Minuli petek se je zaključil prvi tabor Vesele angleške počitnice v Dvoricu RIS Rakičan.

Tabor Vesele angleške počitnice je razdeljen na dva programa, na Ane Marie in Julijus. Prvi program zajema samo dnevno varstvo in poteka od 6.30 in 16.30 uro, medtem, ko pa Julijus vključuje tudi nočitev v dvorcu.

Angleški jezik ves čas tabora

Mlade so spodbujali k uporabi angleškega jezika ves čas trajanja tabora. V angleškem jeziku so se pogovarjali, peli, plesali, se igrali, se zabavali, ustvarjali, družili in počeli še veliko drugih zabavnih stvari.

Prostovoljci iz celega sveta

Na počitnicah so program v veliki meri izvajali mentorji iz tujine. Letos se je tabora udeležilo kar šest prostovoljcev iz celega sveta. Ena prostovoljka je v Rakičan prišla iz daljnega Hong Konga, prostovoljec iz Indije ter dve prostovoljki iz Češke, Španije in nam najbližje Hrvaške.

Vsi so navdušeni nad Rakičanom in Slovenijo, nad prijaznostjo lokalnih ljudi, nekaterim predvsem tistim iz bolj oddaljenih krajev pa se zelo zanimiva zdi naša hrana, na katero se pa še privajajo.

Počitnikarji uživali v številnih aktivnostih

Počitnikarji bili razdeljeni po starostnih skupinah so se udeleževali aktivnosti kot so ples, petje, jahanje, streljanje z lokom, udeleževali so se kreativnih delavnic, kopali so se v bližnjih termah, pripravljali si tipične prekmurske dobrote ter si sami postavili taborniški ogenj.

Starejše novice