Foto: Tamino Petelinšek/STA
Pomurski sejem je prejel zahvalo predsednika Slovenije.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Gornji Radgoni udeležil slovesnosti ob odprtju jubilejnega 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. 

Ob tej priložnosti je sejmu vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije za 60 let uspešnega prirejanja mednarodnega sejma, ki spodbuja odličnost, povezovanje, mednarodno sodelovanje. Zahvalo je prevzel predsednik uprave sejma Janez Erjavec. 

»Ob tej priložnosti se znova spomnim važnih besed znanega pokojnega Pomurca Ferija Horvata, ki mi je sredi 90. let dejal, da »če hočeš kaj pomeniti na državni politični ravni, ne smeš manjkati na Pomurskem sejmu«. 

Verjetno je hotel reči, da gre pri kmetijstvu za veliko več kot za pridelavo hrane. Gre za ohranjanje poseljenosti, obdelane kulturne kraje, ohranjanje jezika in tradicionalnih običajev ter skrb za snovno in osnovno kulturno dediščino,« je na sejmu dejal Borut Pahor. 

Dotaknil se je tudi problematike vremenskih pojavov in vplivov na kmetijstvo, izzivov, ki skrbijo kmete in državni vrh. 

»Kmetje ste bili, ste in boste tudi v prihodnje eden glavnih stebrov slovenstva. 

Pri tem naj izpostavim še posebej kmečke in podeželske žene, ki delate na kmetijah, skrbite za dom in družino in prek Zveze kmetic poživljate podeželje,« je še dejal. 

Komentarji (16)

komuinista (ni preverjeno)

orlova oo

Vjjvffhv (ni preverjeno)

Spijzdi gnoj od gnoja peder s pederušo! Prokleti parazit da bi crkno še gnes!

realnooo (ni preverjeno)

Ce si prekmurec ne rabis lokalne kmete oz. napizdovalce. 30 km juzno, severno in vzhod, samo prejk meje staupis mas enako kvaliteto ceneje.
MALO SE POZANIMAJTE GE TE NASI KMECKI TURIZMI KIPUVLEJO NAJBAUKSO MESAU NA SVINJI KERO VAN TE SERVEJRAJO KAK NJIHOVO... PA NEJ ME NARAUBE RAZMITI KA GEJTE SLABO, JE DOBRO IN KVALITETNO

Ijh (ni preverjeno)

Ka tiste tan so nej lokalne?

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

tak kak nasi, pa se cenejsi so:)
SAMO NASI KMETI PRAVIJO KA SO NEJ, VSEENO PA OD NJIH KIPUVLEJO. TE PA DALE ODDAVLEJO PO VISJI CEJNI KAK NASE LOKALNO;)

In reply to by Ijh (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec pijtanje za tebe? Zakoj si pa tij nej kmet? Aja zato ka si manjak od manjaka pa rajši cejle dneve butaste komentare pijšeš jeli. Prekleti socialaš delo ti ne dišij kda pa maš jesti na mizi te je pa vse vredi. Delat se rajši spravi.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

Hvala bogi se tomi narcisi izteka mandat, ka to ka dela nema veze z predsedniško funkcijo ka se tisska v prvo linijo za dva meseca ga več nega nula zero

Tecumseh (ni preverjeno)

Kaj je pa potem smisel predsedniške funkcije pri nas? Da drži za eno stran? Da ne bo tiho in bo podpiral komunjarje, kakor napoveduje Musarjeva? Da bo Kosova že itak vulgarno, nesramno na levi strani itak vemo, saj družina Kos ne more iz svoje kože.
Omenjeni bosta torej predsednici (če bosta izvoljeni seveda) države, ampak evidentno je, da samo za levi pol. Koliko spoštovanja bosta imeli?
Pahor seveda ni brez napak, prihaja z levega pola, pa vseeno, probal je biti kot temu pravimo uravnotežen! Pa me negiraj dragi Per z nekim argumentom, ne samo tako, na pamet.

In reply to by per (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

Pa cigan je tudi probal pa se mu je posrečilo, ka de probal dejanja štejejo nej proba brez veze

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

cinki (ni preverjeno)

Res upam da bodo volilci dojeli da z izvolitvijo Muserjeve ali Kosove peljejo Slovenijo v politično enoumje kar bo katastrofa.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

637 (ni preverjeno)

Pahor uravnotežen? Pa kaj je s tabo. Čisti janšist.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Napisal sem, da je PROBAL BITI uravnotežen. Mu je uspelo tu in tam, pa velikokrat tudi ne. Drži, da z njim niso bili zadovoljni ekstremisti tako na levi, kakor desni, sredinsko usmerjeni pa več ali manj da. In to je pomembno, ne pa, da hodi samo na Dražgoše in še na kakšno mesto, kjer so partizani izzivali in nato pobegnili ter pustili prebivalce na milost in nemilost okupatorju.
Po tvojem rabimo čisto komunistko in to bo potem uravnoteženo? Ne pradstavljam si obeh kandidatk v Kočevskem rogu ali pri spomeniku vsem žrtvam. Pa bo potrebno tudi tja iti... Se ti tega zavedaš? Se zavedaš, da v primeru obrtnitve v smeri čiste levice, tako predsednico ne bo vabila neka normalna država na obisk!
Kje vse je že bil Kučan, ko je bil predsednik? Izvzemimo države Balkana, Kakšn Rusijo, Belorusijo...

In reply to by 637 (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

Ne vemo kdo in kakšen bo novi predsednik, predsednica. Želimo pa si lahkol le, da bi bil vsaj približno dorasel sedanjemu. Sodeč po dosedanjih kandidatih, bomo težko prišli do dostojnega naslednika. Odlika predsednika ni politična barva, pač pa politična kilometrina in dostojno ter omikano vedenje, razpoznavno iz komuniciranja. Sicer pa še nobeden predsednik ni bil, ni in ne bo po meri vseh.

In reply to by per (ni preverjeno)

slo (ni preverjeno)

Temu predsedniku se nimamo kaj zahvaljevati! Nasprotno.

In reply to by gru (ni preverjeno)

Glavni1 (ni preverjeno)

Kmet ostane kmet - je hotel povedati!

.. (ni preverjeno)

Ja, res je imel pokojni Feri prav.
Vsi politiki so vedno hodili na ta sejem in svoje gnile frise tja držali in se slikali.
Politične stranke prav organizirajo dan, ko gredo njihovi politiki v Radgono.
Ma kakšno priznanje za Erjavca? Že davno bi moral v penzijo.
Prostor ima, ki so ga nekoč delovni ljudje postavili.
In sedaj tukaj obrača ogromne denarje.
Škoda tega prostora, ker je tako slabo izkoriščen.
In še to za povsem zasebne namene.

Starejše novice