Tudi letošnja konferenca Pomurske akademije v znamenju epidemije koronavirusa.

Letošnje leto je vsa področja zelo zaznamovala epidemija koronavirusa.

Konferenca PAZU na daljavo

Tudi konference Pomurske akademije ukrepi niso zaobšli in posledično bo njena polnoletnost obeležena popolnoma drugače kot so se je nadejali ob njeni napovedi po zaključku lanske.

"Odziv številnih predavateljev na daljavo le potrjuje pravilnost odločitve. Še toliko bolj, saj je prav raziskovanje, in to na različnih področjih, kar izhaja tudi iz naših konferenc, ključno za zajezitev epidemije. Mnogi izmed nas so vključeni v te raziskave in predavanja bodo tudi glede tega zelo aktualna," pravi pom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik PAZU.

Tej temi je namenjen tudi letošnji plenum, ki bo potekal hibridno, da bo ohranil diskusijo za omizjem, hkrati pa bo dostopen vsem udeležencem konference in drugi zainteresirani javnosti. Rdeča nit konferenc je Pomurska akademija Pomurju in tudi letos so se na plenumu osredotočili na vpliv epidemije v Pomurju

Predavatelja iz Kitajske in Mehike

V vsaki slabi stvari je vredno najti kaj dobrega. In dobra stvar je zagotovo ta, da boste lahko prisluhnili predavateljici s Kitajske in predavatelju iz Mehike, oba seveda člana PAZU, ki trenutno delujeta v tujini. 

Starejše novice