V središču mesta nas danes prvič razvaja Sladko Prekmurje.

V Murski Soboti se danes kot prvi tovrstni dogodek na novem drevoredu Martina Luthra odvija prireditev Sladko Prekmurje . Ob prenovljenem Trgu zmage se predstavljajo številni ponudniki, ki so postregli s sladkimi dobrotami na 1001 način. 

Če se odpravite v središče mesta, tam ne boste našli zgolj klasičnih sladic, kot so torte ali kolački, temveč prav vse, kar nas očara s svojo sladkobo. Privoščite si lahko na primer pekoče-sladke kombinacije, različne okuse čokolade, ob tem pa še vedno slastno prekmursko gibanico, vse vrste sladic, jogurte, likerje, marmelade in celo vina.

S prizorišča se razlega otroški smeh, saj je bilo poskrbljeno tudi za zabaven spremljevalni program s sladkimi delavnicami in animacijo za najmlajše.

Tudi naša ekipa se je danes odpravila na teren in nekaj utrinkov za vas zbrala v foto galeriji.

Kulinarični krst za novo ploščad

Kot smo pisali pred časom, se je zamisel za dogodek, ki sicer poteka v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, vsaj deloma razvila iz želje v mesto vnesti več dogajanja. 

Organizatorka namreč ugotavlja, da so tovrstni festivali pravi hiti po vsej Sloveniji.

»V Soboti nenehno govorimo, da se nič ne dogaja in da bi se lahko oživilo center mesta. Na podlagi tega je prišlo do ideje, da bi poleg vseh ostalih sejmov, ki potekajo, imeli tudi enega, katerega rdeča nit bi bilo vse sladko,« nam je pred časom pojasnila Marina, organizatorka 'najbolj pockukrane prireditve v Prekmurju'.

Danes se torej tako sladkamo prvič, če bo premiera naletela na dober odziv in zanimanje obiskovalcev, pa si lahko že prihodnje leto obetamo ponovitev. 

FOTO: Aljoša Gabor

Komentarji (15)

tuncika

SOBOTA SE PREBUJA IN TO JE TAPRAVO. ČESTITKE ZA IDEJO IN IZVEDBO...…………...SUPER

Vipko
Truplo

Če se Sobota "prebuja" oz. po tvojem morda že "prebudila" s temi mitingi, nas čaka žalostna usoda!

In reply to by tuncika

betonski (ni preverjeno)

Jap, venezuelci so se zbudli in trošijo občinske penezge - do kraja tak kak maduro. Namre edna razlike bo med miklošovin, trezinin in jevškovin senjon. Na prvima dvema de trebelo telko plusa napravavete, ka da se te lejko jevškov (beri SD - perhavčkin pokril).
Če ne nači tan stražijo celi den oboroženi dacari celi den in gjnavijo sakšo vöre na štadni za blagajne, poglednejo če so vse trgovke registrerane pa tak dale. Nakaj kape, od tej dacarof... nekaj najmenina pa je... ka bi plus viška osto če ga lejko prebudimo na na beton place....
Na javškovon senji toga ne bilo pa nikdar niti nede. Tü je vse bilo zarado ljubezni in nej dobička, vsi so delali zaradi dobre kamre, nikšoga razdiralstva, vsi vključen, vsi prek zvezde.

In reply to by tuncika

Športaš (ni preverjeno)

Prekmurci itak najbole zdravo živejo, samo cuker njin je še falil. Tou farmacija diktejra dogodke, ka jin statistika diabetikof kaple? Navali narod na cuker pa melo.

goostt (ni preverjeno)

MASTERIŠTVAN | 09.06.2018 ob 17:17
Simke pravi: recept naših babic, tako je. Spomnimo se kolin in "salovih pogač z domačo slivovo marmelado. Že takrat so pbstajala jajca, sadje, moka, sladkor, sol itd. Tudi torte, ritaši genjeno testo itd. Jebeš ti sedanje kao brbončice, če poznamo banana, kivi, ananas. To vse lahko zamenjajo gozdne maline, borovnice, jagode, ki dišijo od bukovniškega jezera do Filovec. Ampak danes bi nam kar "vsi umetniki tega sveta", čarali kao neke specialitete. Kaj manjka jabolčni piti, pa jebeš ti masteršefa. Pridejo Švabe, Žabari, Primorci itd., v Prekmurje, pa še "tanjere" POJEJO ZA SPOMIN. SREČNO.

In reply to by Športaš (ni preverjeno)

Igor1234 (ni preverjeno)

Ge man obcutek ka je bilau pau lidi povablenih. Kvazi baugo van tau ide..neje sprosceno.

mun (ni preverjeno)

Za lecitare je bila prisotnost obvezna ,ostali so bili povabljeni ali slučajno šli mimo.Zaslužek pa?

šerif4 n8 (ni preverjeno)

Poserem,se ge na to tradicionalno (ha ha pa je prvič bila)prireditev,vse skup posiljena,komunalci so ob 6h že mogli glancati plac,samo kar naj fajn ven spadne. Nekak te beton ne požira deževnico ??

? (ni preverjeno)

ka de zdaj ta ploščad nova tržnnica?

Zuf (ni preverjeno)

Cas ka doloceni odstopijo iz obcinskih funkcij.

Gost11 (ni preverjeno)

Či de tau tradicionalno mo jes papež. Porazno.

Johney (ni preverjeno)

San đo eno gijbanco, ali neven ka je bilau narobe ka je neka poševna bijla....

Wajn (ni preverjeno)

Glavou si v en kraj držo, pa se ti je poševna vidla.

In reply to by Johney (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

ge ne ven če so eni non stop lačni kljub svoji obilnosti. Samo požrtije se delajo po varaše. Pa narod nema pejnez. Še malo, pa de konec toga SD preseravanja

gostja 426 (ni preverjeno)

Saj ni bilo slabo, ampak nič posebnega. Par štantov, pa že je vse na "1001 način"? Pa glasna glasba, da se ljudje ja težko pogovarjajo, ker organizatorka misli, da dogodek ni dogodek, če ni glasne glasbe.
In nobene reciklaže odpadkov, čeprav je bilo veliko plastičnega pribora, krožnikov, ipd. Zgleda, kot da na vsak način hočejo upravičiti smisel te ploščadi.
No, vsaj Tibor in Sinke sta bila simpatična.

Starejše novice