Avstrija zaostruje pogoje za vstop v državo, po novem negativen test obvezen tudi za delavce migrante.

Avstrijski notranji minister Karl Nehammer je pred dnevi sporočil, da bo prvič tudi za dnevne migrante obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus. Kot kaže bo isto veljalo tudi za delavce migrante, ki so do zdaj sodili med izjeme.

Čez mejo samo z negativnim testom

Iz Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS) so namreč sporočili, da je avstrijska vlada v sredo izdala odlok, ki določa, da je prehod meje tudi za čezmejne delavce migrante, možen samo z negativnim hitrim ali PCR testom, ki ne sme biti starejši od sedem dni. Odlok začne veljati prihodnjo sredo.

Stroški testiranja na plečih delavcev 

Kot je zapisano na uradni strani sindikata, mora dokument o opravljenem testiranju vsebovati ime in priimek testiranega, rojstni datum, datum testiranja, podpis osebe, ki je test opravila in žig institucije, kjer je bil test narejen. 

Odlok določa, da stroške testiranja krije delavec sam. 

Prav tako, naj bi se morali čezmejni delavci enkrat tedensko za prehod meje registrirati na spletnem portalu. Po zadnjih informacijah sindikata, naj bi bil veljaven tudi test, opravljen v Sloveniji

Vzpostavljena že prva točka za testiranje

Sicer pa je sindikat v torek o avstrijskem odloku obvestil tudi Ministrstvo za zdravje, kjer so že sprožili postopke za vzpostavitev točk za testiranje.

Za zdaj so v sindikatu prejeli informacijo o brezplačnem testiranju na lokaciji Zdravstvene postaje Sladki vrh, kjer je možno brezplačno testiranje po predhodnem naročilu tudi ob nedeljah. Več informacij najdete TUKAJ.

Višje kazni za neuporabo zaščitnih mask

Spomnimo še, da je bodo Avstrijci ohranili tudi nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko, podaljšali pa ga bodo tudi na mejah s Slovaško in Češko. Zvišali pa so tudi globe za kršitve pravil o obveznem nošenju zaščitnih mask in vzdrževanju medsebojne razdalje. kazen ob tovrstnih prekrških bo namesto dosedanjih 25 oziroma 50 evrov znašala 90 evrov.

Komentarji (34)

Test (ni preverjeno)

TEST JE BREZPLAČEN...

Prijava na spletni strani, izbereš termin in kraj testiranja in to je to .

rotschild (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vse tile delavce migrante šteri odijo prek v druge države obvezno cepit, ker so grožnja za vse nas.

In reply to by Test (ni preverjeno)

Kakorkdo (ni preverjeno)

Največja grožnja je človeška neumnost in ti je imaš v izobilju.

In reply to by rotschild (ni preverjeno)

Hshsh (ni preverjeno)

Groznja za nas delavce, ste vi lenuhi, ki samo jemlete iz drzavne blagajne, prispevate pa nic. Ukiniti socialno podporo!

In reply to by rotschild (ni preverjeno)

Lujgi (ni preverjeno)

Tij tele mamino si malo vročijno zmeri..

In reply to by rotschild (ni preverjeno)

ahaklk (ni preverjeno)

tebej pa pred zid pa je ena doza cepiva več za druge

In reply to by rotschild (ni preverjeno)

ka te briga (ni preverjeno)

prodani medij! folga laži!

slvkos (ni preverjeno)

In reply to by ka te briga (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

He vi kočijaši dunajski kaj se pa greste saj ste pa vi naj večji virus,potem vam pa naj vlada dela dunajska maš u pm.

njiva

Ges san včeraj oz.gnes vgojdno pito Avstrijskoga policaja in mi je pravo tak:šteri se pela samo skozi Avstrijo nej treba nič.

motikaš (ni preverjeno)

Isto v Nemčiji. Tak ka če ščejte v Avstrijo ali v Nemčijo, na meji povejte samo ka idete v Švico ali v Belgijo pa van samo zamahnejo pa brez problema spistijo naprej. Lejko si pa tudi od kakšne naše firme, če mate kakšoga pajdaša privatnika zrihtate nekši paper ge je nekaj načečkano kak napotnica za Švico pa stvar rešena. Nišče več nič ne pita. 100% preverjeno 3 dni nazaj.

In reply to by njiva

Strahovlada (ni preverjeno)

Dol z janševo strahovlado!

Stiv (ni preverjeno)

Strahovlada....Tele zabito,kaj ima pa slovenska vlada opraviti z avstrijskimi predpisi !! Si pa res revež v glavi !!

In reply to by Strahovlada (ni preverjeno)

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

A te je nategnil stricek iz cakovca

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

A te je nategnil stricek iz cakovca

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

A te je nategnil stricek iz cakovca

In reply to by Stiv (ni preverjeno)

Stiv (ni preverjeno)

Strahovlada....Tele zabito,kaj ima pa slovenska vlada opraviti z avstrijskimi predpisi !! Si pa res revež v glavi !!

In reply to by Strahovlada (ni preverjeno)

strahobutl (ni preverjeno)

spirala levičarske nestrpnosti, poznano iz zgodovine!

In reply to by Strahovlada (ni preverjeno)

Lajci 27 (ni preverjeno)

Meje dol zaprejti

kulić (ni preverjeno)

"Znano je, da je Janša v privat življenju faca. Ni pa rojen direkt za pred kamero...kakšen filmski ne bi mogel biti. Je pa vrhunski strateg in privat duhovit, predvsem inteligenten.
Sicer rojen avtokrat. Kot vladar ni rojen v "pravem" času...demokracija ni ravno njegova intimna opcija."
Na kratko: Janša je kul, tudi jurša tak pravi!

Yutfi (ni preverjeno)

Se dobro da partijci, in boljseviki iz radikalne Levice, ter strukljevi ucitelji, ne hodijo delat v avstrijo. No, tam je treba delat. To bi bili protesti, da gre za fasizem in diktaturo avstrije, ustavno obtozba, in se norosti ki jih premorejo.

yusuff (ni preverjeno)

Če bi nej biu tak zarukani in zabiti desničar, bi zasledil ogromne demostracije v Avstriji in borbe s policijo. Sakši den se zberej ogromno ljudi, gnes samo na Dunaji več kak 50.000 demonstrantov. Glih tak kak Janša tudi Kurc nede več dugo, če de nadaljeval s tem jebanjon naroda v glavo. Tak ka malo se še slini in cvili po forumaj, te de pa konec z vašin repenčenjon.

In reply to by Yutfi (ni preverjeno)

Prdni lujza (ni preverjeno)

Nas bodo testirali na firmi brezplačno

mariofil (ni preverjeno)

obrnite se na Šinkoja! Ta velepameten človek bo zadevo rešil prej kot se pojavi problem.

gemmo (ni preverjeno)

Praf so napravili.

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Šinko pa fekonja ta rejšila tau.... Itak sta oba über sposobna🐒

Čardaš (ni preverjeno)

Zaj so pa pune lače, či de što slučajno pozotiven, pa ga prejk ne pistijo. Tan nega bolniške kak pri bas za nas lenuhe šteri delamo v Sloveniji, zatou pa odijo betežni delat pa k nan virus nosijo.

******* (ni preverjeno)

Ti ze znas ka v avstrije delas....so bole razumlijve kak v slo, zaj ce si pa taksi mutibaros kak tij, te te pa fuknejo tuj ce si nej na bolniske. Tak ka ne modruj nekaj na pamet. Ce si dober delavec do te cakali brez problema.

In reply to by Čardaš (ni preverjeno)

Čardaš (ni preverjeno)

Tij ka si takši übermešter se sigurno nikoga ne bojijš. Tebej komaj čakajo pa še znankar te sakši keden pijtajo či ti kaj slučajno ne paše. Takše velke strokovnjake si mij v Sloveniji nemremi privouščiti. Samo ban tan. Puno sreče pa ojrov.

In reply to by ******* (ni preverjeno)

******* (ni preverjeno)

Glej ce ne delas v avstrije ne guce neka na pamet, ali ka je zaj tu nej jasno? Pece te ka fajn zaslujzimo, mas sanso ite tij tuj. Ja pa za tebe san übermešter.

In reply to by Čardaš (ni preverjeno)

Čardaš (ni preverjeno)

Kak prvo tou ka si tij za menej strjlaš ba pamet. V Avstrijo pa ne nücan iti delat, ka zaslüjžin doma zadosta in me prav nika ne pečej kelko tij tan zaslüjžiš. Hvala za povabilo za enouk mi na kraj pameti ne prijde ka bi šou ta. Tij tan samo fajn uživaj. Puno steče in predvsem zdravja.

In reply to by ******* (ni preverjeno)

******* (ni preverjeno)

Glej, ge san ti samo pravo ka nemres neka na pamet gucate, kak lejko povejs kakse so razmere v avstrije ce nejsi nikoli tan delo? Nemres, se pravi si se zmislo oz lazes...ka ti je zaj tu nej jasmo? Z v prvon poste san ti lepo napijso, tij pa zacnes z neksnime übermestersme, te gda ti pa sto kaj nazaj napijse se pa uzaljene. Ce pa tebi nrj trbej v avstijo delat pa fajn za tebe, samo mocno dvomem ka zadlujzes vec kak 2000€ neto kak ge v avstrije, pa nej ka bi se zaj hvalo ali splosno znano je ka v slo nemres telko zadlujzite edijno ce si direktor. Ge san v slo za isto delo daubo 1000 max 1100. Ce ne vrvles ti lejko poslen na mail...ge man dokaze in ne bluzen nekaj na pamet kak tij.

Čardaš (ni preverjeno)

Či bi biu tvojomi bivšomi delodajalci v Sloveniji interes te zadržati bi ti dau več, zaj je pa znankar še pijačo plačo ka se te je rejšo. Fajn delaj fejst. Lajpi pozdrav iz domovine.

******* (ni preverjeno)

Kak bi mi dau vec ce je sla ferma v kurac. Vides, se pa en dokaz vec ka neka ne stijma pri tebe, ge ti scen in ti lejko dokazen kak je v resnice tij pa samo neka bluzes. Ok, dobijs v slo vecjo placo, samo je pa razlika kelko vr delas. Ge delan 8 vr na den + prevoz na delo mi ide 1vra pa 10 min....zaj pa prosen vec ne guce ka v slo lejko vec zaslujzes kak v avstrije za isto delo in isto vr, razen ce to lejko dokazes. Pa se neka, to je nej delo na terene. Moj sosed je isto pameten kak tij, njemi se ne splaca ite v at delat ka ma v slo dobro placo ( menje ka ge) a to ka pa dela saki den od 6.00-17.00 pa nema veze, pa se v soboto do 12.00...pa bi njeme lejko zrikto tu kak ge delan ( elektro branza) ale problem je ka se nevej zgucate. Mogoce je pa to pri tebe problem .

Starejše novice