Vir: Elrad
Gornjeradgonski Elrad International, ki ima hčerinske družbe še v Srbiji in na Kitajskem, dodaja še eno novo lokacijo, proizvodnjo namreč širi v Mehiko.

Podjetje Elrad Iternational s sedežem v Gornji Radgoni zaposluje čez 500 delavcev in je bilo ustanovljeno že leta 1996. Njihova primarna dejavnost je razvoj in proizvodnja elektronskih naprav, predvsem gre za elektroniko za električna orodja, male gospodinjske aparate in belo tehniko.

Njihov obseg poslovanja se od ustanovitve dalje nenehno širi, leta 2004 so odprli hčerinsko družbo v Srbiji, leta 2007 na Kitajskem in nazadnje lani, ko so dodali še hčerinsko podjetje v Mehiki.

Z velikimi strankami beležijo nenehno rast

V zadnjih petih letih so podvojili letne prihodke, povečali dodano vrednost na zaposlenega in število zaposlenih ter hkrati ohranili visoko stopnjo dobičkonosnosti. V letu 2018 so ustvarili promet v višini 98,3 milijona evrov, od tega je bilo 91 odstotkov  izvoza na trge Evropske unije. Poslovni izid poslovanja je znašal 8,5 milijona evrov in je bil za kar 34 odstotkov višji kot leta 2017.

Vse večjo rast v zadnjih letih pripisujejo večjemu povpraševanju že obstoječih kupcev: "Naši ključni kupci so svetovno prepoznana imena v različnih panogah ponudbe končnih izdelkov na trgu, gre za področja lawn & garden, mali gospodinjski aparati, električna orodja, bela tehnika, avtomobilska industrija in druge," pravijo pri Elradu. 

Njihove glavne stranke so v glavnem globalno priznana imena kot so Husqvarna, Stihl, Miele, BSH, Gardena in Bosch. Predsednik skupine Elrad Iztok Lipnik, eden izmed najbogatejših Slovencev, ima v lasti tretjino podjetja, večinski lastnik pa je s 55 odstotki Kona International iz Švice. Slednja je z Elradom povezana že od samega začetka poslovanja in jo obvladuje nemška družina Faude. 
 

V EMEX vložili več kot 9 milijonov evrov

V želji, da bi sledili globalnim kupcem v regije, kjer so ti prisotni, so začeli še z vzpostavitvijo proizvodnje v Mehiki. Celotna investicija v infrastrukturo in opremo je ocenjena na čez 9 milijonov evrov, tovarna pa že stoji približno 350 kilometrov severno od mesta Ciudad de Mexico, v mestu Guanajuato, ki se nahaja v istoimenski pokrajini Mehike.

"Tovarna v Mehiki je zgrajena, trenutno poteka montaža strojev in opreme v prostore podjetja EMEX, kot interno imenujemo našo hčerinsko družbo Elrad Mexico. Načrtujemo, da bomo s proizvodnjo začeli v začetku naslednjega leta," so nam povedali pri Elradu in še dodali: "V Mehiki se bodo proizvajale predvsem regulacije za ročna orodja za kupca Bosch in regulacije za vrtni program za kupca Stihl. Proizvodnja je predvidena izključno za lokalni ameriški trg".

Notranjost mehiške tovarne

V Mehiko na izmenjavo tudi pomurski delavci

Celotna skupina Elrad skupno zaposluje okoli 1500 delavcev, delavci matične družbe v Gornji Radgoni in vseh hčerinskih družb pa si med sabo izmenjujejo izkušnje.

"Zaposleni iz matičnega podjetja aktivno sodelujejo pri vzpostavljanju procesov v hčerinski družbi v Mehiki. Kolegi v skupini Elrad se nasploh redno povezujemo in izmenjujemo dobre prakse. Sodelavci iz Mehike so bili na obisku in usposabljanju tako v Sloveniji, kot tudi v hčerinskih družbah v Srbiji in na Kitajskem," pravijo v Elradu in še dodajajo : "Prav tako so naši sodelavci že bili v Mehiki, kjer so vzpostavljali določene procese". 

Za razvoj novih izdelkov skrbi njihov lasten razvojni oddelek v Gornji Radgoni, kjer je trenutno zaposlenih 12 visoko izobraženih posameznikov. V letošnjem poslovnem letu načrtujejo, da bodo presegli 110 milijonov evrov prihodkov, priznavajo pa, da bo poslabšanje globalnih gospodarskih razmer vplivalo na njihovo poslovanje v naslednjem letu.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lpp (nepreverjen)

Kadrovsko si zamenjajte!!!
Na niti eno poslano prošnjo, ne odgovarjate.
Se pa človik tudi pita, zakoj mate za isto delovno mesto, vsake 2-3 mesce razpis.

345647567357 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Butl. Po tvoje ena firma nemre meti več istih delovnih mest???

In reply to by Lpp (nepreverjen)

Lpp (nepreverjen)

Butl? Premisli preden obsojas...
Nejso to delovna mesta v proizvodnji, ampak specificna.

In reply to by 345647567357 (nepreverjen)

olosh (nepreverjen)

Tou so ti firme, ge majo dobičke pa TOP bilance, ali plače so pa za en drek. Takše firme so za menej nej TOP firme.

đoklaš (nepreverjen)

No te pa ti firmo napravi, mej top dobičke pa talaj top plače. Najležej je po interneti srati. Če si že takšen ekspert za bilance te v njihovi bilanci pogledni sredstva na računu, nej pa dobiček. Dobički so večinoma samo številke na papejri in dober računovodja vedno napravi dobiček po želji lastnika firme.

In reply to by olosh (nepreverjen)

SeveLado (nepreverjen)

Pipistrel? Akrapovič?

In reply to by đoklaš (nepreverjen)

antiĐoklaš (nepreverjen)

Jsos kelko maš firm ka imajo visoke dobičke pa dobre plače :) Outfit LJ pa Povio labs MB recimo prve iz rokava....Fora je pa v ton, ka zaposleni keri delajo v firmaj ka nemajo bajnih dobičkov, dviga plač itak ne čakajo, tisti ka pa delajo v firmaj ka se kitijo z nagradami in neven kelko milijonskimi dobičkami, kere ne porazdelijo med zaposlene (seveda, to je mus, ka nede nesporazumof), so pa lejko kmalu nezadovoljni :) Torej? Kakšna je računica? :D In tij veleznalac...sredstava Elrada so visoka :)

In reply to by đoklaš (nepreverjen)

Svasta123 (nepreverjen)

Prvo naj povejo kelko lidij so odpujstili zadnje pol leta, pa te se hvalijo kak so oni dobri pa kak dobro poslüvlejo. Ka o plačaj ne gučimo. Odnosi do delavcov so pa tudi na nuli.

Sanjski elrad (nepreverjen)

Kdor išče službo, raje se izogibajte te firme. Izkoriščanje, ko je gužva se dela 2x na teden 12ur, in potem plača, s katero lahko samo životariš. Potni stroški se računajo 80% avtobusne karte? Družini prijazno podjetje, in če izvejo da je zaposlena noseča ji več ne podaljšajo pogodbe, čeprav bi še lahko par mesecev brez problema delala. Izpostavljanje zaposlenih, na oglasni deski prikazujejo koliko % je vsak posameznik dosegel norme. Ob zaposlitvi se dobi 1 majica, mora se nositi obvezno ali pa plašč. Za par mesecev, če imaš srečo še katero dobiš. Potem pa nosi vsaki dan isto, pa jo peri vsaki dan. V zadnji pol leta so odpustili večino proizvodnje. To je sanjski elrad, ki se jin po domače povedano jebe za zaposlene. Aja pa kdor hvali Elrad, je med glavnimi, ali pa še ni delal v njem.

en (nepreverjen)

Ti si očitno samo še ne Elradu delal, če slučajno misliš da je drugje boljše. Pritožuješ se da je 2x na teden po 12 ur ko je gužva tako strašno??? Jaz sem nekaj časa delal v Lendavi na LEKu in tam smo takrat delali 3 izmene, vse vikende (3 izmene tudi v soboto in nedeljo) vse praznike. Nenehno smo imeli neka šolanja in izobraževanja, za kar smo morali vsak teden vsaj enkrat, včasih tudi 3x po eno ali dve uri ostati po službi in za to vse skupaj z prevozniki stroški vred sem dobival nekje med 900 in 1000eu, kar je sramotno malo za toliko nočnih ur, nadur, sobotnih in nedeljskih nadur in prazničnih ur. Tako da pojdi malo na druge firme in sprobaj malo kako je tam, če se pritožuješ zaradi takih malenkosti na tvoji firmi.

In reply to by Sanjski elrad (nepreverjen)

za en (nepreverjen)

Eh ti "EN" ! Si ti en dudek - med drugim se zaradi takih idiotov, kot si bil ti, sedaj dogajajo taka izkoriščanja in nastajajo novi Elradi po Pomurju.
To ni opravičilo, a razumeš!?!

In reply to by en (nepreverjen)

tt (nepreverjen)

Ti si en dundek, ne on. Jaz sem zamenjal kar nekaj podjetij v pomurju, ker sem mislil da so v podjetju kjer delan slabe plače in slabi odnosi, pa sem vedno ugotovil da je drugje enako ali pa še dosti slabše. Tukaj berem da se ljudje pritožujejo ker morajo včasih kio je gužva podaljšati za 4 ure. A vi slučajno mislite da se to dogaja samo na Elradu??? Kaj takega lahko napiše samo nekdo, ki še ni delal nikjer drugje kot na tem elradu. Drugje ko je gužva še delajo ob sobotah in nedeljah obe izmeni! Potem se en tukaj pritožuje ker se morajo držati norm??? Na VSAKI firmi se je potrebno držati norm. Sem pred leti delal na Xalu ko je ta še bil tam v isti zgradbi kot Živex in mi je nadrejeni povedal da če danes nebom dosegel norme, mi jutri več ni potrebno priti in ker mi tisti dan ni uspelo doseči norme sem lahko samo pobral osebne stvari in se poslovil od sodelavcev. Tako da ljudje dragi, probajte malo menjati službe če slučajno mislite da se vam v vaši trenutni službi slabo godi in glede na lastne izkušnje vam lahko povem, da so ZELO velike šanse da vam bo ZELO žal ker ste zapustili prejšno službo, ko boste ugotovili da je na novi firmi še DOSTI slabše kot je bilo na prejšnji!

In reply to by za en (nepreverjen)

za en (nepreverjen)

Eh ti dudek... v zadnjem komentarju si vse povedal o sebi...

In reply to by tt (nepreverjen)

Elradbuuu (nepreverjen)

Haha očitno san nej edini ka tak misli. San tudi san delo pa zdržo 2 leti tan. Te san pa san dal odpoved... te so pa samo gledali kak tele v nova vrata... z vsen se strinjan ka si napijso/napijsala!

In reply to by Sanjski elrad (nepreverjen)

Ejni (nepreverjen)

Pa je zaradi tebe Elrad propadno?

In reply to by Elradbuuu (nepreverjen)

thedriver1 (nepreverjen)

Z navdenim se lahko strinjam sem sam delal 13 let in se danes vprasam zakaj sem tako dolgo. To so vecina jaz pravim kapitalne firme kjer se dnar obraca vecina zaposlenih pa nima nic od tega. Primer je samo mura nekoc odlicno podjetje danes neobstaja vec.

In reply to by Sanjski elrad (nepreverjen)

Zaposlen.. (nepreverjen)

Delo v podjetju Elrad ni slabo.
ODNOS DO ZAPOSLENIH je katastrofalen (skupinovodje, izmenovodje, kadrovska služba, vodstvo)...
Škoda besed za takšna podjetja..

Sami sebe pa hvalijo in nosijo v oblake...

cezar (nepreverjen)

nika se ne širi se, za neka časa do vse v Radgoni odpustili, samo zato ka de si nešče pobaso vekši dobiček pa njemi je čisto vseeno za lidi ka tu ostanejo. verjetno de takši gazela ali manager leta, v duši je pa navaden lopov

blekota (nepreverjen)

Takše delavce kak ste kometatori tu gori ges nigdar nebi v službo zeo. Te se pa čudite ka vas nišče nešče. Što de takšoga štenkaša ka sere po vseh na forumej ščeo za delavca. malo si v glavaj poštimajte prvo pa te od drugih zahtevajte spoštovanje.

Elradbuuu (nepreverjen)

Očitno se tij eden od teh ka so "malo več" na elrade

In reply to by blekota (nepreverjen)

nikhg.. (nepreverjen)

Vsi iz Mehike ilegalno bežijo v ZDA, da jih še zid ne zaustavi. Elrad pa gradi proizvodnjo v Mehiki? Čudno. V mehiki ostaja samo se mafija in reveži.

aaaavv (nepreverjen)

San delo v elradi en čas nazaj in san odišo ker san s tremi izmenami in sobotami dobo od 750 do 800 € (s potnimi vred!). Ne hvala!

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Vsi bi delali samo tan, kjer ni treba delati ampak samo dobre plače meli.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice