Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 4. februarja, opravili 12.904 testiranj na koronavirus in potrdili 959 novih okužb, gre za 8,7-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 5247 PCR testov, od katerih je bilo 779 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 14,8-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 7657 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 180 gre za 2,4-odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 171.311.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1267 okužb ob 14.545 opravljenih testih, šlo je za 8,7-odstotni delež.

Iz bolnišnic odpustili 78 bolnikov

Včeraj je umrlo štirinajst oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3556. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 988 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 161 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 78 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cato the Censor

Eh in ah moj domobranec, kaj boš pa zdaj? Ha? V bistvu je samo 750 okužb, ker tistih plastik fantastik kitajskih kinder jajčk več ne jemlje resno nihče, samo člani tvoje stranke ki se verjetno še edini postavljajo v vrsto. V bistvu bi moral odpreti že vse, ampak te zdaj to jebe po domače ne? Se bojiš da ti masa ne pride pred parlament ne, pa težko težko boš ti zdaj to policijsko uro držal. Janša slabo se ti piše, zelo slabo, DRUGI na svetu po umrljivosti, izkazal si se za totalno zgubo

Starejše novice