Pri prenovi Doma starejših Rakičan spet prihaja do zamika del.

Lani je bila podpisana pogodba za izvedbo prenove matične enote v Rakičanu v vrednosti 13,5 milijona evrov. Prenova naj bi sicer trajala do sredine letošnjega leta, vendar je ta še vedno v teku.  

Preverili smo, v kateri fazi je trenutno prenova doma in kdaj se bodo stanovalci vselili v 'nove' prostore.

Hoblaj s prstom pokazal na veter

Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je za Sobotainfo pojasnil, da so na pristojno ministrstvo poslali predlog za podaljšanje roka izvedbe:

»Gre za predlog izvajalca del, saj so utrpeli škodo v neurju in poplavah, investicija bo vseeno dokončana v letošnjem letu.«

Kot smo poročali julija, je neurje prizadelo gradbišče Doma starejših Rakiča, silovit veter je celo podrl žerjav. 

Kot je takrat povedal Hoblaj, je v neurju najbolj prizadelo predvsem okolico doma, podrlo je velik delež dreves, pa tudi hišico, namenjeno druženju.

Na samem objektu je veter polomil tudi večje število oken, zaradi tega je v teh delih prišlo do zamakanja. Dodatna škoda je nastala tudi s podrtim žerjavom, ki se je zrušil na nov objekt pralnice. 

Prvotni rok izvedbe del do konca septembra

Kljub predlogu podaljšanja direktor Doma starejših Rakičan zagotavlja, da pri sami prenovi ne bo prišlo do zamika bistvenih rokov

Za dodatne informacije o časovnici poteka prenovitvenih del pa smo se obrnili tudi na ministrstvo za solidarnostno prihodnost. 

Kot so pojasnili, ima Dom starejših Rakičan z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti sklenjeno pogodbo o sofinanciranju prenove matične enote Rakičan, v skladu s katero naj bi bila dela zaključena do konca septembra:

»Rok za dokončanje del oziroma dosego kazalnika 30. septembra 2023, rok za pridobitev uporabnega dovoljenja pa 15. decembra 2023

Se bo prenova zavlekla vse do konca decembra?

Potrdili so, da je zavod  na ministrstvo posredoval vlogo za podaljšanje roka izvedbe del in pridobitve uporabnega dovoljenja

Predlog je bil podan zaradi posledic neurja kot tudi posledic poplav, ki so avgusta opustošile številne kraje po Sloveniji, so zapisali. 

Julijsko neurje je neposredno prizadelo območje doma in poškodovalo gradbišče, izvajalec pa je v predlogu za podaljšanje roka za izvedbo navedel tudi nevšečnosti, ki jih je povzročila avgustovska ujma: 

  • dvig podtalnice,
  • poplavljene proizvodne kapacitete podizvajalcev, predvsem stavbnega pohištva. 

Na ministrstvu so nam še razložili, da se bo, v kolikor bo predlog podaljšanja roka sprejet, prenova zavlekla vse do konca leta:

»V skladu z vlogo, ki jo je ministrstvo posredovalo organu upravljanja, je zaprošeni rok za doseganje kazalnika 31. december 2023. Pričakujemo, da bo vlogi Doma starejših Rakičan ugodeno.« 

Komentarji (24)

Stefmokica (ni preverjeno)

Ne hodit blizu z predolgimi prstami ob prenovi Dom Starejših v Rakičanu,drugač bomo morali še dražje plačevat oskrbnino !!!

Stop (ni preverjeno)

Stirati in poiskati druogea izvajalca in stvar rešen

. (ni preverjeno)

Stop ti si pa rejsan strokovnjak.

In reply to by Stop (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

, je zaprošeni rok za doseganje kazalnika 31. december 2023. Seveda, če jih ne bo presenetila zima, kar bo novi razlog za podaljšanje roka, to, da je decembra zima se še ni nikoli zgodilo !
Stop ti si pa rejsan strokovnjak. Ne nisem strokovnjak, sem amater !

In reply to by . (ni preverjeno)

NAKLADalka (ni preverjeno)

Seveda, to se je znalo že pred začetkon prenove,...Kredit za Diano trbej odplačati, za starce se pa itak vsen je.e! Brez ev_ra hotel küjpiti tudi nej slabo! Veter je kriv!!! Norca se delajo! Bo kdo kazensko odgovarjo!?!

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Ti

In reply to by NAKLADalka (ni preverjeno)

!!! (ni preverjeno)

Bilo za cakati, ka pa pelan v pogodbi nega, ka se ne drzijo rokov? Ponavadi so, razen seveda kda je prisotna korupcija in talanje pejnez pod mizo!!!

!!! (ni preverjeno)

Penalov***

In reply to by !!! (ni preverjeno)

Dhdhd (ni preverjeno)

Kelko his in vikendic se je zraven zgradilo?

Lolii (ni preverjeno)

Sto pa se gnesden vikende zida?!

In reply to by Dhdhd (ni preverjeno)

! (ni preverjeno)

Podaljšanje roka je dobro samo za lastnike Diane in poleg še Hoblaj .Duže bodo ljudje v Diani več bo na računu .Vse dobro preračunano

ikedeinnor (ni preverjeno)

Vse dobro preračunano. Starci "kupijo" hotel, "čudežen” dvojec ga proda, vsak zasluži milijonček, pa servus👍

Ms123 (ni preverjeno)

Hoblaj in izvajalec ista mafija.

In reply to by ikedeinnor (ni preverjeno)

Statistik (ni preverjeno)

V resnih okoljih v tem času zgradijo DSO na NOVO!

čarni vrag (ni preverjeno)

Če bi bil žerjav zavarovan ga ne bi podrlo. Pa tudi drugi žerjav bi lahko postavili v nekaj dneh.
Hoblaj je pokazal na veter.
Hoblaj je pokazal kam izgeneva denar.

Capifreshdrink (ni preverjeno)

Ti glih znas kak zerjav podere rajsi tan na delo se skoncentreraj pa njaj telefon ..ce pa si na socialni pa idi po ms malo smeti pobirat nekaj koristnega bo stebe nepa lapas tu gluposti...

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ka si ti mejšaš, levonja? Brigaj se za svojo posrano rit.

In reply to by Capifreshdrink (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Duže se dela več denarja se lahko počrpa

ehbrezveze (ni preverjeno)

da bi ednauk v živlenji se neka napravilo kak trbej pa na rok! Žal nikdar prekleta korupcija.

Cirulecarule (ni preverjeno)

Samo se lejko pitamo ge so kakse zunanje revizije, nekse kontrole, inspekcija..?? ker od prenove dale pejnez nega v ton domi, dug na dug, krivi so pa vsi samo vodstvo nej.. najebe pa srmak oskrbovanec pa delavec! Odnos direktora pa tak grozen.. njega nihce ne kontrolejra?!

IgnoratioIurisNocet (ni preverjeno)

Malo si samo poglednite zunanjost Diane, pa de vam vse jasno, notri sploj nej trbej iti! Seveda, ka je interes, ka se čim duže dela v Rakičani, na "plečih" starcof pa njihovih svojcov,...grrrrrr

Ljubitelj parka (ni preverjeno)

Tej Hoblaj rejdno nekoga "hobla"

naftaš (ni preverjeno)

Ne govori na pamet,mamo imam v dijani pa je čisto zadovoljna.

Bučkoe (ni preverjeno)

V Diani oa oskrbovanci brez klime v teh vročih dneh, le ventilator na hodniku. Pa si predstsvljajte, večina je v pleničkah, trdno kakajo, si predstavljate vonjave, ki se tam širijo? Tako oskrbovancem kot tudi zaposlenim, ki tam delajo za nizko plačo ni lahko. Za ta denar in leto in pol bi lahko zgradili nov dom.

Starejše novice