Župan MO Murska Sobota pred mestni svet s predlogom proračuna, ki je težak kar 30 milijonov evrov. Največ sredstev za obnovo in gradnjo cest, a tudi za stanovanja za mlade, socialo, izobraževanje, šport in druga področja.

Prvi letošnji Soboški ekran na osrednji pomurski televiziji TV IDEA je potekal na daljavo in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je na vprašanja odgovarjal iz svoje županske pisarne. Epidemija pa vendarle ni bila ovira za številne naložbe, kot so obnova Slovenske ulice, ki se je zaključila decembra ali rekonstrukcija Kroške ulice, kjer dela še potekajo.

Investicije v proračunu tudi zato, da gospodarstvo ne potone

Mestna občina Murska Sobota tudi letos načrtuje nekaj večjih investicij v občinsko cestno infrastrukturo, ki so predvidene v predlogu letošnjega proračuna. Prva obravnava dokumenta, ki predvideva tudi dodatno zadolžitev za dva milijona evrov, bo na mestnem svetu ta četrtek.

»Gre za rekordni proračun, ki je težak skoraj 30 milijonov in v njem je veliko investicij, ki imajo tudi namen, da gospodarstvo ne potone. Zato je pomembno, da so del proračuna tudi številne investicije,« je povedal župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Ob dokončanju obnove Kroške ulice tako proračun v letošnjem letu predvideva še obnovo Slomškove in Noršinske ulice, ulic Arhitekta Novaka in Staneta Rozmana ter gradnjo kolesarskih poti med Bakovci in Dokležovjem.

Občina bo za mlade kupovala stanovanja

Pol milijona evrov, ki jih bo mestna občina pridobila z zadolževanjem, bo namenjen nakupu stanovanj, ki bodo nato z razpisom oddana v najem mladim družinam. »Kupiti želimo deset stanovanj in skupaj s stanovanjskim skladom nato začeti ta proces. Mislim, da bodo občinski svetniki ta del predloga tudi pripravljeni sprejeti,« poudarja Jevšek, ki je poudaril še, da sredstva za socialo, zdravstvo, izobraževanje, starejše, kulturo in šport ostajajo nespremenjena in vsaj na istem ravni kot prejšnja leta.

V Soboškem ekranu pa preverite še kdaj bi se lahko pričela gradbena dela na vzhodni in zahodni obvoznici, kakšno kolesarsko stezo bo direkcija za ceste zgradila med trgovinama Merkur in Živeks ter zakaj je pomembno, da bo na Gederovski cesti v Černelavcih v prihodnje namesto križišča stalo krožišče.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice