Zakaj so stopnice, ki vodijo na Kalvarijo in veljajo za posebej priljubljeno sprehajališče mariborskih občanov, že nekaj časa zaraščene?

Bralci Mariborinfo so uredništvo opozorili še na zaraščene površine ob Kalvariji in celo med stopnicami, ki vodijo na to priljubljeno rekreacijsko točko.

Visoka trava, ki se dviga ob stopnicah, moti številne sprehajalce, rekreativce ali športnike, ki se redno podajajo na 455 kamnitih stopnic.

Mariborska občina bi območje stopnic imela v upravljanju

Mestna občina Maribor znova poudarja, da stopnice na Kalvarijo niso v lasti občine, torej tudi služnostna pravica na tej relaciji ne obstaja.

A mariborska občina izkazuje interes in vodi aktivnosti po pridobitvi območja stopnic v upravljanje, s čimer bi lahko zagotovila tudi redno vzdrževanje in košnjo. 

»Do ureditve razmerij in v času trajanja postopkov bi zato vsakršni posegi s strani Mestne občine Maribor na tem območju predstavljali prekršek nenamenske rabe proračunskih sredstev in poseg v tujo lastnino,« opozarjajo tiste bralce, ki s prstom ob visoki travi takoj pokažejo v smer občinske stavbe.

Vzdrževalna dela so v času epidemije covid-19 ključna

Mestna občina Maribor ob tem priznava, da je na sklad kmetijskih zemljišč in Biotehniško šolo Maribor sicer že poslala dopis, v katerem ju kot lastnika oziroma upravljavca poziva, da pristopita h košnji in rednemu vzdrževanju zelenih površin na tem območju in s tem k zagotovitvi varne rekreacije obiskovalcev in lepšemu videzu mesta. 

»Vzdrževalna dela so v času epidemije covid-19 še toliko bolj pomembna iz razloga zagotavljanja varnostne razdalje na samih stopnicah in v primeru srečanja dveh ali več oseb zagotavljanja možnosti varnega umika,« še opozarja mestna občina.

Priljubljena sprehajalna destinacija Mariborčanov je bila sicer v času epidemije koronavirusa zaprta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice