Že meseca julija so stekla obsežnejša dela na pomurski avtocesti na odseku med Vučjo vasjo in Mursko Soboto. Dela bodo zaključena predvidoma do novembra.

Obnova zajema dobrih šest kilometrov cestišča na obeh polovicah avtoceste ter objektov na tamkajšnji trasi. Ob tem bo saniran tudi avtocesti priključek Vučja vas. 

Izvajalca del sta Pomgrad in VOC Celje, vrednost pa znaša 12.715.658,20 evrov (brez DDV).

Ureditev avtocestnega priključka Vučja vas

Poleg trase avtoceste bo v celoti obnovljen tudi avtocestni priključek Vučja vas.

»Jutri, 24. septembra, se bo v popoldanskih urah za promet odprl priključek Vučja vas proti Mariboru, torej izvoz iz avtoceste in uvoz nanjo v tej smeri.

Hkrati pa se bo zaprl priključek Vučja vas proti Murski Soboti (uvoz in izvoz v tej smeri)«, so za Sobotainfo sporočili iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS).

Ob tem na Darsu še izpostavijo, da bo obvoz voden čez priključek Murska Sobota oziroma Sveti Jurij ob Ščavnici

Kako bo potekal promet ob preselitvi zapore?

»Promet se bo preusmeril na že obnovljeno polovico avtoceste proti Mariboru, kjer bo potekal po enem pasu v vsako smer vožnje«, dodajajo na Darsu.

Vozila, ki prihajajo iz smeri Maribora proti Murski Soboti bodo lahko avtocesto zapustila le čez priključek Murska Sobota ali Sveti Jurij ob Ščavnici, izvoz z avtoceste pa ne bo mogoč na priključku Vučja vas.

»Prav tako se vozila na priključku Vučja vas ne bodo mogla vključevati iz regionalne ceste Vučja vas - Križevci na avtocesto v smeri Murske Sobote (Lendave), ampak le čez priključka Murska Sobota ali  Sveti Jurij ob Ščavnici«, še pojasnjujejo na Darsu.

Ves promet bo potekal dvosmerno na smernem vozišču avtoceste proti Mariboru.

Dela tudi na uvozu Cerkvenjak proti Murski Soboti

Na Darsu še dodajo, da bo zaradi preplastitve poškodovanega dela vozišča na uvoznem kraku priključka proti Mariboru prav tako jutri, 24. septembra predvidoma med 7. in 16. uro na tem priključku Cerkvenjak, zaprt uvoz na avtocesto proti Mariboru.

Obvoz bo urejen čez bližnji priključek Sveta Trojica. 

Iz Darsa še sporočajo, da dela potekajo v okviru zastavljene časovnice

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)

ZAKAJ MEDIJI NE PREVERITE SMISELNOST TEGA SANIRANJA?
SAMO DA DARS PORABI DENAR!
KO GLEDAM DEMONTAZO ODBOJNE OGRAJE V SUPER STANJU IN NAMESTITEV NOVE MI GRE NA BRUHANJE!!!

KORONČKA (nepreverjen)

BRAVO, realno, TO PA JE KOMENTAT NA MESTU, MISLIM DA SE MARSIGDO STRINJA DA SE V SLO. NAREDI TOLIKO NEUMNOSTI KOT NIKJER V EVROPI.
AMPAK PRI VSAKEM TAKEM PROJEKTU PAČ KAPNE KAK EVERČEK NA PRIVAT RAČUNE.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Autobahn (nepreverjen)

Tu mene je slabo kda glejdan sako leto tej predelave tej nase srmašne hitre ceste, kda skoz delajo pa tan ge je asvalt bil najbaukse pa najlepse, saki den se vozen pa mi nikdar nede jasno ka pa zakoj delajo.

Meretseger (nepreverjen)

A Pomgrad je zraven?
Sedaj pa mi je že bolj jasno, zakaj se obnavlja nepošodovano cestišče, skoraj nove zaščitne ograje, uvoz, ki mu nič ne manjka, in še, in še, in še…
Me prav zanima, koliko penalov bodo plačali za skoraj eno mesečno zamudo (rok za dokončaje prvega dela je bil 1. September, vir: Sramotainfo).

nekdo_nekdo (nepreverjen)

Ta dela delajo zelo počasi. To vidi vsak, ki se vozi mimo. Dostikrat nobenega delavca. Katastrofa in korupcija. Predolgo trajajo take obnove.

Starejše novice