Regionalna cesta skozi Lemerje povzroča številna negodovanja med udeleženci v prometu, ki potujejo v Mursko Soboto ali na Goričko.

Na uredništvo Sobotainfo se je obrnil bralec, ki opozarja na zelo slabo stanje ceste skozi vas Lemerje v občini Puconci.

Cesta na relaciji od bencinskega servisa do gasilskega doma je bila že ogromnokrat zakrpana in je prepotrebna celovite sanacije.

Na omenjeni trasi se že nekaj časa izvajajo tudi druga dela, ki samo še povečujejo nejevoljo voznikov.

Ureditev ceste je prioritetnega pomena

Uroš Kamenšek, župan občine Puconci je za Sobotainfo pojasnil, da je ureditev regionalne ceste za občino Puconci ena izmed prioritetnih nalog.

»Vsa dela, ki se trenutno izvajajo na omenjeni trasi bodo zaključena do konca letošnjega leta, razen asfaltiranja prekopov, ki bodo izveden prihodnje leto spomladi,« je pojasnil Kamenšek.

Na omenjeni trasi se – kot je odgovoril Kamenšek – trenutno izvaja projekt nadgradnje vodovodnega sistema B, sočasno pa tudi izgradnja širokopasovnega optičnega omrežja.

Časovnica za izgradnjo novega vozišča še ni točno znana

Občina Puconci je k projektiranju omenjene ceste skozi naselje Lemerje pristopila že leta 2019.

»Ocenjena vrednost projekta znaša 10.283.172 evrov in zajema izgradnjo novega vozišča, ureditev pločnikov na eni strani, izgradnjo javne razsvetljave, ureditev meteorne kanalizacije in zalednih voda.

Projektna dokumentacija je bila v postopku recenzije potrjena in je pripravljena na izvajanje,« je pojasnil puconski župan. 

Trasa omenjene ceste je v domeni ministrstva za infrastrukturo in direkcije za infrastrukturo, del investicije pa bo sofinancirala občina Puconci.

»Časovnica aktivnosti na projektu nam v tem trenutku ni točno znana (ker so se žal načrti in dogovori letos zamaknili),« dodaja Kamenšek.

Komentarji (17)

ZTR_ (ni preverjeno)

Dudekov Gruntovec v 70. letaj je mel boljšo infrastrukturo.

wefwefwef (ni preverjeno)

ma tej ceste je brez vejze vejpa vse so dotrajane, ka zaj trbelo bi 1 miliardo iz EU ka bi cejlo prekmurje na nauvo potejgnole. Vejpa nega vasij, nej povezovlane ceste ka neje v kurce..

vrag od vraga (ni preverjeno)

Enkrat se razkopava zaradi telefonije, enkrat zaradi vodovoda, enkrat zaradi elektrike, enkrat zaradi optike, enkrat zaradi kanalizacije, asfaltirajo pa se samo krpice. Rezultate pa vidite na slikah.

kuma (ni preverjeno)

"Regionalna cesta skozi Lemerje povzroča številna negodovanja"........što je pa te župan v Lemerjaj oz Puconcaj, ka tou ne vidi....tudi če je državna bi mogo biti 24 ur na ministrstve, ka bi tou popravili oz. novo potegnole....boli njega k. on ma v Puconcaj verjetno dobro cesto

Šlaufmantraš (ni preverjeno)

Hja vsi komentatori samo neka đaučete, ka je že keri gda stopo naprej, pa kandideral? Pa te vidli, kelko lejko zriktate, če ste tak pametni pa glasni...

zanič (ni preverjeno)

domou si ga nesi

In reply to by Šlaufmantraš (ni preverjeno)

gost 29 (ni preverjeno)

Če bi se tej vaš župan vozo po toj cesti sakši den v Puconce na občino, bi tou že bilo zrihtano Tako pa ...

BaS (ni preverjeno)

Kelko ge znan se župan tudi vozi po toj cesti, nej neka na pamet nakladate. Pa lepou pijše ka se dela vodovod pa optika naenouk...
Malo se Lidgej strpte, pa de vrejde. Nejde fse napraviti v dvej dnevaj, lejko pa se okoli nad Gederovce vozite tan je zdaj Lejpa cesta, pa še doj zleteti nemrete.

In reply to by gost 29 (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Išči rešitve, ne jamraj!

vrag od vraga (ni preverjeno)

4 leta traja priprava na novi asfalt. Se pravi da je od takrat cesta že v slabem stanju, sedaj pa je v kriminalnem in nevarnem, sploh proti sosednji vasi, kakor tukaj videno po slikah.

xxx555 (ni preverjeno)

sramota!!!!

sivi (ni preverjeno)

Tau uničavajo debeli nemški autoji, ka so žmetni.

Vodostaj Green (ni preverjeno)

Za goričko je tau še predobra cesta!

Grk (ni preverjeno)

Če se petdeset pelaš ešče ide. Župan je pa tak ali etak pravo, ka on nede samo asfalta delo, ka te se sploj ne vidi v drügom mandati. Prednost ma razgledni stolp v Bodoncih.

jurko (ni preverjeno)

Tisto kar so na Gorici preveč ponucali bi lahko namenili v Lemerje.

Nelaži (ni preverjeno)

Župan,čeden si najprej se pobrigaj za svojo rit,pa te za cesto v Lemerju.

Ficlek (ni preverjeno)

Regionalna cesta Merkur- Markišavci povzroča negodovanje med uporabniki. Regionalna cesta Murskka Sobota-Noršinci z odcepom za Rakičan povzroča negodovanje med uporabniki itd

Starejše novice