Stečaj družbe Hotel Diana je po hitrem postopku končan in to brez razdelitve upnikov, saj v stečajni masi ni ostalo dovolj za poplačilo dolgov družbe. Prihodnost objekta nejasna.

Družba, ki je upravljala s hotelom Diana, je v pričakovanem stečaju pristala junija in že po pol leta se stečajni postopek nepresenetljivo zaključuje.

Tudi delavci niso dobili vsega

Stečajna upraviteljica Danica Čuk je namreč že po primopredaji in pregledu stanja prišla do ugotovitev, da v stečajni masi ne bo dovolj za poplačilo upnikov.

Kot nam je povedala Čukova, preizkus terjatev ni bil narejen, ampak lahko pove, da je bilo prijavljenih med 100 in 200 terjatev, 25 zaposlenih pa je bilo deloma poplačanih iz jamstvenega sklada. Gre za zadnje tri neizplačane plače in delno odpravnino v skupni višini okoli 91 tisoč evrov.

"Bi rekla, da so dobili poplačano vsaj polovico, kar jim je družba dolgovala. Zdaj so šli na zavod, vprašanje pa je, kako se bo stvar zdaj razvijala naprej, saj se lastnik očitno na nekaj pripravlja," ocenjuje Čukova.

Že pred začetkom stečaja skoraj prišlo do novega podjetja

Lastnica objekta je sicer družba Hetta, od letos pa je je prav slednja v lastništvu podjetij, ki so povezana z razvpitim srbskim poslovnežem in milijonarjem Miodragom Kostićem. Čukova poudarja, da je Hetta nase prevzela veliko bremena in stroškov, ki bi jih morala plačati družba Diana.

"Moram povedati, da je Hetta kot lastnica nepremičnine sodelovala na visokem nivoju in dejansko omogočila, da lahko to sploh zaključimo," pravi in dodaja: "Bolj je pomembno, kaj bo iz tega sedaj zraslo. Dan po primopredaji bi namreč izvršitelj moral zarubiti hotel, pripravljalo pa se je, da bi se v prostorih ustanovilo novo podjetje in bi se tako ob prihodu izvršitelja sklicevali, da ne gre več za Hotel Diano".

To namero so sicer zaradi epidemije in slabih gospodarskih napovedi očitno opustili, a manever je bil verjetno povezan tudi s februarsko prodajo osnovnih sredstev in inventarja družbi Makama. Stečajna upraviteljica se je sicer nato tako ali tako dogovorila s Hetto, da bo nepremičnino izročila Hetti po pregledu dokumentacije in morebitnega premoženja.
 

Kakšne načrte ima z objektom srbski milijonar Kostić? (FOTO: BOBO)

Zvezda do Bogračiade, kdo pa bo prevzel hotel?

Denarja za poplačilo upnikov skratka ni bilo, stečajna masa pa je bila unovčena v celoti, in sicer v višini 7.280,03 evra, kar ni zadoščalo niti za stroške stečajnega postopka.

Nazadnje so bile na javni dražbi prodane tri blagovne znamke, ki se nanašajo na kulinarične dogodke z bogračem. Vse tri je za 700 evrov kupila Zvezda Turizem.

Poglavje Hotela Diane se tako dokončno zapira, ko bo sklep sodišča o končanju stečajnega postopka postal pravnomočen in bo družba izbrisana iz registra.

Kot pa tudi sluti Čukova, bo verjetno na njenem pogorišču zraslo novo podjetje z isto dejavnostjo. Neuradno naj bi se objekt sicer prodajal za 2 milijona evra, a v dani situaciji ni ravno realno, da bi se v kratkem lahko pojavil resen interesent. 
 

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kopalnik133 (nepreverjen)

Serec pride z novo firmo in naredi iz propadajocega objekta GRAD! Ajde Serec to je zaj sansa nej so purdiji za tebe.

Strpnež (nepreverjen)

Bratuškova in Belecova bojo ustanovile nočni klub hahaaaa....

Strehanadglavo (nepreverjen)

Vejpa decki Serec je obeco in garantero ka majo kapital za obnovo ze pripravleni. Serec pa je valda moz beseda. Nikdar se nej nika zlago

gostek (nepreverjen)

Ge je te mali nosek.....

In reply to by Strehanadglavo (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

V Magni...

In reply to by gostek (nepreverjen)

Darkoz (nepreverjen)

Nič več..

In reply to by AHAM (nepreverjen)

1plus 1 (nepreverjen)

Zdaj se je dejansko pokazalo ka bi to potezo mogla napravite ze Belecova, nej ka je zaduzavala firmo do konca in bi hotel se dale delo

Oppup (nepreverjen)

Halo. Pa naj proda hotel in kstale objekte in s tem poplača upnike.

betatest (nepreverjen)

Ne more, ker je hotel v lasti "druge firme". Hecno, a resnično.

In reply to by Oppup (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Vej pa Belecova več nej državna sekretarka, pa lejko nadaljuje s hotelirstvom; ena starejša Sobočanka njoj lejko inštrukcije dava!

Janssssa (nepreverjen)

Vejpa nikaj van ne paše..Te je nej baukše ka srbski mafijaš tau zritka, malo pejneze zapere Sobota pa ma nazaj Hotel. Belcka ide za cistilko serec pa de wcje puco

. (nepreverjen)

Kam so pa odišli pejnazi?

Ghost 2020 © (nepreverjen)
Kamzdenarjem (nepreverjen)

Pitaj v velenji ali pa na novo delovnon mesti bivsoga direktora - v fabriki

In reply to by . (nepreverjen)

Ghost 2020 © (nepreverjen)

Pa te so zdaj na novo tlakovali cesto, ge do pa te šleperi vozili ven staro opremo in delali prenovo hotela, ala stil Kempinski . . .

Gvvbn. (nepreverjen)

Serec nema vec sredstev. se Jaguarja na zdaj drugoga lastnika. Tudi taksnoga, ka je malo na hladnom bil.

Supermen (nepreverjen)

Super, da se je bogračijada vrnila k Zvezdi, kamor je tudi vedno sodila. Saj so se v Diani vedno maksimalno trudili okrog realizacije teh prireditev ampak ... ambient pri Zvezdi je za takšno prireditev edinstven.

maradona100 (nepreverjen)

serec kralju... nedaj se

Maradonova zena (nepreverjen)

Lahko samo Serecovo spermo pijete, katero spusti.
To bo Serec odprl nazaj!!
Zapomnite si, potem pa si boste oči izkopavali!!
*žaljiva vsebina je bila odstranjena* off 🖕🖕🖕

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice