Ob dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva potencialne nove sodelavce k obisku vabijo tudi pomurska podjetja.

Poklicno odločanje je ena ključnih, a težkih odločitev in tudi iskanje novih kariernih priložnosti zahteva zbiranje pravih informacij. Dobrodošlo pomoč na tem področju zdaj ponuja dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki 28. novembra vabi v kar 117 slovenskih podjetij, kjer bomo lahko v praksi spoznali delodajalce, poklice in zaposlene.

Odkrivanje talentov in zanimivih priložnosti

Ob dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva podjetja sprejemajo obiskovalce in predstavljajo svoje delovne procese, naravo in pogoje dela s ciljem:

  • ponuditi obiskovalcem več informacij o poklicih, naravi dela in delovnih procesih v realnih delovnih okoljih, v regiji, kjer živijo,
  • razbiti stereotipe o manj in bolj priljubljenih oziroma spoštovanih poklicih ter
  • omogočiti poznavanje perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.

V ta namen je na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije zaživelo spletno mesto Odkrij svoj talent. Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje.
 

Predstavilo se bo tudi 11 pomurskih podjetij

Letošnji dan odprtih vrat bo v podjetjih po vsej Sloveniji potekal v četrtek, 28. novembra 2019, ob 16.30. Vsako podjetje se bo predstavilo na način po lastnem izboru, na primer z ogledom prostorov, vodeno predstavitvijo različnih strokovnjakov v podjetju, predavanjem, predstavitvijo določenega poklica ali pa pogovorom z zaposlenimi. 

Konec meseca bo vrata tako odprlo tudi 11 pomurskih podjetij, natančneje:

•    VAR D.O.O kovinarstvo & strojništvo – 32 prostih mest
•    MEGRAS d.o.o. kovinarstvo & strojništvo – 27 prostih mest
•    MEDICOP d.o.o. kovinski materiali & nekovine – 0 prostih mest
•    Panvita d.d. kmetijstvo & živilstvo – 2 prosti mesti
•    Reflex Gornja Radgona d.o.o. gradbeništvo – 24 prostih mest
•    Radenska d.o.o. kmetijstvo & živilstvo – 27 prostih mest
•    XAL svetila, proizvodnja d.o.o. druge dejavnosti – 12 prostih mest
•    ARCONT kovinarstvo & strojništvo – 76 prostih mest
•    ELRAD International d.o.o. elektronika – 22 prostih mest
•    VARIS Lendava d.d. gradbeništvo – 18 prostih mest
•    PANVITA, MESNA INDUSTRIJA RADGONA d.d. kmetijstvo & živilstvo – 12 prostih mest

Celoten seznam vseh sodelujočih podjetij z njihovimi opisi in dejavnostmi lahko najdete tukaj, kjer je možna tudi individualna ali skupinska prijava. Število mest je sicer omejeno.

Podjetja obiskalo že pet tisoč udeležencev

Letos se vrata slovenskih podjetij odpirajo že četrtič. Do zdaj je sodelovalo več kot 300 podjetij iz celotne Slovenije, ki jih je obiskalo že okoli 5.000 udeležencev, in kot zagotavljajo organizatorji, so dosedanje izkušnje bile zelo pozitivne tako za mlade kot za podjetja.

Trenutno aktualen dogodek je namenjen šolski mladini, srednješolcem, študentom in iskalcem zaposlitve, ki si želijo novih kariernih izzivov. Posebno pozornost posvečajo tudi staršem, saj ti igrajo pomembno vlogo pri poklicnem odločanju svojih otrok, a pogosto nimajo dovolj informacij o poklicih in trgu dela. Dan odprtih vrat je zato organiziran v popoldanskem času z namenom, da se obiskov podjetij lahko udeleži tudi čim več staršev.

V Pomurju primanjkljaj več kot sto poklicev

Sicer pa aktualno povpraševanje po delavcih na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje kaže, da so trenutno med najbolj iskanimi strokovnjaki za zdravstveno nego ter strokovnjaki za oblikovanje, izvajanje in nadzor politik, programov in ukrepov, kamor sodijo na primer različni inšpektorji, projektni vodje in tako dalje;

»Med poklici, za katere se zahteva srednješolska oziroma poklicna izobrazba, izstopajo vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev, prodajalci, natakarji, kuharji, zidarji, elektroinštalaterji, usmerjevalci in raznašalci ter strokovni sodelavci za zdravstveno nego. 

V skupini poklicev, za katere zadošča osnovnošolska izobrazba, pa čistilci, strežniki in gospodinjski pomočniki in podobno v uradih, hotelih in drugih ustanovah ter delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih. 

Povečuje se delež prostih delovnih mest za nedoločen čas. Največ brezposelnih se je zaposlilo s poklicem s področja gradbeništva, gostinstva in turizma, trgovine ter proizvodih in tehničnih storitev,« so zapisali v Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje.

Več o razmerah na trgu dela v prihajajočem letu na območju Pomurja, preberite v povezani novici:

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čistilko (nepreverjen)

Čestitke novinarju za seznam podjetij
MEDICOP d.o.o. kovinski materiali & nekovine – 0 prostih mest

VUKOJEBINA (nepreverjen)

Da so pa to vse delovna mesta za minimalno plačo. to pa ne boste pripisali, pa da ni določenega delovnega časa dela se tudi vsak dan po 12 ur itd. Naj delavca primerno plačajo pa bodo vidli kakšna bo gužva banditi vsi komplet tako desničarji kak levičarji pa komunisti vsi isti lopovi. Narod treba gor stanoti in komplet celo politiko nagnati v p... m.... ne pa da se med sabo kregate levičarji in desničarji kdo je bolj kriv.

aaaggggg (nepreverjen)

Daj ne pijši norij, plača rejsan slaba nindri pa nišče v omenjenih firmaj ne dela 12 vr za minimalca.

In reply to by VUKOJEBINA (nepreverjen)

meolijc (nepreverjen)

Nega problema prijdejo Filipinci delat in poštašje iz Srbije

lpp (nepreverjen)

Elrad vsaki keden išče nove sodelovce! Včasih za isto delovno mesto na 2 mesca menjajo oglas na mojedelo.com
Zakaj le?
Na poslane prošnje pa nobenih odgovorov.

lpp2 (nepreverjen)

Si se kdaj vprašal zakaj ne dobiš odgovora?
Imaš reference za to delovno mesto?
Pa lep pozdrav ;)

In reply to by lpp (nepreverjen)

Starejše novice