Skupščina delničarjev Pomgrada danes o uspešno zaključenem poslovnem letu 2014. Bilančni dobiček v višini 15 milijonov Evrov ostaja nerazdeljen, nove pogodbe pa zagotavljajo varno poslovanje v letošnjem letu.

Delničarji Skupine Pomgrad so na današnji skupščini potrdili letno poročilo za lansko leto. V lanskem letu je skupina, kljub težkim razmeram na trgu, poslovala pozitivno. 

Skupina Pomgrad lani izboljšala poslovanje

Vse družbe v Skupini Pomgrad so v lanskem letu ustvarile 134 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov od prodaje, kar je dobrih 5 milijonov več kot leta 2013, in 7,2 milijona evrov poslovnega izida iz poslovanja, s čimer so izpolnile zastavljene cilje za poslovno leto. Obenem so tudi znižali odhodke napram letu 2013. Skupina je ustvarila čisti poslovni izid pred davki v višini 4,6 milijona evrov oziroma konsolidirani čisti poslovni izid v višini 4,2 milijona. Bilančni dobiček Skupine Pomgrad je konec leta 2014 znašal nekaj manj kot 15 milijonov evrov, družbeniki pa so odločili, da bo dobiček ostal neizplačan.

Uspešna vsa podjetja v skupini

Predsednik uprave Igor Banič je na skupščini predstavil rezultate poslovanja ter poudaril, da je glede na siceršnje stanje v slovenski gradbeni panogi zadovoljen z doseženimi rezultati. Omenil je, da je SGP Pomgrad ena večjih gradbenih skupin v Adriatik regiji. Uspešno je bilo lani poslovanje vseh družb v skupini Pomgrad, od tistih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo gradbenih materialov do tistih, opravljajo koncesijske dejavnost vzdrževanja cest in vodotokov. Pomgrad je lani podpisal za več kot 57 milijonov evrov novih pogodb, kar skupaj s prenosom realizacije iz tekočih projektov predstavlja stabilno osnovo za uspešno poslovanje tudi v letošnjem 2015, še meni uprava družbe. 

Največji visokogradenjski projekt v zgodovini družbe

Večino del v lanskem letu so izvajali na rekonstrukcijah železniške infrastrukture, delih na pomurskem vodovodu, kanalizacijah in čistilnih napravah po Sloveniji, dokončanju izgradnje Fakultete za kemijo in Fakultete za računalništvo Univerze v Ljubljani, preplastitvah avtocestnih odsekov ter ostalih gradbenih delih za različne naročnike. Projekt, ki ga je družba izvajala za Univerzo v Ljubljani je obenem največji visokogradenjski projekt za Pomgrad v zgodovini. 

Uspešni tudi v tujini

SGP Pomgrad izvaja tudi projekte v Avstriji in na Hrvaškem, s čimer dokazujejo, da je lahko podjetje z inženiring pristopom uspešno tudi na trgih izven Slovenije. Da bodo v regiji še naprej lahko razvijali svoje konkurenčne prednosti, se nameravajo v Pomgradu še naprej razgledovati po poslovnih priložnostih, kot je bil lanski primer nakup hoške proizvodne baze CPM d.d. v stečaju.

Komentarji (10)

tuncika

Čestitke g. Polaniču in verjamem v firmo Pomgrad .

x (ni preverjeno)

delavec pa cejle den na sunce pa dobij na uro 2 evra neto

Marduk

Dobiček neizplačan... Na dugi rok slaba naložba. Ampak gospodje očitno ne mislijo živeti vekomaj.

tuncika

Komentator X ne zavajaj. Res je da živimo v zelo krutem kapitalizmu, vendar 2 evra na uro znese 354 evrov na mesec, minimalna plača in zajamčena v Sloveniji je 580 evrov. Za g. Polaniča pa, da bi jih bilo še najmanj 100 v Pomurju in bi lepše živeli od žabarov.

Ciganjscek (ni preverjeno)

& X, komentator: ne nakladaj, navci se racunati. Ce se tou hitro navcis te bos ge ze doubo delo za malo vec kak za dva evra. Ne cudi me
Ka moras zdaj v toj ici doma v senci sedeti. Pa dosta srece in znanja! Ajti POLANICI pa cestitke!

x (ni preverjeno)

ja tej ka so redno zaposlene ka pa ove da be njeme mogle date regres te ga denejo za dva dnij na delaborzo pa ne dobij nič te ga pa nazaj zemejo dečke ge san pa malo več že skaus dau na sunce pa v deže in snejge kak vij vsi vkuper štere zagovarjate kapitalizem in tajkune ge san za srmaka delavca pa ledgej božje ka ste slejpe da te spreglednole

Marduk

Dau si tau skauzi kak marsišteri. Tudi jaz. Ampak imeti mržnjo in tak odnos do nekoga, te ne dobijš nič. Škoda ka tij, pa še horda drugih, ka smatrajao sami sebe za brezpravne, ka nemrete prejk sebe in iti in se pozanimati pri nekom (keroga nemate radi, ker sebe ne cenite, oz., vij padete v tou spiralo, ka vas drugi majo za nimake in...), ka bi vam lejko pomagal iz takšnih ali drugačnih vzgibov in vam dal nasvet kak vij njih obvoziti. V ton primeri: Z ognjem nad ogenj!

x (ni preverjeno)

prišo de tiste čas ka de srmak vzel v rokej koso srp pa rasoje kak je še sigdar ednouk de njeme zavrelo

tuncika

X, da te potolažim. V Pomurju bodo koso in rasoje zgrabile samo babe, ker so edine taprave in normalne, saj dedi sedijo samo po oštarijaj.

x (ni preverjeno)

v štero skupino pa tij spadaš mogoče med tisto ka se naslanja na šank ale se pa baba štera samo tutkeva

Starejše novice