Podjetje Ascent Resources nadaljuje s pripravljanjem zahtevkov za terjanje odškodnine zaradi zamud v postopkih izdaje dovoljenj v Sloveniji. Skupna višina zahtevka naj bi bila kar 50 milijonov evrov.

Včeraj smo že poročali, da Ascent raziskuje možnost nadaljnjega razvoja plinskega polja brez hidravlične stimulacije. Hkrati pa vodilni v podjetju še naprej vztrajajo pri izpodbijanju odločbe Agencije RS za okolje, ki jim je naložila izvedbo presoje vplivov na okolje in pridobitev okoljevarstvenega soglasja za nameravano črpanje plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju.

Črpanju plina s hidravličnim lomljenjem na Petišovskem polju namreč nasprotujejo okoljevarstveniki, zato je tudi Arso odločil, da bo potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje, saj bi naj šlo za poseg, ki bo spremenil fizično stvarnost okolja. 

Pritiski in grožnje v postopkih glede črpanja plina na Petišovskem polju

Kot poroča STA, je v lanskem letu bil odrejen notranji nadzor nad delom Arsa v postopkih, ki so bili povezani s črpanjem plina na Petišovskem polju, s strani takratnega ministra Lebna. V postopkih, povezanih z Ascentovim črpanjem plina na Petišovskem polju, je lani takratni okoljski minister Jure Leben odredil notranji nadzor nad delom Arsa. Nadzor je pokazal, da je v postopkih prihajalo do pritiskov in groženj ter da sta bili kršeni načeli samostojnosti in neodvisnosti organa ter dela uradnih oseb. Zadeva je odnesla tedanjega direktorja Arsa Joška Kneza.

Po poročanju STA je podjetje Ascent Resources svojo namero, da pripravlja pravne podlage za terjanje odškodnine od države zaradi stalnih zamud v postopkih izdaje dovoljenja glede nadaljnjega razvoja plinskega polja Petišovci, objavilo prek spletnih strani londonske borze. V nadaljevanju so sporočili še, da bo upravni odbor nadaljeval z obveščanjem delničarjev glede stanja te zadeve. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
izj79653

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan. Začel sem štiri mesece prej in vseeno hitro odnesel domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden.
tukaj .................... >>> www.WebJob33.Com

Starejše novice