Prodaja Term Lendava madžarskemu državnemu skladu Comitatus Energia je vse bližje. Tokrat je bil storjen morda celo odločilen korak k temu, da se postopek prodaje zaključi.

Že pred časom smo poročali o prodaji Term Lendava madžarskemu državnemu skladu Comitatus Energia. Ta sicer še vedno ni naveden kot nov lastnik podjetja, razlog za to pa tiči v tem, da prenos koncesije za izkoriščanje termalne vode s sedanjega na novega koncesionarja, še ni bil izveden. 

Neujemanje parcelnih številk

Razlog za to je bil birokratske narave. Ministrstvo za okolje in prostor je namreč pobudo za prenos koncesije za izrabo termalne vode za Terme Lendava prejelo 22. marca. Toda v postopku je bilo ugotovljeno, da je pri eni od treh vrtin, ki oskrbujejo Terme Lendava s termalno vodo prišlo do težave.

Šlo je za neujemanja številke parcele, na kateri je za termalno kopališče najpomembnejša vrtina z oznako Lg-1g/97. 
 

Prenos koncesije

Zdaj pa se bo to spremenilo. Vlada Republike Slovenije je namreč na svoji 40. redni seji sprejela sklep o spremembi uredbe, o koncesiji za rabo termalne vode za ogrevanje in potrebe kopališča Terme Lendava. To je tudi osnova pri prenosu koncesije na novega koncesionarja.

"Vlada je izdala Uredbo o spremembah Uredbe o koncesiji za rabo termalne vode iz vrtin Le1g/97, Pt-20/49 in Pt-74/50 za ogrevanje in potrebe kopališča Terme Lendava. Predlagane spremembe uredbe so potrebne zaradi uskladitve z dejanskim stanjem pri nekaterih nepremičninah," je zapisano v sporočilu za javnost po koncu 40. redne seje.

Spomnimo...

V preteklosti so za termalno kopališče opravljali geodetske izmere z namenom združevanja nekaterih parcel, na katerih stoji apartmajsko naselje Lipov gaj, a do dejanske združitve parcel, zaradi različnih obremenitev, ki so bile vpisane pri posameznih parcelah, naposled ni prišlo. 

Ko so bile zastavne pravice po nekem času umaknjene, so postopek lahko pripeljali do konca, a je bom tem prišlo tudi do vpisa nove parcelne številke za parcelo, na kateri je, kot rečeno, tudi termalna vrtina.

Komentarji (11)

Jusuf (ni preverjeno)

Fala Bogi , ka zadnjič sem bil v Moravcih , katastrofa , nikoli več .

Kakmesvadite (ni preverjeno)

Ocitno si nepismeni.
Ka ma prodaja Term Lendava z "katastrofo" v Moravcaj? Saj se pa ne prodajajo Terme3000?! Tudi kda se Lendava proda,do Terme3000 ostale enake.

In reply to by Jusuf (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Budale prodajte vse. Nato pa na tečaj madžarščine, da boste lahko dobili službo kakšne čistilke v Termah. Kar nista zapravila Bratuškova in Cerar bo zdaj komedijant.

Domačin (ni preverjeno)

Ka pa kvasiš poglej kaj je sava naredil nic sam iskoriscevanje ne bluzi na pamet

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

.... (ni preverjeno)

Kaj so jim pa omogočili izkoriščanje. Eni so si dali v žep pa je šlo.

In reply to by Domačin (ni preverjeno)

Pokr..... (ni preverjeno)

Nema veze, glavno ka je socialna podpora šla gor... ???

Gost8 (ni preverjeno)

Budala odavle, pameten kipüvle.

.... (ni preverjeno)

Dajte slovenijo v najem ali podarite nekomu, če ne veste gospodariti.

Fainšček Ekolog (ni preverjeno)

Imam neuradne informacije. Te so, da se je naša vlada v Ljubljani z Budimpešto dogovorila o projektu vračanja Prekmurja nazaj k Madžarski! Njihov plan je tak; zaprti čim več uspešnih prekmurskih firm. Ko jih bodo zaprli, zaradi "administrativnih napak, nepravilnosti", bo ta podjetja začela kupovati poceni Madžarska država... Nacionalizacija premoženja, firm vodi tudi državno nadoblast...

Fainšček Ekolog (ni preverjeno)

NADZOR NAD VODO PREVZEMA TUJA DRŽAVA! VODA JE NARAVNO BOGASTVO, KI IMA NESKONČNO VEČJO VREDNOST OD TEGA HOTELA!

čarni vrag (ni preverjeno)

Naši so komedijanti in podobni tipi, zato jih Madžari obravnavajo temu primerno. Za par tisoč Eur bi prodali še lastno mater.

Starejše novice