*Fotografija je simbolična
Kljub epidemiji koronavirusa bodo nekatere občine pričarale praznični duh svojim občanom. Med njimi je tudi občina Gornja Radgona.

Denar namesto praznične okrasitve v dobrodelne namene

V občini Gornja Radgona bodo decembra dobrodelni. 10.000 evrov sredstev, ki jih vsako leto namenijo za novoletno okrasitev mesta, bo tokrat šlo v dobrodelne namene.  

»Letos je padla ideja -  in jaz jo močno podpiram - da večino tega denarja, če ne skoraj vsega namenimo v dobrodelne namene. Ta trenutek pripravljamo seznam dobrodelnih organizacij, ki jim bomo to namenili,« pa pravi Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona. 

Sicer pa čisto brez praznične okrasitve v Gornji Radgoni ne bodo. Pri mejnem prehodu bo stala smreka z lučkami, okrašena bo tudi okolica občinske hiše. Še ena lepa gesta prihaja s strani radgonskih gasilcev, ki bodo del okrasja brezplačno namestili v središču mesta in pričarali praznično vzdušje.

Kot pravi župan občine Gornja Radgona lučk v mestu res kaj dosti ne bo, bo pa denar, ki je bil prvotno namenjen za okrasitev mesta, letos namenjen prinašanju tistih lučk v domove, kjer te svetlobe ni. 

Dobrodelni tudi drugje

Na zadnji seji občinskega sveta občine Rače - Fram so potrdili idejo, da bodo del sredstev, ki se v letošnjem letu niso porabila za najrazličnejše prireditve, namenili otrokom kot božično-novoletno darilo v višini 50 evrov.

Denar v skupni vrednosti 63.000 evrov je vsota že odpadlih dogodkov in prireditev, med drugim pa je v to vsoto za obdaritev otrok vštet tudi del denarja iz proračunske postavke letošnjega silvestrovanja in okraševanja mesta. 

»Vsi smo v tem decembrskem času polni pričakovanj in vsi smo v tem času malo otroci in nam prija manjše darilo ali pozornost, zato smo se odločili, da ta sredstva, ki bi bila v normalnem letu porabljena, pač namenimo za pomoč staršem oziroma za darilo otrok. Tako da malo se bo videl ta božično-novoletni utrip, seveda precej manj kot prejšnja leta, ampak sem prepričan, da bo naslednji december takšen, kot smo ga bili vajeni do sedaj in da bo čez deset let to le še slab spomin,« pravi župan občine Fram - Rače Branko Ledinek

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100... (nepreverjen)

Marsišteromi diteti, starejšomi de te pejnez prišo fejst praf. Vidin ka v naši državi ešče sou pametni lidge. Pa komi do te lučke svetile, če itak nišče nesmi vö. Mo vidli kak do zdaj drujgi občinari napravili.

tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Namesto da bi peneze dali z aureditev migrantskega doma v Pomurju
ga trošite za take gljuposti

In reply to by 100-100... (nepreverjen)

poštenjačina (nepreverjen)

goni se nekam kuzla

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Nevtralno (nepreverjen)

Sliši se OK, se pa bojim kje bo končal denar.

In reply to by 100-100... (nepreverjen)

ytt (nepreverjen)

ja ge, tan ge de zupan mel hasek. minimalno 20% gvusno dobi, tak to ide. to zna vsaki keri je kdaj mel kaksen posel z obcino

In reply to by Nevtralno (nepreverjen)

znj (nepreverjen)

v Radgoni je problem ka je bla najgrša osvetlitev v regiji pa je Rojkota špot.Občina pa bi lehko večkrat namenla kaki dnar komu drugemu kak sebi,me pa zanimajo toti dobrodelni nameni-reprezentanca.

Falko (nepreverjen)

to je poceni propaganda!

fanjatajon (nepreverjen)

penezi za deco in osvetlitef morejo bite, lidje so ži tak preveč depresivne, te pa nite prazničnega vzdušja nede. nej treba dva meseca svetiti, do treh krolof bi bilo zadoste!

gost2 (nepreverjen)

V soboti de se pa blijskalo, lidje pa v stanovanja zaprejti. Razmetavanje denarja po nepotrebnem.

Medeja123

Brez veze, da ne bo praznične razsvetljave, to bi popestrilo dneve najmlajšim, denar za dobrodelne namene pa naj dajo župan in svetniki od sejnin.

khmmm (nepreverjen)

tako je! V casu zatiranje in depresije ljudjem predvsem otrokom jemljejo tisto kar se veselijo celo leto. se vidi, da je zupan star zagrenjen moski, zdaj pa verjetno misli kaksen heroj je izpadel. sicer pa od kje cifra 10.000€? pa saj ne nakupujejo vsako leto okraskov in luck...

In reply to by Medeja123

Cezar (nepreverjen)

osvetljen varaš in darila za deco, pa še za tiste ka so v nevoli bi moglo biti stalno. Dvomim ka de šerif tou dau, prle za miklavža v rondoji, pomoč srmaki Cipoti, malo Pomgradi - te pa tak že sfali ...

tanja flaškon (nepreverjen)

me je nategnil dejan svinjsko glavi
pa že 3 leta nimam menstruacije
Kaj mislite da sem noseča

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice