Fotografija je simbolična
Od prihodnjega tedna učencem med poukom ne bo več treba nositi zaščitnih mask, je danes napovedal minister za šolstvo Martin Polaschek.

Z 21. februarjem prihajajo na avstrijske šole nove omilitve protikoronskih ukrepov, je danes v oddaji na javnem radiu Ö1 napovedal pristojni minister.

V šolskih klopeh tako učencem ne bo treba več nositi mask, jih bodo pa morali še naprej uporabljati, ko se bodo gibali v prostorih šole. Poleg tega te ostajajo obvezne za učitelje.

Zaščitne maske sicer že od današnjega dne niso več obvezne pri pouku za učence prvih štirih razredov osnovnih šol, a s prihodnjim dnem bo to veljalo za vse.

Mlajši otroci so morali sicer v Avstriji od novembra pri pouku uporabljati katerekoli maske, ki so jim zakrivale nos in usta, medtem ko morajo starejši nositi maske tipa FFP2.

Omilitve prinašajo tudi nov zagon nekaterih obšolskih dejavnosti, kot so na primer smučarski tečaji, ki so zdaj prepovedane, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še naprej medtem ostaja obvezno testiranje na novi koronavirus za vse učence, ne glede na njihov cepilni status, in sicer najmanj trikrat tedensko, od tega vsaj dvakrat tedensko s PCR-testom.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
huehue (nepreverjen)

še dobro ka smo v avstriji in se nas to tiče

sunja (nepreverjen)

našim enen čednen anticepcon pa železne gor zašvasati

In reply to by huehue (nepreverjen)

Pšemek (nepreverjen)

...če smo že v Avstriji..??

bralka (nepreverjen)

Mislim,koga briga Avstrija....

ballašpp (nepreverjen)

očitno naše medije, sploh ko so nabijali o obveznem cepljenju tudi sobota.info. Kje je sedaj novica da ga umikanjo, preden jim ga Ustavno sodišče razbije na koščke.
p.s. nikoli ne nasedajte medijem. Ni korone, ni TV.

In reply to by bralka (nepreverjen)

sunce van... (nepreverjen)

menej

In reply to by bralka (nepreverjen)

zwtwtw (nepreverjen)

Pa saj niste normalni. In sedaj so naj ljudje srečni ali kaj. Takoj ukinite PCT apartheid in razpustite "strokovno" farmacevstko svetovalno skupino.

02292 (nepreverjen)

Toliko odpadkov kot so naredili s temi ničvrednimi maskami in hkrati profita, ni bilo v zgodovini nategov družbe.

hnmaaa. (nepreverjen)

Maska ne ščiti pred virusi, nobena, ampak proti bakterijski okužbi. To bi že lahko posredniki (zdravniki) od farmacevtskih družb vedeli.
Noben zdravnik ne nosi 8ur maske. In zdravnik ne nosi maske, da zaščiti sebe, ampak, da zaščiti pacienta pred okužbo, ki ima odprto rano in spet LE pred bakterijsko okužbo.
Zato ni smisla, niti logike, da zdrav človek nosi maska, sploh pa ne proti virusom.

sava (nepreverjen)

Tak to je kda naši strokovnjaki vidijo žive viruse. Debilni politiki jin pa pomagajo.

In reply to by hnmaaa. (nepreverjen)

225678995446731 (nepreverjen)

Prehlad NATEG I PREVARA maske zelo škodujejo zdravju še bolj pa ta strupena cepiva katera niso niti na podganah sprobali.

. (nepreverjen)

225678995446731 že si dosaden s ten tvojin enin pa istin nabijanjon na forumi. Žali se Janši pa NIJZ nas pa njaj na mejri.

In reply to by 225678995446731 (nepreverjen)

Cenik (nepreverjen)

Pišite za nas. Te Sobotainfo je ne več (S) od Sobote.

........... (nepreverjen)

Prihodnji teden so počitnice.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice