Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je v tokratnem Soboškem ekranu na TV IDEA razkril, kje bodo že v kratkem zabrneli gradbeni stroji in po petkovem obisku ministra Počivalška izpostavil gradnjo pokritega bazena.

Največji projekti letošnjega 30-milijonskega proračuna, ki ga bodo mestni svetniki v drugem branju obravnavali ta četrtek na seji mestnega sveta, se sicer nanašajo na obnovo in gradnjo cestne infrastrukture, a Aleksander Jevšek poudarja, da kljub temu niso zanemarili skrbi za človeka, saj programi sociale, zdravstva, izobraževanja, kulture in športa ostajajo na isti ravni kot lani.

»Ohranjamo tudi pomoč ob rojstvu otroka in za to namenjamo 60.000 evrov, prav tako sredstva za šolske potrebščine prvošolcev, za predšolsko vzgojo pa na letni ravni namenjamo kar 3,4 milijona evrov,« je med drugim izpostavil župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Manj denarja za javne zavode, prvič razpis za obnovo kulturne dediščine

Po prvi obravnavi je zdaj mestna uprava znižala sredstva za javne zavode. »Realno je, da nekateri javni zavodi zaradi covid situacije niso izvajali svojih programov in jih žal tudi v začetku leta ne izvajajo,« je povedal Jevšek in med drugim razkril, da so v drugem branju v proračun dodali predlog, da bi na javnem razpisu dodelili 50.000 evrov za obnovo kulturne dediščine.

Prenova Slomškove ob gradnji Mercatorja in nove stanovanjsko-poslovne stavbe na parkirišču pri avtobusni postaji

V teh dneh se nadaljujejo dela na Kroški ulici, v pripravi pa je že javno naročilo za obnovo ulice Arhitekta Novaka in Staneta Rozmana s krožišči na Gregorčičevi ulici. Prav tako bo obnove v prihodnje deležna Slomškova ulica, a bodo tam dela sledila potekom gradnje novega trgovskega središča Mercator.

»Na območju načrtovane gradnje Mercatorja se bodo predvidoma v prihodnjih tednih pričela rušitvena dela obstoječih objektov in na občini intenzivno sodelujemo z investitorjem pri pridobivanju gradbenega dovoljenja. Hkrati pa se bo v kratkem ob Slomškovi ulici na parkirišču ob avtobusni postaji odprlo gradbišče, kjer bo zrasla precej velika stanovanjsko-poslovna stavba s podzemnimi garažami. Dela bi se lahko pričela že sredi letošnjega leta,« je razkril Jevšek.

Na zimski bazen niso pozabili, a občina sama ne bo zmogla deset milijonske naložbe

Ob petkovem obisku gospodarskega ministra Zdravka Počivalška je beseda tekla predvsem o naložbah v športno infrastrukturo, predvsem na območju Fazanerije, kjer naj bi ob dograditvi stadiona poskrbeli tudi za zimski bazen. 

»Nanj še vedno nismo pozabili, a je to investicija, ki je občina sama ne zmore, saj je vredna od sedem do deset milijonov evrov. Upam, da bo tudi  okviru ukrepov za okrevanje tudi denar za to, da nam država pomaga pri gradnji bazena,« je v pogovoru za TV IDEA še povedal murskosoboški župan.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice