Prenova Kroške ulice v Murski Soboti trenutno miruje. Dela naj bi bila sicer prekinjena zaradi epidemije koronavirusa in slabših vremenskih razmer.

Lani avgusta se je začela celovita ureditev Kroške uice v Murski Soboti, ki je "težka" nekaj več kot 800 tisoč evrov. Dela so potekala dokaj nemoteno, zdaj pa že nekaj časa delovnih strojev na Kroški ulici ni videti. 

Na nas so se v preteklih dneh večkrat obrnili bralke in bralci, ki stanujejo na Kroški ulici in se spraševali kdaj se bodo dela nadaljevala in zakaj že tri mesece "vse stoji". Nezadovoljstva naj bi bilo čedalje več, nekateri so se obrnili tudi na vodilne na soboški občini.

"Komunikacija z občani Kroške poteka dobro, pripombe občanov se rešujejo sproti dogovorno med njimi, izvajalcem, naročnikom in nadzornikom," so nam sporočili iz Mestne občine Murska Sobota. 

Včeraj začeli z manjšimi deli

Iz občine so nam prav tako sporočili, da naj bi se dela ponovno nadaljevala včeraj. Nekaj manjših se je očitno res začelo, a za zdaj na Kroški ulici namreč nismo zasledili nobene gradbene mehanizacije, zato so se mnogi še vedno spraševali, ali se stvari premikajo. Do zamude in prekinitve del naj bi sicer prišlo tudi zaradi epidemije koronavirusa.

"Dela so bila začasno prekinjena zaradi epidemije koronavirusa, pretežno pa zaradi nizkih temperatur za izvajanje določenih del. Izvesti je potrebno še določene prilagoditve za potrebe asfaltiranja pločnika in kolesarske steze, izvesti taktilne označbe, lokalne sanacije in višinske prilagoditve ceste, izvesti rezkanje celotnega cestišča (zgornje plasti) ter asfaltiranje pločnikov, kolesarskih stez in cestišča, dokončno urediti zelenice, postaviti manjkajočo urbano opremo".

Pri izvajanju del na Kroški ulici se je pojavilo tudi nekaj nepredvidenih in dodatnih del, ki so več ali manj posledica neujemanja katastrov GJI z dejansko izvedenim stanjem v naravi, nadalje zaradi določenih okoliščin, ki pred odkopom niso bile znane.

"Izvesti je bilo potrebno obnovo vodovoda na celotni trasi in ne samo v delu, kot je bila prvotno predvidena s projektno dokumetacijo, prav tako so potrebne dodatne lokalne sanacije cestišča z zamenjavo celotnih asfaltnih slojev in podlage, ker se je šele v fazi izvajanja del  ugotovila nezadostna nosilnost in neustrezna sestava podlage. Vrednost vseh teh del je ocenjena na 93.310 evrov".

Spomnimo...

Čeprav se je za posel na Kroški ulici potegovalo več domačih podjetij, je z najugodnejšo ponudbo uspelo manjše ljubljansko inženiring podjetje PROHAUS d.o.o. v lasti Klemna Zajca, ki je ponudbo oddalo skupaj s podjetjem HIP Plus v lasti Lada Babnika. Kot lahko vidimo iz javnih evidenc, je za podjetje PROHAUS obnova Kroške ulice v Murski Soboti eden večjih projektov doslej, podjetje se je namreč aktivneje pričelo ukvarjati z gradbenimi projekti leta 2018. 

Najugodnejša ponudba, potem pa aneks 

Podjetje je uspelo z najugodnejšo ponudbo, od drugega najugodnejša izvajalca je bil ugodnejši za 27 tisočakov. Župan Aleksander Jevšek je nato pred časom z izvajalcem podpisal aneks za nepredvidena in dodatna dela v višini 93.000 evrov, ki smo jih omenili zgoraj. Rok za dokončanje projekta po pogodbi pa je 30. april.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

SOBOTAINFO Z NACELOM VECNEGA STUDENTA! KA PA FLANCATE IN BLUZITE IN NOSITE CORONO NAPREJ....
A SE V MRAZU ASFALTIRA?????!!!!

Ko ro na (nepreverjen)

Tej so zaradi korone nej mogli ceste delati, pomgrad je pa v centri varaša v ton časi celi blok gor postavo.

RealistA (nepreverjen)

Pri nas se vse dela kak Noe barko, na konci pa še kvalitete nega! Glavno ka se dela, za par lejt pa ponovno delo, ka se popravla,....

POTNIK (nepreverjen)

To ni cesta, to je malo širša potka. Sicer so pa spet v igri aneksi, nekomu je premalo padlo v žep.

Katebriga1 (nepreverjen)

Rau se sigurno penzioniste bunijo ka nemajo drugoga dela

Karl Marx (nepreverjen)

Dela so se prekinila zaradi epidemije koronavirusa ?! Kakšen vic stoletja. Te gda je bila epidemija najvejkša so delali, zdaj gda pa je okužb destkrat menje, zdaj je pa njin epidemija. V toj jebenoj Sloveniji vsi lasžejo kak srake, mij smo država v šteroj je LAŽ dobijla domovinsko pravico. Lažejo nan vsi, laže nan predsednik države, laže nan predsednik vlade, lažejo ministri, lažejo poslanci, laže policija, lažejo inšpekcije, lažejo občinari, lažejo šolniki, lažejo profesori, laže cejla Slovenija. Slovenija je ena sama laž, laž, laž in laž.

Neko (nepreverjen)

Skratka lažejo lidge, ka te ka se naštel, so nej z amerike prišle. Lidge so politika, politika so lidge. Kda de tou v Sloveniji razumljivo, te de se mogouče kaj spremejnilo. Razlika je edino, ka tiste na večjeh položajeh lažejo pa kradnejo večje stvari, tisti na menjšon pa male.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Nemre fkradnoti večje stavri, če jim ta večji vse pobere, ostanejo drobtinice.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Sobočanec123 (nepreverjen)

Največja sramota je da tak kratki odsek ceste v Avstriji in Nemčiji naredijo v tednu dni. In to z vso infrastrukturo pod cestiščem. Tu se gre za pranje denarja kot pri vseh občinskih poslih. A se kdo še spomni krožišča pri Petrolu, zraven Mure, kjer so cestišče najmanj trikrat položili in ga odstranili samo zato, da so nabijali ceno in upravičevali leto dni za izgradnjo krožišča.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

xyz123 (nepreverjen)

Pri taki količini denarja bi lahko vsaj naredili uporabno kolesarsko stezo, ne pa da spet delajo skakalnice.

Nevtralno (nepreverjen)

Točno bi lahko razširili cesto in jo označili za kolesarsko. Bi bila ista višina. Imamo pa vsaj to in upam da ne bo stalno zaparkirana kolesarska

In reply to by xyz123 (nepreverjen)

Gost89 (nepreverjen)

Cejlo epidemijo so Slovensko ulico delali, a zdaj ste vi našli pravi izgovor...

Vaše ime .... (nepreverjen)

Tam je bil resen izvajalec.

In reply to by Gost89 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Tu na cankarjevi, kak so delali na zadnje so napravli novi jašek, kda priletijo tovornjaki se hiša strousi večkrat na dan, ka popijzdiš.

mučačos (nepreverjen)

V texasi pravijo ka je boukše.

Becak M. (nepreverjen)

Delajo kak Babilonci, za nagrado pa še aneks dobijo. Mi pa tak nej jasno, zakoj to domačini ne delajo.

Forint (nepreverjen)

Na taligaj jin je gumi počo, kak to ne razmite?

čarni vrag (nepreverjen)

Pravi stručnjaki so naši občinari. Delo so dali najcenejšomi, ki je začno delati leta 2018. Reference nikakve. Verjetno šef z vkup nalovljenimi Bosanci. Ker je dal slabo ceno, de izsiljeval z avansi, kak je že navada. Od takšne firme pričakovati kvalitetno izvedeno delo je skrajno naivno. Mogoče še kakšen aneks za 100.000 Evrov, drugače de tak kak je še dve leti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice