Foto: Jaka Arbutina
Pomemben mejnik v razvoju podjetja Žiher in celotne lesnopredelovalne industrije v Sloveniji.

Podjetje Žiher iz Moškanjcev v občini Gorišnica, ki že štiri desetletja uspešno deluje na področju gradnje v Sloveniji, je pripravilo slovesnost ob otvoritvi novega lesnopredelovalnega centra Žiher les.

Prereza traku se je udeležil tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Najsodobnejši obrat je plod dolgoletnih prizadevanj za trajnostni razvoj, ponazarja njihovo zavezanost k ohranjanju naravnih virov in izboljšanju kakovosti bivanja. 

Pomen nove investicije

Investicija, vredna šest milijonov evrov, ni samo finančni zalogaj, ampak odraža globoko zavezanost Žiherja k trajnostnemu razvoju in vključevanju sodobnih tehnologij v proizvodnjo. 

Kot je povedal direktor podjetja Marko Žiher, center ne predstavlja le napredka v tehnologiji obdelave lesa, temveč je tudi simbol nove ere v podjetništvu, ki stremi k bolj zeleni in trajnostni prihodnosti.

Napredne linije za predelavo hlodovine in proizvodnjo lepljenih nosilcev KVH in BSH omogočajo visoko stopnjo avtomatizacije in natančnost, kar zagotavlja izdelke najvišje kakovosti.

Tehnološke inovacije

Nova tehnologija, vključena v center, omogoča izjemno natančnost pri obdelavi lesa. Avtomatizirana žagarska linija zagotavlja visoko kakovost končnih produktov, ki so izdelani izključno iz slovenskega lesa. 

To je še en korak k doseganju samozadostnosti podjetja na področju surovin.

Energetska samozadostnost

Podjetje je na območju centra postavilo tudi sončno elektrarno velikosti 200 kW, ki bo pripomogla k energetski samozadostnosti in še dodatno zmanjšala okoljski vpliv dejavnosti.

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Preberite še

Starejše novice