Danes so ob dnevu brez avtomobila, ki je potekal pod sloganom »V mesto brez avtomobila«, v mestnem središču v Murski Soboti pripravili številne aktivnosti za najmlajše in malo starejše otroke.

Danes bo mestno središče v Murski Soboti zaprto za ves promet vse tja do 18. ure, saj v mestnem središču potekajo številne aktivnosti ob dnevu brez avtomobila.

Otroška predstava, polžja vožnja ter vožnja z vlakcem

V mestnem središču so pripravili spretnostno in polžjo vožnjo za osnovnošolce, malo mlajši obiskovalci pa so lahko uživali v otroški predstavi Tinke in Tonke, ki sta otroke poučili o prometnih pravilih ter jim razložili, da cesta ni igrišče. Najmlajši so se lahko zapeljali tudi z otroškim vlakcem. Predstavili so se gasilci ter reševalci, na stojnicah pa so pripravili zanimive informacije o prometu ter tednu mobilnosti.

Predaja kolesa PU Murska Sobota

Mestna občina Murska Sobota je Policijski upravi (PU) Murska Sobota predala novo kolo za namene nadzora prometa ter nadzorovanje javnega reda in miru. MO Murska Sobota je v preteklosti PU Murska Sobota že podarila dve kolesi, tokrat pa sta kolo prevzela Tomislav Habulin ter Tomaž Trajbarič.

Brezplačno vam bodo popravili kolo

Popoldan imate možnost, da vam na Slovenski ulici brezplačno popravijo  kolo ali kolesarsko opremo. 

Katja Gerenčer

Starejše novice