejavnosti, kjer večina podjetij napoveduje zviševanje plač kot ukrep za privabljanje novih zaposlenih.

Raziskovalci so pri tem opozorili, da je na rezultate lahko vplivalo vedenje delodajalcev, da se minimalna plača usklajuje z rastjo cen življenjskih potrebščin - vendar samo v gospodarskih dejavnostih, v katerih je nižja povprečna plača oziroma prejema večji delež zaposlenih minimalno plačo.

Raziskava Trendi gibanja plač in ugodnosti za zaposlene H1 2022 je del širše raziskave skupine Manpower, v katero so vključene štiri države iz južne in vzhodne Evrope, poleg Slovenije še Hrvaška, Srbija, Bolgarija ter Bosna in Hercegovina. V Sloveniji so bila vanjo vključena podjetja iz celotne države in različnih dejavnosti. Manpower to raziskavo izvaja ob koncu vsakega polletja.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Proizvodnja (nepreverjen)

V vecini primerov v Pomurju o visjih placah v proozvodnih tovarnah je en lari fari. Delavci le s tezavo menjajo sluzbo, ker ni konkurence. Tezko najdes proizvodnjo, ki ima placo dosti vecjo od minimalne. Drugi problem je, da se je minimalna placa povecevala ostale pa ne. Tako so vsi delavci do 5 tarifnega razreda vsi v istem sosu.
Prvo bi potrebno resiti, da bi bila minimalna placa prvi tarifni razred ostale pa vecje. To nocejo slisati ne politika, sindikati niti delodajalci.
Pa veliko srece z dvigovanjem place zelim vsem, ki so podplacani.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Proizvodnja

V Sloveniji sploh nimamo "sindikatov", ki bi se borili za delavske pravice, višje plače, boljše pogoje dela. Slovenski sindikati so še vedno samo podaljšana roka določene politike, se pravi da so POLITIČNO motivirani "sindikati".

Ldan vsem zavedenim "plačnikom" odlično plačanih predsednikov raznoraznih "sindikatov".

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

AJMO DAJTE TA SEZNAM PODJETJIJ KERE NAPOVEDUVLEJO DVIG!!!
DRUGACE PA SUTITE PROKLETI MEDIJI KERI VSE DELATE ZA KLIKE IN SVOJ RATING. SAMO DA SE NEKAJ PISE

Stipe (nepreverjen)

Cim bližje doma, če se lahko peš. Dodaten avto v družini stane, potem odšteješ od plače,.....,l.p.

Ljubljančan (nepreverjen)

Naše podjetje je že dvignilo plače decembra vsem delavcem za 10% je pa res da v regijah kot je celotna vzhodna slovenja višanja nebojo vidli saj je njihov bdp na prebivalca pol nižji kot na zahodni strani slovenije ki smo suport revnemu vzhodu slovenije

. (nepreverjen)

Dejstvo je, ja je najbolj tepen srednji kader. Vse na minimalci

In reply to by Ljubljančan (nepreverjen)

Vuplooo (nepreverjen)

Pripeljite nove firme v Prekmurje, po gospodarstvu zelo zaostajamo za drugimi regijami.

Ne podcenjuj P… (nepreverjen)

Ta lajna kako smo zaostali je lanski sneg. Poglej brezposelnost. Tako nizka ni bila nikoli. Usposobljenega kadra kateri bi delal v določenih poklicih ni. Je pa res, da ni visokotehnoloških podjetij. Kar pa se lahko zahvalimo centralni Ljubljani in podrepnim in strahopetnim in nesposobnim pomurskim županom. Je pa ogromno privatnih malih firm, ki delajo dobro in dobre produkte ali storitve. Vsi, ki jamrate, da niste zadovoljni tukaj, je pa zraven Austrija. Ali pa se lotite posla sami.

pongping (nepreverjen)

Ce ne bo konkretnega dviga najmanj 100% boste delavce le sanjali v prihodnosti, sploh pa fevdalci v gospodarstvu. Noben noce vec delat, evropa je skupnost parazitov.

Kops321 (nepreverjen)

Man power tuja agencija ki prd glave in pobira denar od delavcev

Kops321 (nepreverjen)

Ko plačaš gorivo popravila avta.stanovanje hrana ne ostane nič.javni sektor pa uživa v luksuzu aklimatizirajo prostori nove stavbe prevozi koksa

. (nepreverjen)

Telko nemrejo dvigniti kolko grejo cene gor.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice