V Klubu prekmurskih študentov so se na podlagi potreb odločili pridružiti akciji zbiranja računalnikov za šoloobvezne otroke.

Življenje v Sloveniji se je na začetku pomladi drastično spremenilo. Razmere, ki so nastale zaradi pandemije koronavirusa, pa so postavile pred izziv tudi šolstvo. Šolske klopi so zamenjale domače kuhinjske in pisalne mize, pri prenosu znanja pa je pomembno vlogo prevzel računalnik.

Pomagajte posameznikom in družinam

Kljub prizadevanjem šol, ki po svojih najboljših zmožnostih poskušajo zagotoviti kvalitetno poučevanje na daljavo, pa vsi učenci nimajo enakih pogojev za učenje. Na podlagi zbranih informacij so v Klubu prekmurskih študentov ugotovili, da je tudi v lokalnem okolju še vedno ogromno učencev, ki zaradi socialno-ekonomskega položaja nimajo dostopa do računalniške opreme, potrebne za dosledno učenje in opravljanje šolskih obveznosti.

Na podlagi potreb so se tako v Klubu prekmurskih študentov odločili pridružiti akciji zbiranja računalnikov za šoloobvezne otroke. S tem se pridružujejo projektu, ki ga že izvaja Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src in s katerim bodo pri zbiranju tudi sodelovali. Pri akciji pa pomaga tudi Društvo prijateljev mladine Murska Sobota.

Vse posameznike in organizacije, ki imajo delujoče računalnike, ki jih ne potrebujejo in so jih pripravljeni darovati naprej, tako vljudno vabijo, da se pridružije akciji in s tem pomagajo posameznikom in družinam, ki bi jim podarjen računalnik bistveno olajšal učni proces in življenje.

Za pomoč, vprašanja in predloge, se lahko obrnete na na e-mail [email protected] ali na telefonsko številko 031 786 957.

Vse informacije se nahajajo tudi na spletni strani Kluba prekmurskih študentov na https://kps.si/novicke/zberimo-racunalnike-za-soloobvezne-otroke.

Starejše novice