Prodaja Term Lendava madžarskemu državnemu skladu Comitatus Energia zaključena.

Prodaja lendavskih term se je vlekla kar nekaj časa. Po naših informacijah pa se je prevzem zdaj tudi uradno zaključil, saj naj bi bila včeraj sklenjena kupoprodajna pogodba. Posel bo uradno sklenjen v prihodnjih dneh, ko bo novi lastnik tudi uradno vpisan v sodni register.

Za Terme Lendava so Madžari plačali devet milijonov evrov, kar naj bi bila za tri milijone evrov višja ponudba, kot je bil za lendavske terme pripravljen odšteti drugi najboljši ponudnik. 

Kot smo že poročali, naj bi bilo za ohranitev zdajšnje ravni poslovanja treba vložiti vsaj pet milijonov evrov, za prenovo pa bi bilo treba vložiti še dodatnih enajst milijonov evrov. Glede na informacije bo podjetje Comitatus Energia vlagalo v Terme Lendava, zato odpuščanj ne pričakujejo. 

Spomnimo, da je bil zadnji korak k prevzemu storjen ob koncu meseca julija, ko je vlada na seji sprejela sklep o spremembi uredbe, o koncesiji za rabo termalne vode za ogrevanje in potrebe kopališča Term Lendava. To je bila tudi osnova pri prenosu koncesije na novega koncesionarja.

Kar pa je še zanimivo, pa je to, da sta družbi Sava Turizem in Hoteli Bernardin, ki sta v večinski lasti družbe Sava, prejšnji teden podpisali pogodbo o pripojitvi Hotelov Bernardin Savi Turizmu.

Ravno Sava Turizem pa je sicer pred časom Terme Banovci in Terme Lendava v strateških smernicah za prihodnja leta prepoznala kot destinaciji, primerni za prodajo, oba posla pa sta zdaj tudi uradno zapečatena. 

Medtem, ko so Terme Lendava romale v roke madžarskemu kupcu, so bile Terme Banovci že pred časom prodane ljutomerskemu poslovnežu Srečku Karbi, ki je plačal kupnino v višini 4,6 milijona evrov.
 

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bože žlak (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Evo orban kipüvle Lendavo te pa pomale dale.

goostt (nepreverjen)

Terme Lendava dokončno v madžarski lasti.
Končno v pravih rokah !

Strel v koleno (nepreverjen)

Zakoj že?

In reply to by goostt (nepreverjen)

dzoki (nepreverjen)

zakoj pa te si še v sloveniji? pakiraj cote :)

In reply to by goostt (nepreverjen)

gyula (nepreverjen)

Ali pa ti!!

In reply to by dzoki (nepreverjen)

vinarium (nepreverjen)

Slovenija se je odpovedala Prekmurju. Tudi arbitražni sporazum je delan v tako, da bi ostalo kar ostane od madžarskih interesov podarili Hrvaški.

strazarvasi (nepreverjen)

bolj pravilno Ljubljana se je odpovedala sloveniji, prekmurje pa sploh ne obstaja za Ljubljano.

In reply to by vinarium (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Naj samo že enkrat prek vzamejo celo Prekmurje. Tou je nikša država nej, nega granice, nega vojske, ge se krmi mafija in se navaža islamiste in srbska mafijska posla majo prek banke, tožilstvo, šolstvo, sodišča... Se poserjem jaz na tako državo. So naši predniki lepo živeli 1000 let pod Madžari, še bolje bi bilo ka bi živeli pod Avstrijo če mene pijtaš. Samo pod Ljubljano nej. So te kraje okupejrali.

In reply to by vinarium (nepreverjen)

gyula (nepreverjen)

Nou vidiš, končno eden je prizna, ka smo 1000 lejt živeli pod magyarskimi, nemškimi plemiči. kjer se je samo govorilo v njihoven jeziki in jezik židov.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

vinarium (nepreverjen)

Kakšen fantastičen dan............

ded....klo (nepreverjen)

in kaj? Gorenje pa v kitajski lasti in se noben skrajni levicar ne sekira. samo da ni kdoiz zahoda. raje madzarski, kot kitajski lasti.

vinarium (nepreverjen)

Isti kur.c Adria je bila v zahodni lasti!

In reply to by ded....klo (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF je budalo keri komentejra pod najmenje 100 nickami. Od dugoga časa si san s seuf pijše. Kmet zabiti

In reply to by vinarium (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

df mama ti zopet gre tja proti Pušči
Pa še ovulacijo ima
boš brata dobil

In reply to by df (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

To pomeni, da Srbi tu ne bodo imeli prstov vmes in tam ne bo srbske (ljubljanske) mafije?! Rdeči alarmi že svetijo

1 Lendavčan (nepreverjen)

Kakšni bedaki smo slovenci ničesar ne vemo tržiti,samo vse tujcem v rit rinemo in s tem se podcenjujemo in izdajamo težke dosežke naših prednikov, pomislite kaj to pomeni v bodoče?

berisovec (nepreverjen)

Boug pomagaj kakšni komentari. Zadnji čas je ka komet pride pa selekcijo napravi.

čarni vrag (nepreverjen)

Mi smo idioti. Madžari bi lejko kupili hotel v Maribori nej pa v Lendavi. Naši Kekci nemajo pojma od geopolitike. Verjetno ne vejo niti kaj to je. Zato jih pa Hrvatje vozijo kak eceke.

bingelj (nepreverjen)

Uffff, ste eni za luno. Pa kaj mislite, da je še vedno vse družbeno? Banka SKB je šla iz Francoskih rok v roke Madžarskega OTP Group. Pa tega skoraj nihče niti opazil ni. Prepoznavna barva v banki je sedaj zelena. Pa kaj. V kapitalizmu se lastniki menjajo. Qlandija bo menjala lastnika za piškavih 220 milijonov. Pa kaj. Vsak naj dela svoj posel. Danes ni več pomembno kdo je lastnik. Pomembnio je kako USPEŠNO je podjetje!!!! In je vseeno, če je lastnik Janez ali Janos ali Hans. Če kdo ve razliko jo prosim naj objavi, da se malo izobrazimo.

Dummi (nepreverjen)

In sami tij misliš, ka se je nej opazilo, ka je skb odana. Seveda je pomembno, kdo je lastnik. Ker je poleg uspešnosti pomembna družbena odgovornost podjetja. Saj Madžari so v 90. odali se svoje banke, pa so ugotovili, ka se tujcon fučka za Madžarsko. Tujci so kaserali za TRRje, kartice, se. Kreditov so glij nej davali, ker so nej ščele tvegate.
Misliš, ka do zaj pa Madžari pa davali velke kredite za velke podjetniške projekte? Za fabrike? Ja no, pa saj v Prekmurje nega fabrik. In banka je osnovna infrastruktura civilizacije.
Telko še malo, ka kredit plačamo, te pa od SKB idemo kraj.

In reply to by bingelj (nepreverjen)

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Dummi Vej pa tak je praf ka so nej dali kredita tajkunom kak naše banke. Kredite do pa davali ka banke živijo od kreditov. Davale do kredite ge de kredit primerno zavarovan, tak se dela, nej so budale ka bi dale kredit za keroga bi naprej znale ka nede vračani. Tou je biu recept Slovenije.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Vse pomembnejše države na svetu imajo najpomembnejše banke v lasti države ali pa domače elite. V Sloveniji smo vse razprodali in s tem prekinili razvoj domačega gospodarstva. V Italiji recimo vsak nakup nepremičnine v pasu 20 km od državne meje odobrava Obrambno ministrstvo. Ta lahko vsak nakup zavrne brez obrazložitve.

In reply to by bingelj (nepreverjen)

turizem smo ljudje (nepreverjen)

to je samo posledica "kakovostnih" pomurskih turističnih menedžerov

Janez Komunist (nepreverjen)

prekmurec je
kao pes brez rodovnika
ne vredi ništa

df (nepreverjen)

to pomeni da je mix
med Madjarom
Romom
Hrvatom
in dihurjem

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice