Težavam, ki jih povzroča vandal z namerno nastavljenimi jeklenimi palicami v koruzi v okolici Gornje Radgone, ni videti konca.

V prejšnjih dneh smo že večkrat poročali o tem, da je vandal v okolici Gornje Radgone z jeklenimi palicami poškodoval že več kot deset kombajnov. Ta številka se še naprej zvišuje.

V torek je bil namreč poškodovan že trinajsti kombajn, lastniku je bilo povzročeno najmanj deset tisoč evrov škode. Kmetje so zato ob koncu s svojimi živci in od pristojnih organov jasno zahtevajo, da najde storilca.

"Da nekdo naredi nekaj takega nekomu je povsem nerazumljivo. Človek se vpraša, če gre za sovraštvo do nekoga. Tudi, če gre, je to nedopustno. Zadeva je na policiji, da tega storilca najde čimprej," pravi Danilo Rihtarič iz Kmetijske zadruge Radgona.

Ročno pregledujejo koruzna polja

Kmetje te dni zaradi, preteklih dogodkov, ročno pregledujejo koruze in iščejo palice iz nerjavečega jekla, ki jih detektorji kovin ne zaznajo. V strahu pred poškodbami lastniki kombajnov enostavno ne želijo več kositi koruze, kmetje pa bodo ostali brez krme in zato že računajo za koliko bodo morali zmanjšati število krav v svojih hlevih.

Do zadnje poškodbe je prišlo v torek, že drugič pa je bil poškodovan kombajn Valnerjevih v Benediktu.

"Tokrat je poškodovalo turbino, nož, kontra nož in drobilec. Škode pa bo ponovno med deset in petnajst tisoč evrov," pravi Emilijan Valner, ki je kombajn po poškodbi popravljal dolgo v noč.

Kot smo že poročali, ga praktično ni kombajna v okolici, ki še ne bi bil poškodovan. Zaradi težav koruza ni več primerna za krmo in silosi, ki stojijo ob kmetijah ne bodo napolnjeni. Posledice bodo vidne tudi v hlevih. Mirko Kaučič, ki ima v hlevu štiristo glav goveda že preračunava koliko bikov bo moral prodati, ker zanje enostavno ne bo imel primerne krme.

"Računamo, da bomo morali zmanjšati število glav goveda in to za kakšnih sto. Pridobiti voluminozno krmo je nemogoče, ker kmetje nimajo silaže," pravi Kaučič.

Sumijo domačina, policija opravila razgovor

Kmetje tako zaradi nepridiprava, ki nastavlja palice, še naprej izgubljajo živce. Ponovno poudarjajo, da so pravico pripravljeni vzeti v svoje roke.

"Enostavno ne moremo delati, imamo pa kredite. To pomeni, da nas nekdo želi uničiti. Toda naj se zaveda, da bomo mi poskušali uničiti njega. Nas je več, on pa je sam," pravi Emilijan Valner.

Policiji za zdaj še ni uspelo najti raziskati primera. Z domačinom, ki ga kmetje sumijo, da nastavlja palice, naj bi po naših informacijah opravili le informativni razgovor.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Bole te tou motali prle de se najšo kakšen šteri de tou napravo indrik. Gnes den je tak ka je puno takšij lidi šteri od dugoga časa ne ve ka bi delo te pa špiči sefele norosti.

10-10-10 (nepreverjen)

proboem ge dolgočasenje. Če kot brezposlena oseba dobiš 402 eura neto (takšen je nov predlog posredovan na vlado), zato da doma sedijo, spijo do 10 ure potem od dolgega časa počnejo neumnosti. ZAkja bi delal za 625eur neto, kot je minimalna plača.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

B.R (nepreverjen)

Kaksi dugi cas budala pa navoscenost...
Zaradi dugoga casa nemres kuco vuzgati hallo..ali..

100-100 (nepreverjen)

Ne ven ka si s ten komentaron ščeu povedati, mi budale mamo fejst duge lajtunge, vi socijalni pametnjakoviči pa mislite ka ste najbole pametni.. Ka tvoj kompjuter nema č, ž , š -ja.

In reply to by B.R (nepreverjen)

Bv (nepreverjen)

Mogoče se zna gdo je, samo mi imamo takše zakone ka je policija nemočna, če bi se to dogajalo v času, Juge, bi že davno bil na golon otoki, pa lejko pravite kar hočete to je dejstvo

btw.. (nepreverjen)

policija je nemočna, isto kak v Kočevji, ali pa je samo nesposobna.

In reply to by Bv (nepreverjen)

metaldetectos.. (nepreverjen)

"iščejo palice iz nerjavečega jekla, ki jih detektorji kovin ne zaznajo. "
To velja samo za tiste poceni detektorje iz hoby programa.. Malo boljši detektor kovin najde tudi takšno vrsto kovine, seveda če imaš znanje.

Detektor (nepreverjen)

Zakaj je pa tale dobil toliko negativnih komentarjev? Tole glede detektorjev je res!

In reply to by metaldetectos.. (nepreverjen)

15-15-15 (nepreverjen)

mogoče zato ker ne razumejo vsebine in se je bojijo, zato potem raje minus. Ali pa zato ker obstaja rešitev, ki je malo dražja, vendar še vedno cenejša kot škoda na kombajnu, vendar jim ni všeč. Mogoče pa zato ker se je izkazala v članku pomanjkljivost glede delovanja detektorjev. kdo bi vedel mišljenja teh volilvcev v bananistanu, ki si že želijo večje plače in boljše življenje, volijo pa vedno enako.

In reply to by Detektor (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Se pravi, da so po tvoje pametnjakovič krivi sami kmetje, ker niso nabavili detektorjev, ki jih ima ameriška vojska.

In reply to by metaldetectos.. (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Tudi jasz se sprašujem, zakaj je človek dobil minuse, ker je povedal resnico. Mogoče so se tisti, ki nimajo znanja prepoznali in mu zato dali minuse. Tipično za slovenistan. Ko nekomu postaviš ogledalo je takoj vik in krik. Še posebej, če pokažeš, da se nekaj lahko naredi na enostaven način, ko drugi govorijo, da se ne more.

In reply to by metaldetectos.. (nepreverjen)

dfsfdassd (nepreverjen)

NESPOSOBNA POLICIJA, SAMO RADARJE ZNAJO ŠE POSTAVLJAT

12 (nepreverjen)

Saj ni res pa je...sramotno dejanje..se bolj pa rezultat iskanja krivca

In reply to by dfsfdassd (nepreverjen)

dfsfdassd (nepreverjen)

KO PA TREBA POMAGAT OBČANOM, PA NI DUHA IN SLUHA O POLICIJI

imajo bolj važ… (nepreverjen)
pusti kombajn (nepreverjen)

pusti mehanizacijo ... naj bo mir ... in delo na roko

ropotalo (nepreverjen)

Privoščim kmetom ,da ga dobijo tega berzvestneža in da ga premlatijo tako da več nikoli ne bo hodil in jedel z svojimi rokami .

12 (nepreverjen)

Naj se ti besede uresnicijo

In reply to by ropotalo (nepreverjen)

Lol lol (nepreverjen)

SPOLH SE NE ZAVEDA DA MU TO DAJE HRANO! BARABA !

Mb78 (nepreverjen)

Jaguar kombajn.
A je v avstriji ze panika ka nede koruze?

ce998 (nepreverjen)

V Claasu in Krone je panike, ker ne morejo več tako hitro dobavljat rezervnih delov. #sarkazemoff.

In reply to by Mb78 (nepreverjen)

purgel (nepreverjen)

vasi den primejo do 100 migrantov, naj jih vključijo v tečaj ročnega dela, kukarco du tej astronauti ži znali trgati

gost25 (nepreverjen)

To počenja Rodetov Frankestein!!!!

slovencelj (nepreverjen)

To počnejo sigurno tisti fanatiki pri doppsu. Oni hočejo kmete uničiti, da bo več ptičev pri nas živelo in se bodo lahko hvalisali koliko ptičev ma slovenija. Boli njih za kmete!

ce998 (nepreverjen)

lahko pa tudi tako:
To počnejo sigurno tisti fanatiki pri podnebnih spremembah, ki sledijo gretenizmu. Oni hočejo kmete uničiti, da bo manj co2 pri nas in se bodo lahko hvalisali koliko manj izpustov co2 ma slovenija. Boli njih za kmete!

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

Varandero (nepreverjen)

Takšen je narod v Gornji Radgoni sami hinavci in delomznezi in oni bife pri Marjanci tam je ves gnoj Radgone pijanci in ona stara ki ima bife kot strašilo pa njena hčerka to so hinavci

testt (nepreverjen)

za 15.000€ pa lejko že delavce rajši plačajo pa se ročno pobere

Landini

Tebe pa da s svojim umazanim gobcem stvar zmelješ.

In reply to by testt (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

In spet ista stara pesem. Na koncu se pričnejo komentatorji obmetavat en drugega, se žalit in vpletat druge ljudi, ki nimajo s ti temo nobene veze. Tipično za slovenske primitivce. Ko jim nekdo vrže kost se glodajo med seboj. Glede tega, ki nastavlja te cevi v koruzo pa samo toliko. To ni navaden vandal. Točno ve, kaj dela. Tudi način postavitve to dokazuje. In seveda ima nek določen motiv. In na točno določenem območju to počne. Tisti, ki tam živijo bi se morda vprašli aj se je dogajalo v preteklosti in komu se je kdo zameril. Vsaka stvar ima svoj vzrok. Nič se ne zgodi slučajno. Ne vem, če policija premore strokovnjake, ki bi določili profil tega, ki to počne? Stvar je malo bolj kompleksna, kot se zdi na pvi pogled. Nekaj bi še povedal pa ne bom, ker mi bodo kmetje nasprotovali.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice