Za prvoligaši je pet odigranih krogov, še v jesenskem delu prvenstva pa naj bi na Fazaneriji odigrali tudi prvo tekmo pod "umetnim soncem". Se bo to res zgodilo?

Ljubitelji nogometa na ravnici, predvsem tisti, ki spremljajo soboško Muro že z nestrpnostjo pričakujejo, da bodo črno-beli odigrali svojo premierno tekmo na Fazaneriji pod reflektorji. Aktivnosti so stekle, preverili pa smo, kako daleč so dejansko.

Pred nekaj več kot dvema tednoma, natančneje 6. avgusta je potekalo odpiranje ponudb za štiri različne sklope, potrebne za to, da bodo reflektorji na Fazaneriji lahko postavljeni. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi bil rok za pritožbe do včeraj, 20. avgusta, a temu ni more biti tako. Preprosto zato, ker izvajalci, razen za prvi sklop, še niso znani.

Prvi sklop je, po javno dostopnih podatkih, oddan podjetju Pomgrad, ki bo poskrbelo za gradbeno obrtniška dela, kot izhaja iz dokumenta pa bo vrednost del znašala 175.166,17 evrov z DDV. Podjetje Pomgrad je bilo tudi edino, ki je oddalo ponudbo za prvi sklop.

Ostanejo nam torej še trije sklopi, in sicer "stebri", "elektro inštalacije" in svetila. Odločitev o tem, komu oddati te sklope pa ne bo tako enostavno. 

"Za drugi sklop sta oddani dve ponudbi, za tretjega tri in za četrti sklop štiri ponudbe. Sedaj je potrebno preveriti vso dokumentacijo, in na podlagi tega bo potem izbran ponudnik. Vse to z namenom zagotavljanja konkurenčnosti," nam je povedal Dušan Hauko iz Mestne občine Murska Sobota, ki točnega roka, kdaj naj bi bila vsa dokumentacija pregledana, ni znal povedati.

Reflektorje bodo lahko nadgradili

Veliko vprašanj se pojavlja v zvezi s tem, kakšna bo moč osvetljave na Fazaneriji, kriteriji UEFE so namreč takšni, da je za igranje tekem v tretjem in četrtem predkrogu kvalifikacij za evropska tekmovanja potrebni 1200 oziroma 1400 luxov. Reflektorji, ki bodo postavljeni na Fazaneriji bodo v začetku igrišče osvetljevali z 800 luxi, kot je tudi zapisano v projektni dokumentaciji, kar je dovolj za tekme Prve slovenske nogometne lige in prva dva predkroga kvalifikacij za evropska tekmovanja.

"Vedeti je potrebno, da bomo reflektorje po potrebi lahko nadgrajevali. Vse po vrsti, gradbeno dovoljenje, konstrukcija, elektroinštalacije in tako naprej bo pripravljeno za 1400 luxov. V praksi to pomeni, da se lahko reflektorji po potrebi nadgradijo. Veliko ljudi zmotno misli, da bo to pomenilo dodatna dela okrog samih reflektorjev, na tleh in tako naprej. Temu ni tako. Edina dela, ki bi v tem primeru potekala je samo nadgradnja svetil".

MH ali LED svetilke?

Tema, ki je na tem mestu tudi velikokrat prisotna je tudi ali uporabiti MH svetilke, ali svetilke z LED svetlobnimi viri. V dotičnem primeru bi se investicija, ob uporabi LED svetilk skorajda podvojila.

"Razlika v investiciji bi bila precejšnja, saj bi bile LED svetilke približno za 80 odstotkov dražje, kar pa si trenutno ne moremo privoščiti. Smo omejeni z višino investicije in korekcije niso možne".

Bo prva tekma pod reflektorji še letos?

Iz razpisne dokumentacije je razvidno, da je rok za dokončanje del različen:

  • gradbeno obrtniška dela (rok je 40 koledarskih dni od podpisa pogodbe)
  • stebri (rok je 70 koledarskih dni od podpisa pogodbe)
  • elektro inštalacije (90  koledarskih dni od podpisa pogodbe)
  • svetila (rok je 70 koledarskih dni od podpisa pogodbe)

V praksi to pomeni, da naj bi bila dela najkasneje opravljena tri mesece po podpisu pogodbe. Kot kaže se začenja bitka s časom, ki bo dala odgovor na to, ali se bo na Fazaneriji letos že igralo v nočnem terminu, ali bo premiera prestavljena na pomlad.

S spleta

Komentarji (67)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
m+s (nepreverjen)

Glavna tribuna, ki je predaleč od igralne površine sega do polovice igrišča, edinstven primer v Evropi, na sliki se vidi kako to izgleda, raje to popravite in uredite, pote sanjajte reflektorje, pa tudi tv prenosi tekem iz stadiona so katastrofalni, ker snemalci nimajo pogojev za kvaliteno prenašanje tekem.

co to je (nepreverjen)

ja občinaaaaaa...na to bi morali misliti že v 2.ligi(kamermani preklinjajo) češ da še na madžarskem so boljši pogoji.

In reply to by m+s (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Saj... že pregovor pravi: "Najprej štalca, potem kravca!"

In reply to by m+s (nepreverjen)

S M (nepreverjen)

Ta prvi ( M-S ) komentar je na mestu je gospod vse povedal sem pa mislil da v Prekmurju tega ne vidite , ali vsaj nekdo je vendarle to opazil. Vodilni v klubu pa bi ja morali vedet, kaj z njihovim objektom ni v redu. Tudi prenosi tekem iz fazanarije so precej smešni. V Ljubljani me vprašajo a je kaj narobe z vami v Prekmurju ,glede tega športnega objekta.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Človek je super vse to opisal. Tudi sam sem pred leti, lani in letos pisal o tem. Rezultat tega mojega pisanja: veliko minusov, brisanje mojih komentarjev, na koncu blokiranje in onemogočen dostop do portala. Ta stadion je sramota za Soboto in Prekmurje. Najprej to sramoto odpravite, potem pa razmišljajte o reflektorjih!!!

In reply to by S M (nepreverjen)

bossman (nepreverjen)

Bogme smejšno zgleda te stadion

xdghsd (nepreverjen)

Redko kdaj kaj komentiram in pisem pod clanke na tem portalu, tokrat pa vseeno nekaj o Muri, komentarjih ipd.

Nivo komentiranja na tej strani je cisto na dnu. Od sto komentarjev je mogoce pet taksnih, ki si zasluzijo, da jim recemo komentar. Vse ostalo so prepucavanja in zalitve - na meji kazenskega pregona. To kar je pomurec je sedaj postala sobotainfo. To je enostavno skoda časa za branje, do izraza pa potem ne pride niti teh pet dobrih komentarjev ali pa kritik (dobrih in slabih).

Kar sam pogresam je nek strokoven forum o Muri, nekaj takega kot je vcasih imela stara murina spletna stran. To lahko klub smatra kot kritiko, da ne zna zato poskrbeti in zato se na drugih krajih pojavljajo taki komentarji kot jih lahko tukaj beremo. Kritika leti tudi klubu glede azurnosti vsebin na spletni strani in socialnih omrezjih. Pogresam uradne clanke kluba, kaksne zanimivosti, intervjuje, izjave igralcev ipd. Tega ni. Nekaj se najde na sobotainfo ampak to so clanki v stilu spletne izdaje ekipe. Pomurec je pa itak dno dna, nic novega samo prepisovanje novic. Ampak ok, ni to tema.

Kar se tice stadiona. Vsaka soboska oblast poskusa nekaj narediti na stadionu. Ena streho, druga tribuno, tretja reflektorje ... Zato pa imamo to kar imamo. Nedodelan stadion, ki izgleda smesno. Namesto, da bi se stadiona lotili kot celote, zagotovili sredstva ( tudi evropska) in ga naredili tako kot je treba za nadaljnih x let. Glede na to, da smo ocitno obsojeni na stadion po delih, je naslednja zelo zelo nujna zadeva sanacija igralne povrsine. Te mislim da nobeden ni menjal ze trideset let. Kako izgleda trava je skoda izgubljati besed. Avgusta se nikoli nismo imeli take slabe igralne povrsine. Kaj bo sele oktobra in novembra. Njiva. Ko jo boste popravljali pa jo nujno preselite k glavni tribuni.

Naslednja zadeva so semaforji. V nedeljo sem bil na tekmi na juzni tribuni in nisem vedel katera minuta tekme je, koliko je se do konca ipd. Na severu ne dela semafor, telefona pa nisem imel s sabo ker sem prisel gledat tekmo ne telefon. Dokler to ne uredite predlagam, da vrnete stari semafor. O pomanjkljivostih (ozvocenje, vhod pri Ledavi ...) bi lahko se nasteval pa ne bom ker bom predolg.

Kar se tice ostalih klubov je zadeva zalo podobna. Nafta, ki jo nekateri tako opevate ima recimo tribuno in igrisce tako postavljeno, da se z glavne tribune sploh ne vidi avt linije in kornerskih zastavic ob tej glavni tribuni. Torej ne vidis celo igrisce. In se in se.

Ker zadeve v pomurskem nogometu kolikor toliko poznam lahko recem, da je kljub pomankljivostim Mura po organizaciji in ustroju se vedno dalec pred vsemi v Pomurju. In to je realnost, ki nekaterim je nekaterim pa ni vsec.

ges2 (nepreverjen)

tej reflektore so itak ta vrženi pejnez za par lolekof, ka je dale od fuzbala še nej prišlo ;)

čarenžute (nepreverjen)

stadion trbej resno dokončati, povezati glavno pa sever, menjati sedeže in pa premeknote travo bliže

kak drujgo pa glede na to ka mura predstavla, kelko gledalcov ma je zaden čas, ka dobijmo kakšoga sponzora iz lublane od teh podjetij, kera so ''naša'' - državna, zakoi nebi en petrol oz telekom mogel biti sponzor mure, zakoj more vse lublana pobrati.

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Telekom in Petrol se s takimi slabimi klubi ne ukvarjata. Za prvi del komentarja pa velik plus.

In reply to by čarenžute (nepreverjen)

kintroba (nepreverjen)

vsi tak na velko opevate to razdaljo glavne tribune od igrišča. se strinjan ka je stadion nej dokončane, pa vse skup smejšno v vijde. semafor, ja velka komedija, pripelale so ga s Kranjske Gore, star je že več kak 20 lejt, itak ka neje pirmeren za takše namen(koristo se je za beleženje časa, rezultatov). ka idemo dale, kak daleč ma stadion v Nove Gorice kraj tribuno? velenje? krško? triglav? kak smešen je stadion v Celje(vsaka tribuno je svoj stil)??če van je to daleč najslabše stadion v 1.lige, ste še očitno drugeh stadionov sploj nej vidle(na slike, v videi), ka v živo sploj nemo gučo

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Do Maribora ni daleč. Pojdi tja in si Ljudski vrt poglej!!! Nej pa to siromaštvo v Soboti, ki je puno pejnez požrlo, človek se pa za glavo prime, ko to vidi. Trezen seveda, pijan pa tega tak ne vidi.

In reply to by kintroba (nepreverjen)

Gostkmetija (nepreverjen)

Reflektor je na prvi tekmi se delal te pa je zoga zletela v njega in od te je fuc. Isto je ozvocenje slabo. Pa F sektor ne davlejo v prodajo, nvn zakoj nej. Ka te na pol prazen? Pa deca murina gor sidijo? gledalci ka placuvlejo pa financerajo klub iz vstopnic pa nemrejo tan sideti

In reply to by kintroba (nepreverjen)

Gorila (nepreverjen)

Naši nogometaši bodo pod novimi reflektorji zablesteli v vsem svojem sjaju! Samo Mura iź Sobote!

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Nej, da bi oni prej v drugi ligi bili kak bodo reflektorji zagoreli!!!

In reply to by Gorila (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Škodljivci pa majo čunto za glodanje.

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Poglej raje kakšno igrišče imate!!! Kot njivo in ne kot stadion za prvo ligo. Če nimate denarja za vzdrževanje igrišča kaj se potem v prvo ligo silite!!! Sirotinje!!! TEJ TRIBUNE SO PA TAK ZA TISTO ODDAJO SAJ NI RES ... PA JE!!!

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Samo glodaj tou čunto, samo pazi na zobej.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

gerebere (nepreverjen)

ne razmin pa sem navijč Mure ali ka morajo gostje (navijaška skupina) biti na vručini ali v dežju na vzhodni tribuni....tou nega nindri v 1.slo ligi....tak žmetno je par plošč gor zašrajfati?!....pa če ideš na severno tribuno lejčeš slalom gor pa doj po glavni tribuni do severne---katastrofa---nesposobnost zrihtati infrastukturo pa ste meli par mejscof časa

Irina (nepreverjen)

Nega nindre? Ti sploh spremljaš 1 ligo? Te mi pa razloži ge je plac za gostujočo navijaško skupino v Celju, Gorici, Kidričevem, Velenju, Kranju? Če me spomin ne vara so razen MB in Olimpije vsepovsod brez strehe.

In reply to by gerebere (nepreverjen)

lalaba (nepreverjen)

pa ka do severno pa glavno povezuvali? zato ka de na treh tekmaj pun stadion? ovak pa 2-3 jurje folga, tak kak je...pokrite tribune ne kostajo 1 evro, ka be sli to delat. be pa bilou fajn ja.
igrisce prote glavnoj...ka ste se razvadili evropskih tekem, kere klubi zidajo po angleskon formati? lejko ste srecni ka se steze okoule nega kak majo eni evropski klubi...
mura je komaj v 1. ligi, bori se za obstanek(prvotna zelja in cilj), vi bi pa ze mele stadion kak MB, keri se more brigati tudi za evropske tekme in tisti nivo.
najboukse ka naredijo "nouvi" stadion, te do se pa med 1. pa 2. ligo sako leto menjavali. prvo naj malo rezultati pridejo, ka do konstantni, pa te lejko o stadioni brodijo/te.

S M (nepreverjen)

Ali imajo kje pol glavne tribune ? V Prekmurju imajo samo Lendavćani in Beltinci urejeno tribuno Vsi ostali nižjeligaši kateri imajo ( tribunico ) imajo v stilu Mure seveda omenjam Prekmurje ker v ostalem delu SLO takih smešnic ni.

kintroba (nepreverjen)

ti sploj znaš kak je glavna tribuna v starej časaj v zglednola? zaj je pač samo skup povezana s staro južno. si se sploj kdaj pogledno stadion v CELJE? si sploj kda biu tan? kak če be različne lego kocke skup sklau. ka se hapiš z mađarsken pa markečin stadionon? ena stran tribuna, pa to je to..

In reply to by S M (nepreverjen)

Trg (nepreverjen)

@S M Prvo kak prvo, si bil zadnje čase v Beltincaj na stadione? Tista tribuna je daleč od porihtane. Od ove kabine, v keroj bi naj bilij novinari, do streje, ker ci ide dež, pa sidijš v zadnjih par vrstaj si cejli moker. Ka ne omenjamo v Beltincaj še slačilnic.
Te dale, Nafta. Kak je že en omeno, či sidijs na novinarskon mesti se moreš v nagijbati či ščejš viditi korner oz tisti del igrišča. Tribuna je pa sama po sebi premala za kakšni večji nivo tekmovanja.
Dale, cejla Slovenija se čujdi kak je lejko telko dobrih stadionov v Prekmurji. Od Bakovec, Odranec, Gančan, pa tak dale. Idi malo na tekme tretje lige zahod, center pa sever. Kelko se jih lejko pohvali s takšnin stadionon (seveda za tej nivo tekmovanja)? Niti tribun nemajo, či glij, se je v zadnjon leti kar fajn popravilo glede toga tuj v ostaloj Sloveniji.

gerebere (nepreverjen)

tak je !!!! realno povejdano!!!!!

In reply to by Trg (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

za take neumnosti imajo peneze,, da bi pa otrokom kupili zvezke in knjige pa ne,,,Gamad fuknjena,,,samo za glasove na volitvah jim ide

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Navijači Mure, bodite pošteni enkrat v življenju in priznajte, da so te tribune " čisto mimo ", da je sramota za prvo ligo to igrišče ( travnata površina, oddaljenost od tribun ), sramotni pogoji za TV prenose, ... Pa še kaj bi se našlo. Namesto, da bi to najprej poštimali, se silite z nekimi dragimi reflektorji!!! Če nimate strokovnjakov za take stvari, pojdite v Maribor in jih od tam pripeljite. Če nimate denarja za prvo ligo, ostanite v drugi ligi in se ne silite tja, kjer vam ni mesto!!!

aëiöu (nepreverjen)

čas bi bil, ka zamenjajo škrtajoče, 20 let stare zvočnike za nekaj bolj spodobnega in sodobnega. Pa dokler ne morejo usposobiti enega od dveh LCD prikazovalnikov, se naj drugega sploh ne lotevajo. Kdor kupuje poceni, kupuje dvakrat

icterus (nepreverjen)

Resan je, ka bi se marsikaj moralo dati urediti. Ampak to, kar eni pišete je smejšno.
Smejšno je, ka se vas je zaj najšlo ene par bacilov, keri pišete kak ma mura slabo ovo, kak ma tisto ; samo za to ker ne marate kluba.
Tribuna? Pa tak je od nekdaj ?! Kda so bili 3. v prvi ligi je bilo isto, ali nej? Te je bilo vse super? Te ste bili eni tiho? Kda so v kvalifikacijaj za Ligo Europa izločili CSKA Sofio; stadion z reflektori, 30 000 sedeži, na igrišči pa so marjetice rasle, te ste bili tiho?
Gejo stadioni v prvi ligi ka so dosta slabši, ka ne omenjan še huje: več kak na tričetrt prazni. Poglednite si Stožice. 16 000 mest, na stadioni pa jih je ob rednih tekmah (z izjemo derbija z MB) okoli 1000. Pa nej samo v Sloveniji.
Rajši man stvari kak so, pa ka je špil dober, pa ka so tribune pune.
Eni ste pa tak nevoščljivi, ka bi fazanerijo preobrazili v je*eni Wembley, na stadioni pa ste bili vse skuper 2krat, pa še to pri šanki.
Pa še to; Kelko pejnaz se vloži v fuzbal v Lendavi pa kelko prinas? Kelko znan je Madžarska vlada vložila nwn kelko pejnaz v razvoj nogometnoga centra v Lendavi.
Nemrete biti enok ponosni na klub, keri zastopa našo pokrajino?
Najbole ste glasni tisti, keri sploj ne odite na Fazanerijo. Zadržite bacilske komentare za sebe. Te klub neje Manchester City, nej PSG, ka bi se izživljali pa na novo zgradili stadion.
To je Mura. Klub za kerin stojimo navadni lidje. Prekmurci.
Od 1. medobčinske pa do 1. lige, so lidje trdo delali ka so stvari kak so.
IN NAJ SE POJE IN NAJ SE SLIŠI <3

Rdeča zvezda (nepreverjen)

To, kar ti pišeš ni smešno, temveč je ŽALOSTNO!!! Človek, kateri umsko ni sposoben dojeti, da ne more biti stadion za tretjo in prvo ligo enak!!! Ravno takšni nedorasli ( umsko ) in nerazgledani navijači napravite Muri več škode, kot mi, ki opozarjamo na napake, ki jih je potrebno odpraviti. Nekdaj so tudi s plugom in kravami orali. Naj še danes tako orjemo in bo dobro?? Škoda, da dalje pišem, ker si umsko podhranjen, da bi razumel moje pisanje.

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

Umsko podhranjen?
Govoril sem o prvi ligi leta sezone 2012, ko so bile razmere ENAKE kot so sedaj.
NE pravim da se stvari ne bi lahko izboljšale (mnogo bi se jih lahko), vendar sem za tvoje rdeče in šimfalske možgane naredil primerjavo s sezono 2011/12, ko se je na Fazaneriji na 18 domačih tekmah zbralo 51 000 ljudi (2.najboljši obisk v Sloveniji, takoj za Ljudskim vrtom, ki ima 4x večjo kapaciteto), ko so na tem ISTEM stadionu (spremenilo se ni nič) padle ekipe z visokimi porazi (Olimpije 4:2 in Celje 4:0).
Jaz sem za razliko od tebe bil na vseh tekmah in iz prve roke vem, kako stvari stojijo. Tebi pa je lahko soditi iz naslonjača pred ekranom, ko UPAŠ na poraz lokalnega moštva, da se lahko tu razpišeš.
Aja, stadion za 3. ligo? STADION JE ISTI ŽE OD NEKDAJ bacil.
Ker si tako velik "poznavalec" nogometa, si že sigurno slišal za stadion baskovskih palčkov z imenom Ipurua, s kapaciteto približne polovice Ljudskega vrta (7000), katerim občasno zmanjka elektrike, zvočniki šumijo in občasno odpovejo, tribune so postavljene preblizu igrišča, a ekipa igra v PRVI španski ligi!!!
In ne samo to, uspešno se bori za evropska tekmovanja, lahko konkurira ekipam kot sta Real Madrid in Barcelona. In veš zakaj?
KER LJUDJE PODPIRAJO KLUB IN ZA NJIM STOJIJO V DOBREM IN SLABEM, STOPIJO SKUPAJ KO JE KAJ NAROBE, DELIJO VLJUDNE IN KONSTRUKTIVNE(!!!) KRITIKE.
Za razliko od tebe in ljudi, ki ne vejo drugega kot iskati slabe stvari, vlivati negativno voljo in prepire.
Potem pa zakaj smo kot smo (razdeljeni). Pa brez zamere, samo ne biti glasen, če nimaš POJMA.

P.S.: včasih je bolje orati z plugom, na katerega si navajen in veš kako stvari stojijo ;)
Lep dan

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Sem vedel, da ne razumeš. Ostani v svojem svetu. Tudi tebi lep dan.

In reply to by icterus (nepreverjen)

imbra (nepreverjen)

hahaha icterus te je uničo

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Še eden v njegovem rangu ali pa on sam. Tebe že dol vrže, ko moj vzdevek vidiš. Če je za tebe ta njiva na igrišču dobra, ozvočenje in ostalo iz prejšnjega stoletja dobro, GLAVNA tribuna daleč od igrišča in SAMO DO POLOVICE IGRIŠČA dobra, stojišča na travniku in ne dvignjena, severna tribuna vseskozi prazna, ob deževnem vremenu veliko gledalcev mokrih, ... saj, no, če že pijan na tekmo prideš, potem pa v času tekme še stopnjuješ svojo pijanost, potem pač enostavno tega ne moreš videti. In, žal, je veliko gledalcev na tekmi pijanih. Da barbarskega navijanja in obnašanja nekaterih ne omenjam. Vidiš, za takšne primitivce je na Murinem stadionu vse najlepše, najboljše, najnovejše, daleč od ostalih.

In reply to by imbra (nepreverjen)

lipa (nepreverjen)

Mokri??? Barbarsko navijanje??? Stojišča na travniku???
Pa ka ti gučiš??? Si ti sploj kdaj bil na stadijone???
Prek tv si gledo pa si pameten, pa tij si edine primitivec.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

No, alkoholik tudi nikdar ne prizna, da je alkoholik!!! Tako zagreti navijač Mure nikoli ne bo priznal, da je na Murinem stadionu kaj narobe. Porkamadona, primitivci, pa enkrat v Ljudski vrt in v Stožice idite, da boste videli, kako mora to izgledati. PA NE PIJANI!!!

In reply to by lipa (nepreverjen)

lipa (nepreverjen)

Pa ti si totalno prizadeti. Še zdaleč ne pravin ka je nej vse kak more biti, ampak to ka ti modruvleš (mokri na stadijoni, stojišče travnik, navijanje!?!). Pa pijanci? Zmerjaš nas s pijanci? 10 če si jih najde na tekme, proti Mb pa ljubljani pa je to Pič*in dim.
Tvoji možgani so se skisali kak si glup. Bili smo v ljudskon vrti kda je Mura špilala, pa ste vi paraziti pisali kak de petarda. S kamnon lejko tekmujeta keri ma večji IQ (kamen zmaga)

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Ti si mogoče bil v ljudskem vrtu, a s svojo " pametno glavo " nisi opazil razlike med stadionom v Mariboru in stadionom v Soboti. Si bil takrat pijan, da tega nisi videl??? Ker, da si tak nor, da tega nisi opazil, skoraj ne verjamem!!! Ne seri, nisem vseh gledalcev na Fazaneriji imenoval pijance - to je v tvojem zeljniku zraslo - je pa med njimi veliko preveč pijancev!!! Jaz nisem nikoli napisal, da bo Mura v Mariboru petardo dobila, ker za razliko od tebe vem, kako sta oba kluba povezana in tudi vem zakaj je Maribor na tej tekmi špilal s tretjo ekipo!!! VEJPA NAJ BO PO TVOJEM, DA TE NEDE KAP RUKNILA: MURA IMA NAJLEPŠI STADION V SLOVENIJI IN NAJBOLJŠE NOGOMETAŠE V SLOVENIJI!!! Tej se pa zbudiš iz mokrih sanj.

In reply to by lipa (nepreverjen)

gringozz (nepreverjen)

Rdeča zvezda lepou so te zaključili zgoraj. Nemren vrvati ka lejko z enih(tvojih) ust, osebe kere nikoli stadijona vidla neje (razen na slike) telko dre*a pride.
MURA!

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Tudi drugi vam pišejo kakšno njivo in okolico imate, a vas se ne prime. Seljaki u gradu!!!

In reply to by gringozz (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

In ka je tvoj point? Ka je stadion v Mb bokši od fazanerije?? Woooww bravo za to odkritje, neverjetno rejsan. Nejsmo znali do zdaj. Pa ka zdaj če je bokši?

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Kaj tebi ni jasno, da bi bilo bolje najprej igrišče pomakniti bliže glavni tribuni, primerno urediti samo igrišče in okolico, dozidati glavno tribuno in jo povezati s severno, zamenjati kakšne sedeže, nabaviti novo kvalitetno ozvočenje in druge potrebne tehnične naprave, napraviti primerne pogoje za prenose tekem, ... pa potem sanjati o dragih reflektorjih???!!!

In reply to by Laci (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Ka pa tebi neje jasno, reflektori so pogoj za nastopanje v 1 ligi, tou se je pokazalo že zdaj ka se špila ob nenormalni vročini. Za se zriktati pa trbej pejneze, tou de pa postopoma. Tij pa itak muro n eglejdaš pa se nemaš kaj čedniti.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Zdaj si nekaj napisal, v kar sam ne verjameš. Kaj, če pa jaz Muro vseeno gledam??? Samo nisem tak zaslepljen, da ne bi videl pomanjkljivosti. Kak dugo že Mura obstaja? V vseh teh letih niste bili sposobni teh največjih pomanjkljivosti odpraviti??? Zakaj ste se na vse pretege bosi in goli v prvo ligo silili??? Najprej bi ostalo zrihtali pa potem prva liga!!! Jebeš ti nov avto pred kučo, če nimaš pejnez za bencin, da bi se lahko z njim vozil!

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

ZVEZDA ne bluzi, či bi glejdo Muro jo ne bi tak šinfo, še eno dobro rejč nejsi za njou povedo. Bolij te ka Je Mura tak daleč prišla.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Vse njene letošnje igre v prvi ligi sem gledal, tudi tisto pokalno z Rogaško. To bi šinfanje, če napišem tisto, kar Muri manjka. Upam, da te komentarje berejo vodilni v Muri in, da bodo vsaj nekaj napak, ki so omenjene v komentarjih, odpravili. Ne bo me pa nihče niti v sanjah prepričal, v kar nekateri njeni navijači verjamete, da je Mura najboljša in, da je Bobičanec neka ekstra klasa - na petih tekmah ni ČISTO NIČ pokazal. Še penal mu je golman ubranil. Toliko.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

kintroba (nepreverjen)

pa ti si totalno prizadete!!!!!! ka li naprej noseš tej maribor?? plačajo ti al kaa?? neščeš vidite, kda ti narod napijše, ka si malo pogledne stadione kak so v gorice, kranje, velenje!!!! KAK DALEČ KRAJ JE TRIBUNA?? kje je tribuna za golon v celje?? na enon hribčke!!!! HRIBČKE!!!! pa so se tan špilale reprezentančne tekme. to si sploj nej znau aa?? samo srate znaš. gaubec.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Podpis pod tvoj komentar.

In reply to by icterus (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Podpis pod komentar icterus nej zvejzdin, je prišlo do napake.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

podpis pod tvoje imej/vzdevek ka ga maš! :)

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

S M (nepreverjen)

Tribune v Prekmurju ; Fazanariji tribuna samo do polovice igralne površine, Čarda do polovice, Grad do polovice Polana do polovice, Odranci za golom in mrežo če se ga na rukaš je dovolj dobro. Bakovci sredina igrišča to je OK enako Veržej, tudi Radgona in Ljutomer. Vse ostalo pa ni vredno omembe. Torej tribuna bi morala biti ob igrišču.........

bandjola (nepreverjen)

3, 4 Verži

Laci (nepreverjen)

Motiš se zvezda, priznaj. Reflektori so najpomebnejši, pa te pride vse drugo. Če bi ti kupo staro kučo in jo obnavlo, bi dal prvo not pohištvo, pa kunjo pa kopalnico, pa te bi komaj šau delat zide, strejo, elektriko..

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Laci, preberi še enkrat svoj komentar. Jaz bi pri temeljih začel, ti bi pa najprej žarnico zamenjal, da bi ti luč gorela, medtem, ko bi se ti kuča na glavo obrnila. Še nekaj zelo pomembnega: če bo Mura hotela zadržati gledalce, bodo morali uprava, trener in igralci nekaj pokazati!!! To, kar igralci kažejo zdaj, lahko vidiš v tretji ligi. Kaj bodo tebi reflektorji ob praznih tribunah???

In reply to by Laci (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Zvejzda pa bluziš, tou ka smo vidli je odlična igra Mure, zadnja tekma slabša ostalo pa se super. či nemaš pojma ne šinfaj, tebi je itak glavno ka šinfaš. ka se pa tijče tekem me zanijma či si biu na Hodoši pa tak dale, mij eni smo bilij se tekme nazaj da je rejsan bilou težko.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Kaj si ti pijan bil, ko si Murine tekme gledal, da je zate to bila ODLIČNA igra Mure??? Proti Triglavu doma komaj točka, potem dva poraza - ti pa pišeš o odlični igri Mure!!! Kje si ti Muro gledal in s kakšnimi očali??? Koliko pirov si pred tekmo in med tekmo spil, da si videl dobro igro Mure???

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

kintroba (nepreverjen)

boš pravo ka je bijla tekma v Velenje slaba? al ti gledaš samo to, ka što gole da, je zato baukše špilo? rudar je meu 4 strele v okvir gola (prve je tak biu podaja pred gol, 3. velka greška golmana). mura je od 20min dale napadala, mejla šanse itd.. očitno TI nejse glejdo tekme, ampak vido samo rezultat, in to je to. al pa nemaš pojma od pojma o fuzbale, pa zato pijšeš takše blesarije. edina tekma ka je bijla slaba, je bijla prote Krškome!!!! AMEN

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

Še vedno se motiš, v primere stadiona so "temelji" reflektori- so prvo kak prvo zahteva 1snl in tekmovanja uefa, drugo kak drugo je ka se lejko tekme špilajo ob bokših terminih, recimo poleti nej v vročini, v zimi pa je itak že hitro kmica vni itd. Sploj pa zdaj kda so televizijski prenosi vseh tekem in se termini ne prekrivlejo.. Drugi temelj je igrišče, ok to je rejsan in vupan ka de se to napravilo novo, modernejše(in premeknjeno k tribuni) po reflektoraj. Ostalo ka pišeš ti zvočniki, semafori, dograditev tribune so samo skoraj "lepotni popravki" oz žarnice po tvoje. Pa lp.

In reply to by Laci (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Kaj Mura " TE MALE LEPOTNE POPRAVKE " ni mogla napraviti, če ste že zdavnaj vedeli, da boste nastopali v prvi ligi s TV prenosi??? Zelo neresno zveni to vse skupaj. Premaknitev igrišča bliže glavni tribuni, ureditev in vzdrževanje primerne travnate površine, dograditev glavne tribune in povezava s severno tribuno, nakup nekaj boljših nogometašev- po znanju primernih za prvo ligo!!! - zame niso samo lepotni popravki. Lp.

In reply to by Laci (nepreverjen)

gost 132 (nepreverjen)

Prvo si porihtajte ozvočenje, katastrofa. Sploh se nika ne čuje. Ne postava moštva, ne menjave. Žalostno za 1. ligo

Mura je večna (nepreverjen)

gost 123 maš praf ka je ozvočenje slabo, bi pa lejko znau ka se stvarij na stadioni riktajo pač kak so možnosti. Že se je dosta napravilo pa še de se, trbej je čas pa finance.

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Kaj se potem v prvo ligo silite siromaki, če nimate denarja???

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Zvejda ka tij komentejraš či ti je glavno šinfanje. Rejsan si bougi.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Ti tudi ne greš v trgovino po nakupih, če nimaš v denarnici denarja ali kartic! Štekaš???

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

Kak še vedno do zdaj, se motiš. Klub dela pač po svojih zmožnostih saj njemi pejnezi ne letijo z neba, sploj zdaj prvo leto v prvi ligi. Stadion pa je v lasti občine, sepravi je ona odgovorna za vsa dela. Zdaj z trenutnin županom se je končno neka začalo premikati glede infrastrukture, razumljivo pa je ka nemre občina v enon leti date polovico proračuna samo ka de Mura mejla najbokši stadion ampak se denar pač razporeja. Pa btw slačilnice, šank, semafore (kakšni pač so) je klub san prostovoljno zrikto

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Ge štekan tij pa si daleč od toga. po tvojon bi Mura mogla da je bijla v 3 ligi se zriktati v nulo pa te dale. Sakši bumbar zna ka tou tak nejde. Najprlej rezultati pa višji rang pa te se ostalo. Sponzori se oglasijo da je rang tekmovanja na najvišji ravni, te se da pridobiti koga. Samo tou je za tebej znansvena fantastika, tou razmiti.

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Ko bi se ti toliko za ženo pobrigal kot se za Muro. Še sreča, da poštar in dimnikar h kuči hodita.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice