Slika je simbolična.
Dela na pomurski avtocesti na relaciji Murska Sobota – Vučja vas in obratno, vedno bolj spravljajo voznike v slabo voljo. Preverili smo, do kdaj bodo potekala dela.

Kot smo že poročali, so se dela na pomurski avtocesti v mesecu septembru preselila na nasprotni vozni pas.

Izvajalca del sta Pomgrad in VOC Celje, vrednost pa znaša dobrih 12.715.658 evrov (brez DDV).

Po prvotnih načrtih naj bi bila dela končana do novembra

Po prvotnih informacijah Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, naj bi bila dela na tem odseku končana do začetka meseca novembra. Zato smo sedaj spet preverili, kdaj lahko pričakujemo konec del.

»Dela so v zaključni fazi, vgrajene pa so že vse asfaltne plasti. Trenutno se izvajajo še ureditve bankin, humuziranje brežin in nameščanje prometne opreme. Zaradi del je zaprta polovica avtoceste in smerno vozišče proti Lendavi, promet pa poteka dvosmerno po drugi, že obnovljeni polovici avtoceste«, pravijo pri Darsu.

Kdaj lahko pričakujemo odprtje?

Vožnja trenutno poteka po polovici avtoceste, in sicer po enem pasu v vsako smer vožnje. Zaprt je tudi priključek Vučja vas proti Lendavi.

»Taka prometna ureditev bo predvidoma do 19. novembra, potem pa bo promet stekel po obeh polovicah avtoceste. Zaradi zaključnih del bosta predvidoma do 23. novembra na obeh polovicah avtoceste zaprta prehitevalna pasova. Takrat bo promet potekal le po voznih pasovih«, pojasni Dars.

Odstranitev delovne zapore je v celoti predvidena 23. novembra 2021.

Zakaj so se dela podaljšala?

Dela na pomurski avtocesti naj bi tako bila končana do konca tega meseca.

»Do manjših zamud je prišlo zaradi zamika jesenske dobave dilatacij iz tujine. Ker pa bodo za dva objekta dilatacije dobavljene šele spomladi, se bodo ta dela prestavila na pomlad naslednje leto«, še dodajo na Darsu. 

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mikec (nepreverjen)

Torej spomladi spet lahko pričakujemo zaprtje avtoceste. Če se prav spomnim, je enako bilo pri prejšnji obnovi, nekaj mesecev nazaj. Zaradi diletacij (ali diletantov - nisem siguren) se je prenova začela še 1x.

GostJ (nepreverjen)

To je dan najlepših sanj.

MercurY (nepreverjen)

In zakaj niso dilatacij nabavili ko so prenavljali prvi del? Šlamparija, upam da so predvidene kazni ker to zapiranje je ogrožanje normalnega poteka prometnega življenja.

pozorni (nepreverjen)

Proklete dilatacije in tajkunske naveze. Ka se spravlate neka delat če nemate materiala. Ka mo se skauz vozili po nekše omejitvaj , če glij smo že dvej lete vnaprej plačale normalno vožnjo po ton avtocestnon hibride. Falij ešče marsikaj, tüde deli asfalta, odbojne ograje,smernike, ešče neka štemajo na enon premostitvenon objekte. Zavlekla so se pa dela zatau, če je malo rosica kapala ji več po cejloj trase nej bilo. Vej so pa plačani za delo v oteženi vremenske razmeraj, lejko pa bi si za doktore šli pa bi pouleg masne plače ešče masne koronske dodatke dobijvale. nej ka so za cestare šli.

rtgrtgrth (nepreverjen)

Nemreš vrvati spravijo se delat brez materiala. Gor štemajo maust na dilatacijah 2 mesca ka se delavci še v spanji trausijo in zdaj do nazaj zbetonejrali pa drujgo leto pa gor štemali. Rejsan nas vsi majo za norca.

katastrofa (nepreverjen)

ZAHTEVAJMO DA SE CENA VINJET 50% SPUSTI OB 1/2 ZAPRTJU AC ZARADI “PRENOV” PA PIKOLA LETNO VINJETO MAM DA SE VOZIM 60 OD MURSKE NAPREJ

Aero1 (nepreverjen)

Kelko se gor rova po toj hitri cesti, bi že zdavnaj lejko napravili odstavni pas. Mogoče leta 2030.

krobikar1

Po sistemi "kak Noe barko" se pri nas dela,...z malo razliko! Zaj mamo najsodobnejše materiale, tehniko,....samo ka se baše v žepe!

Delta Force (nepreverjen)

O dodatnih aneksih ne duha ne sluha! Se mogoče motim?

anton77 (nepreverjen)

Postavili svetovni rekord v prenavlanji par metrof avtoceste.... Popougnejvi, sobote, nedele, svejtki.... enga človeka nindri..... Varnost in pretočnost prometa????? Ne briga nikoga, zatou ka smo "Pomurje", pa itak ešče nemamo elektrike pa vodej v kučaj.... V Lublani bi takša prenova trajala mejsec pa pol...... Gnide slovenačke!!!!

vrag od vraga (nepreverjen)

Nekam dolgo je ta avtocesta vzdržala brez popravila.

Xxxx (nepreverjen)

Ovadbe so že spisane....proračun oškodovan za nekaj miljonov eur.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice