Testiranje za delavce migrante tudi v Sloveniji, vendar je za potrdilo potrebno plačati.

Avstrijska vlada je izdala odlok, ki določa, da je prehod meje tudi za čezmejne delavce migrante, možen samo z negativnim testom, ki ne sme biti starejši od sedem dni. Odlok začne veljati v sredo 10.2.2021. 

Prav tako se morajo čezmejni delavci enkrat tedensko za prehod meje registrirati na spletnem portalu.
 

Testiranje v Sloveniji plačljivo

Po zadnjih informacijah, ki so jih sporočili iz Sindikata delavcev migrantov Slovenije, se je po novem s hitrimi testi za prehod meje, možno testirati tudi v Sloveniji. Testna mesta izdajajo potrdila v nemškem ali angleškem jeziku. Delavci si ga lahko natisnejo, dobijo pa ga tudi na testnih mestih.

Testiranje v Sloveniji z izdajo veljavnega potrdila je plačljivo. Cene se gibljejo okrog 25 evrov. Če se želite testirati za prehod meje, pokličite svojo najbližjo zdravstveno ustanovo in jih o tem tudi povprašajte, pravijo v sindikatu. 

Potreben posebni obrazec

Dodajajo še, da če bodo delavci migranti test opravljali v Sloveniji, morajo za veljavnost testa, dobiti poseben obrazec. Brez potrdila slovenski test naj ne bi bil veljaven.

Brezplačno za imetnike nove kartice

Brezplačno testiranje pa je možno v Avstriji testnih mestih, in sicer za tiste, ki imajo novo kartico avstrijskega zdravstvenega zavarovanja E-Card. Tisti, ki nimajo kartice in niso zavarovani v Avstriji, pa lahko opravijo samoplačniške teste s potrdilom v nekaterih lekarnah v Avstriji.  

Sindikat je sicer v torek o avstrijskem odloku obvestil tudi Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, kjer so že sprožili postopke za vzpostavitev točk za testiranje.

Komentarji (13)

Lajci 27 (ni preverjeno)

Samo 25 € ?

Goričanec 2 (ni preverjeno)

V Avstriji je pa zastonj! Sem bil pred eno uro.

retvv (ni preverjeno)

vsi tisti, ki so v sloveniji in niso zaposleni v avstriji imajo problem s tem testirenjem pri prehodu meje zaradi sluzbe. Ko govorim s temi ki delajo v osterajch, noben sploh ne vidi problema, kot da to ni nic takega. Na pop tv sranju pa verjetno cela histerija.

Ssss (ni preverjeno)

NE jebite jebejo nas v sloveniji jebejo nas v avstriji nigi je nej bokse samo jebejo telko ka mamo sluzbe ka zivotarimo ...jebote testi eh kak naj iden delat ci za of teden nega terminov vec fraj ...katastrofa

Goričanec 2 (ni preverjeno)

V Avstriji je pa zastonj! Sem bil pred eno uro.

helmut (ni preverjeno)

logično če v Avstriji delaš pa Avstrija to zahteva naj Avstrija tou plača. Ne mo mi plačuvali njuve modrije.

In reply to by Goričanec 2 (ni preverjeno)

Slavko. H (ni preverjeno)

Ka tij si nej pismeni... Slovenistan tuj zahteva, da ides nazaj, ka se moraš testejrati.... Gledej zavarovanja pa nemas pojma... Avstrijska zdravstvena zavarovalnica plača vsakršno zdravstveno storitev, stero opraviš v slovenistanu, če si rejdno zaposleni v Avstriji... Tau pa ne vejs, ka ves denar, ka migranti zaslužijo v tujini zapravijo v Slovenistanu... za nagrado pa se plačajo par gezero evrov davka, ka podpejrajo takšne pametnjakovice, kak si tij.... Lp

In reply to by helmut (ni preverjeno)

Ssss (ni preverjeno)

Tou tak drugo nej kak modrijo tirajo nesce de placo tej teste brez skrbij

Floki21 (ni preverjeno)

It is all about the money ...

. (ni preverjeno)

Najboljše če se zaj odselijo, zakoj bi eni slovenci meli zašenki, drugi drago plačevali.

Ivan Brglez (ni preverjeno)

Pobit vas bo treba orasce. Jebala vas lažnjiva korona. Vas bo treba postrelit s policijo in sodstvom vred. Marš gamad 💣💣💣

Ivan Brglez (ni preverjeno)

Pobit vas bo treba orasce. Jebala vas lažnjiva korona. Vas bo treba postrelit s policijo in sodstvom vred. Marš gamad 💣💣💣

Ivan Brglez (ni preverjeno)

Samo ovce dajejo minuse 🐑🐑🐑

Starejše novice