Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 3. februarja, opravili 3808 PCR in 103.514 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 11.668 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 8702 PCR in 120.515 hitrih antigenskih testiranj potrdili 16.654 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 194.969 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 747 novih okužb

Po okužbah močno prednjači Murska Sobota, kjer so odkrili 128 novih okužb. Sledi Ljutomer s 97 novimi okužbami ter Gornja Radgona s 53.

V občini Beltinci imajo 50 novih primerov, v Moravskih Toplicah 46, v Črenšovcih 39 ter v Lendavi 38.

37 novih primerov ima občina Radenci, 36 pa občini Sveti Jurij ob Ščavnici in Puconci. Občina Apače ima tokrat 25 dodatnih primerov, Križevci pa 24.

18 novih primerov beležijo v občini Rogašovci, na Cankovi pa 14. Občina Odranci jih beleži 11, Velika Polana pa deset.

Nove primere beležijo tudi v občini Veržej, in sicer 9. Sedem jih imajo v Turnišču, Gornjih Petrovcih in v Šalovcih. Šest primerov ima občina Dobrovnik, po pet pa Grad, Razkrižje in Kuzma. 

En nov primer imata občini Hodoš in Kobilje.

Tako imajo prav vse pomurske občine nove okužbe.

Najbolje kaže občini Kobilje 

Najmanj aktivnih okužb je zabeleženih na Kobilju, in sicer 15. 

Najslabše kaže Murski Soboti, kjer je trenutno 1920 aktivnih okužb, sledi Ljutomer s 1191 primeri. 

Kako je s precepljenostjo?

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 68.979 oziroma 60,1 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.691 posameznikov oziroma 58,1 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 33.865 oseb oziroma 29,5 odstotka prebivalcev.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fhgjgjvjhh (nepreverjen)

KORONA NATEG I PREVARA VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI BOSTE ODGOVARJALI NA SODIŠČU. KRIMINALCI ENI DA VAS NI SRAM.

Cvbnnb (nepreverjen)

Zdravniki so bili neprimerno bolj izpostavljeni covidu kot povprečni državljani. Zato so tudi dobivali bonuse. Ker ni bilo na voljo nobene preventive, nobenega zdravljenja, potem bi zdravniki morali imeti višji procent mrtvih, mar ne?

čarni vrag (nepreverjen)

Šel sam od Zvezde do Diane. Vido san pet mrtvih, ki so umrli s kovidom.

Survival (nepreverjen)

pa kak zaboga se še vam da, kaj mislite, da nas boste nategnili? zdaj ste pa res že dosadni z eno in isto temo, menda vam ja še kje ne plačujejo za ta škropucala?

Grk (nepreverjen)

Enostavno ne razumem, zakaj so vsi mediji prepričani in to trdno, da morajo "javnost" obveščati z vsemi temi podatki, o okuženosti o cepljenju ...... Zakaj ne naredijo vsak za sebe anketo o tem? Dobro vedo, da bi bili zelo, zelo razočarani nad rezultati in jih niti nikoli ne bi objavili. To pomeni, da ne delujejo za ljudi in njihovo dobro ampak za oblast, pa ni važno ali je ta oblast "leva" ali "desna". Napaka zelo velika napaka.

Starejše novice