Slika je simbolična
V središču Murske Sobote so te dni začeli s pripravljanjem prazničnega vzdušja. Vas že daje radovednost, kakšna bo končna podoba letošnje praznične okrasitve mesta?

Zaradi ukrepov bodo tudi letošnji božično-novoletni prazniki najverjetneje drugačni, kot smo jih vajeni. Tako tudi v Murski Soboti organizatorji ne bodo mogli pripraviti pestrega prazničnega dogajanja. 

»Vseeno pa želimo, da občanke in občani ter obiskovalci našega mesta v letošnjem decembru ne bi bili prikrajšani za praznično vzdušje vsaj ob sprehodu skozi mesto,« so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

Zato obljubljajo, da bo mesto še lepše okrašeno še kot doslej. Okrasitev bodo med drugim dopolnili z novimi in unikatnimi svetlobnimi elementi na prenovljeni Slovenski ulici.

Lebdeči baloni nad praznično Mursko Soboto

Med najpomembnejše letošnje dogodke lahko zagotovo štejemo balonarsko državno prvenstvo. Murska Sobota pa bo gostila tudi svetovno balonarsko prvenstvo, ki bo še dodatno prispevalo k prepoznavnosti mesta v svetovnem merilu. 

»Zato se je porodila zamisel, da bi glavni element novoletne dekoracije lahko bili zračni baloni, saj bi z igrivostjo novoletne dekoracije opozarjali na aktualne dogodke v mestu v iztekajočem se letu in tudi na tiste v bližnji prihodnosti« je povedal akademski slikar Mirko Rajnar, ki je izdelal zasnovo za novo okrasitev Slovenske ulice. 

»Na nekaterih svetlečih se balonih so upodobljene silhuete stavb, ki s svojimi podobami spominjajo na naše mesto. Tako je upodobljena silhueta Soboškega gradu. Stara mestna značilnost simbolizira leto, ki je za nami, medtem ko dekorativno upodobljena silhueta Expana kot najnovejše pridobitve mesta in regije predstavlja novosti, želje in pričakovanja za prihodnost,« je še dodal Rajnar. 

Zasijalo bo skoraj 60 tisoč prazničnih lučk

Poleg tega bo pred Hranilnico prekmurskih dobrot kot točka za praznične fotografije stal samostoječi okrasni element v obliki logotipa »Murska Sobota – srce Pomurja«. Okrašena pa ne bo le Slovenska ulica.

V praznične luči bo odeto še ožje mestno središče na naslednjih ulicah in trgih: Kocljeva, Slomškova in Štefana Kovača, Trg zmage, Trubarjev drevored in drevored Martina Luthra. Tudi v letošnjem letu bo na Trgu zmage najmlajše čakala Pravljična dežela z motivi likov iz klasičnih pravljic.

Med drugim bo mesto krasilo:

  • okrog 5000 metrov svetlobnih vrvi s skoraj 60.000 prazničnimi lučkami,
  • 40 lampijonov, ki so jih izdelali v okviru Mikkovih delavnic,
  • 60 lampijonov, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol,
  • 45 svetlobnih iskric,
  • 30 unikatnih svetlobnih elementov različnih oblik.

Kot so sporočili iz občine, stroški nakupa novih elementov praznične okrasitve znašajo 41.165,79 evrov.

Namestitev praznične okrasitve v mestu že poteka, v celoti pa bo zasijala na predvečer praznika sv. Miklavža, to je v soboto, 5. decembra. Takrat bo občanke in občane preko spletnega prenosa nagovoril župan Aleksander Jevšek. Praznične luči bodo mesto razsvetljevale vse do 6. januarja.

Na Mestni občini Murska Sobota so se odločili, da letos zaradi negativnih vplivov na okolje in živali ne bo silvestrskega ognjemeta. 

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Prodajajo nam lažne iluzije, komu na čast?!

Karl Marx (nepreverjen)

Jaz se ga na vsaki sedmini nažgem ko opica
Na konci ko pa zbirajo denar za maše in za cerkvene potrebe
pa spizdim ko kurba s plesa
Kaj mislite
ali ravnam prav

In reply to by Klaus schwabb4 (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec to si pa iskreno napijsal ka si opica. Pa to tudi ka nemaš evre za meše. Itak si najvekši socialni problem glavno ka maš tij za alkohol.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

jaz pa bi dal nagrado
tistemu
ki je
izumil nogomet
KAJTI
ko gredo možje na tekmo
in trdo garajo
se babe doma gonijo
z brezposelnimi

In reply to by - (nepreverjen)

okinava (nepreverjen)

Koliko bo to stalo ? Verjetno bo zaradi teh lučk povišanje komunalnih položnic

čarni vrag (nepreverjen)

Te lučke si lejko nekam porinete. Zdaj kda te celo državo z blesavimi ukrepi spravili v bedo, telovadite z lučkami. Vas je nej sram?

komunajzar (nepreverjen)

Nema veze glavno ka se svejti, naj se zna što je šef v Murski Soboti ! bravo šefe !

Represija... (nepreverjen)

Za koga jih postavlate? Janšo? Beovič? Kacina? Rozmana? Pa ostalo elito...

Bbb12345 (nepreverjen)

Za lukeca si pozabo

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Inat (nepreverjen)

Iz inata bi mogla občina še stojnice postaviti na novi Slovenski ulici pa naj se jebejo ovi v ljubljani. Narod pa bi mogo iti na ulice na küjano vino pa na klobase. Edino tisti opranoglavi sprestrašeni paničari si lejko küjano prek spleta naročijo pa doma sami pijejo.

KOMU VESELJE ? (nepreverjen)

Komunisti in rdeči so zmeraj živeli v njim znani pravljici ljudje pa umirajo, tudi zaradi njih.

skkritikevredno (nepreverjen) Izbor uredništva

Pamet pa taka! Ta sredstva bi bila mnogo bolje izkoriščena, če bi šla za nakup rač .opreme za revnejše družine, kjer otroci delajo za šolo s slabimi , neuporabnimi starimi računalniki in poleg njih tudi nemočni starši izgubljajo živce. Ali pa za dodatno, boljšo zaščitno opremo osebju v DSO-jih, da bi bili bolje zaščiteni in bi manj ogrožali sebe in starejše. A na soboški "občini" sploh kdo kaj razmišlja?!

..... (nepreverjen)

Rejsan ste pacienti tupite ka Corone nega pa tak dale, zakoj pa te ne bi meli lučke . Pravilno ka so lučke ka malo tou tmurno vzdušje razbijejo.

Vaj , (nepreverjen)

skoro 60 gezero posvejtov pa asocoacije na balone ,skoraj tak kak Griswoldovi ,lepo , lepo.

Lotmerk2020 (nepreverjen)

Glavno da sta v košari na dvigalu lučke postavljala dva komunalca en na drugem brez mask.... Najbrž sta bila utrujena... Bojano bo spet skrbelo 😛 krasite za koga?

Jahh (nepreverjen)

Za zdaj za občane, če se bo pa dovolilo prehajanje občin pa tudi za ostale ljudi.

In reply to by Lotmerk2020 (nepreverjen)

za bedaka zgoraj (nepreverjen)

Pa ka zaj, če sta nej mela maske. Eni ste resno že obsedeni s ten tožarjenjon. Verjetno si eden tistih ka sosede zalezuješ in zoveš na policijo gda brez maske scat idejo.

In reply to by Lotmerk2020 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Po 21 uri še svetijo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice